Kirittäret B-tyttöjen halli-SM hopeaa 2022

 – Yleinen, B-tytöt, Otteluraportit, Talent

Lauantaina kokeiltiin uutta turnausijärjestelmää, sunnuntaina finaalissa Fera oli niukasti vahvempi.

Kirittäret hallifinaaliin myös B-tytöissä

Pesäpalloliiton pilotoima B-tyttöjen halli-SM:n ’alkuerät’ pelattiin ns. minipelien kautta – 2 kertaa 2 vuoroparia kumpaakin lohkovastustajaa vastaan ja vielä päälle kotiutuslyöntikisat. Merkittävää oli se, että pienistä virheistä tuli yhtäkkiä valtavan merkitseviä ja moni peli ratkesikin nimenomaan toisen joukkueen virheisiin.

Äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen Kirittäret voitti oman lohkonsa ja raivasi tiensä huomiseen finaaliin Rauman Feraa vastaan. Molemmissa normipeleissä kaatui Oulun Lippo Juniorit, sen sijaan Porin Pesäkarhuja vastaan pelattiin yksi tasuri ja toisessa niukka yhden juoksun tappio. Lippoa vastaan kotareissa jäätiin tasoihin, mutta 2-1 voitto Porista merkitsi Kirittärille loppuottelupaikkaa. Finaalissa vastaan asettui Rauman Fera eli vastakkain olivat viime syksyn B-tyttöjen finalistit. Loppuottelu pelattiin sunnuntaina klo 15 normaalina 4+4 vuoroparin otteluna.

2. pelissä Pesäkarhuja vastaan nähtiin tämän pelisysteemin raakuus. Kirittärillä oli mahdollisuus ottaa Porin kotiutustilanteessa 3. palo ja samalla otteluvoitto, mutta polttoheitto kotiin karkasi harhaheitoksi, jolla kotijoukkue Pesäkarhut sai 2 juoksua. Joukkue oli likellä jopa voittaa harhaheitolla koko ottelun, mutta Ronja Salmelan 2-pussista lyömä tasoitus tiesi molemmille nollaa pistettä.

Kirittäret pelasi läpi päivän hyvällä itseluottamuksella ja palojen paikoista yleensä tehtiin palo. Kirittäristä kannattaa nostaa esiin erinomaisen pelin lukkarina pelannut C-juniori-ikäinen Liinu Havukainen sekä hienosti mailan varressa onnistunut ja tärkeitä paloja polttolinjassa napannut Oona Kinnunen.

Otteluformaatti vaatii jatkuvaa kovaa keskittymistä joukkueilta ja ennen kaikkea virheiden välttämistä. Katsojien kannalta kokonaistilanteesta selvillä oleminen osoittautui jopa ottelun selostajalle haasteelliseksi, koska joukkueet pelasivat paljon ristiin.

Kirittäret B-tytöt tippuivat täpärästi hallihopealle

Kirittärien B-tytöt päättivät hallikautensa ryhdikkäästi SM-hopeaan. Jopa mestaruus oli lähellä, mutta joukkue taipui kotiutuslyöntikisassa viime syksyn finaalivastustaja Rauman Feralle. Loppunumerot Feralle 2-1k (0-3, 4-5, -, 3-1).

Kirittäret oli niskan päällä lähes toisen jakson puoliväliin. Se hallitsi vapautuneella ja itsevarmalla pelillä vieden avausjakson 3-0. Sama kaava jatku toisen jakson alussa: Rauma ei saanut sisäpeliään rullaamaan, kun taas Kirittäret teki tilannetta ja löi hyvällä prosentilla naista kotiin. Jyväskyläläiset johtivat 3-1, kun Fera tuli 2. tasoittavalle. Joukkue sai hengen päälle, kun jälleen hienon pelin pelanneelta Liinu Havukaiselta lipsahti kaksi väärää ja Rauma kavensi tilanteeksi 2-3.  Heti perään Sofia Järviluoma löi tapin yli Feran tasoihin.

Järviluoma rokotti vielä kerran täysin ottamattomalla vieden Feran ensi kertaa johtoon ottelussa 3. vuoroparin tasoittavalla. Sen sijaan Erica Rosendahlin 5-3 tuli Kirittärien räpylävirheestä polttolinjassa. Sara Kujanen kavensi vielä viimeisessä vuoroparissa 5-4, mutta tämän pidemmälle eväät eivät riittäneet ja kultamitalien kohtalo ratkaistiin kotiutuslyöntikisassa.

Fera onnistui kolmesti osittain jyväskyläläisten ulkokentän avustuksella ja kun omat kotiuttajat eivät nyt onnistuneet tiukassa tilanteessa, niin kulta jäi nyt Raumalle numeroin 3-1.

Omat B-tyttömme pelasivat silti hienon turnauksen. Taisi olla ensimmäinen kerta seurahistoriassa, kun tällä sarjatasolla napattiin SM-mitali. Jossitteluun ei kannata sen kummemmin mennä, mutta kaksi avainpelaajaa eli Iida Pajunen ja Fanni Käyrä olivat koko viikonlopun sivussa.

Kesää ajatellen homma näyttää kuitenkin erittäin hyvältä. Kirittärien ykköskärki on kyllä niin raskasta kaliberia tällä sarjatasolla, että se tulee tekemään kesälläkin kyllä mekkoista jälkeä ulkokentillä. Viivi Partanen oli tänään joukkueen parhaimmistoa varmoilla kentällemenoilla ja erinomaisen röyhkeällä etenemisellä – 4 tuotua. Sarjan kärkikotiuttajiin kuuluvat Venla Vapaavuori ja Sara Kujanen löivät tänään 3 ja 2 juoksua naiseen.

Myös lukkaritilanne on kunnossa, kun joukkue pystyy heuittämään kehiin kaksikin huippulukkaria. Vielä tänä kesänä C-tyttöihin mahtuvan Liinu Havukaisen talvinen kasvutarina on vailla vertaa. Käsi riittää koviin polttoihin ja taktinen silmä kärpäsiin. Tässä on tulossa jälleen yksi kovan luokan pelinainen pelaajapolullaan ylemmäksi. Ronja Salmela on ratkaisija niin sisällä kuin lautasen äärellä, kunhan käsi saadaan kunnolla pelikuntoon. Kun polttolinjasta löytyvät vielä hienon turnauksen pelanneet Elsa Nyman ja Oona Kinnunen, niin on siinä meillä monta itä-länsiaihiota kesän arvo-otteluun.

Hallikausi on nyt päättynyt ja tulos oli lähes loistava: molemmat joukkueemme pelasivat hallimestaruudesta. Vaikka käteen jäikin hopeaa, niin saamme olla tyytyväisiä. Viikon kuluttua Kirittärien Superin harjoitusringin kaikki 20 pelaajaa matkaavat Barcelonan lämpöön viikoksi harjoittelemaan. Talent-ryhmä jää treenaamaan kotimaisemiin, mutta päässee ottamaan tuntumaa Hippoksen tekonurmeen jo pääsiäistä edeltävällä viikolla.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös