Joensuu ja Kempele testaavat Kirittärien iskukyvyn

 – Otteluennakko, Superpesis

Halli-SM alkulohko D pelataan lauantaina 04.02.2023 Joensuussa.

Kirittärillä on lauantaina edessään talvikauden tärkein testi, kun se kohtaa Joensuussa paikallisvastustaja Mailan ja Kempeleen Kirin Halli-SM:n alkulohkon peleissä. Käytännössä kahta voittoa vaaditaan, jos joukkue mielii maaliskuussa Lapualla pelattavaan lopputurnaukseen. Viimeisen 9 vuoden aikana Kirittäret on jäänyt vain kertaalleen ulos mitalipeleistä.

Joukkueen talviharjoittelua on häirinnyt Jyväskylän Vehkahallin romahtaminen, minkä vuoksi pitkälle kentälle ei olla päästy pelaamaan kuin harjoituspeleissä. Pelit ovat olleet kuitenkin nousujohteisia, joten lauantai on toivoa täynnä.

Pelinjohtaja Mattias Kitola, kuinka valmistautuminen viikonloppuun on sujunut?

– No ihan hyvin – palavereja on pidetty ja treenattu. Perjantai-iltana sitten lähdemme kohti Joensuuta. Kotkasta saimme ihan hyviä juttuja, mitä pitää kehittää. Toki osa niistä on sellaisia, mitä meidän treeniolosuhteet eivät mahdollista kehittää. Tiedämme tällä hetkellä heikkoudet mitä pelissämme on, mutta ne vaan pitää hyväksyä. Olemme Kotkan turnauksen jälkeen kuitenkin ihan hyvässä tilanteessa.

– Kaaripelissä pääsimme eteenpäin jo Kotkassa. Se on roolitettu erittäin tiukaksi, jolloin jokainen pelaaja tietää joka sekunti mitä kaarella pitää tehdä. Veneestä löytyi vielä pieniä reikiä, josta kaaripeli pääsi vuotamaan, joten niitä tässä on nyt paikkailtu. Odotukset kaaripeliin ovat korkeat ja niin pitääkin olla, kun vastassa on esimerkiksi Joensuun Veera Toikka, joka kolkuttelee varmasti ensi kesänä aivan maan huippulukkareiden joukkoon.

– Kotkan harjoituspeleihin verrattuna etukenttämme joutuu varmaan kovempiin haasteisiin, sillä nopeana joukkueena Joensuu pelannee enemmän pienillä vaihtolyönneillä. Noora Pasin ohella on tarjolla myös kovaa vaakamailaa eli Joensuu pystyy pelaamaan kovaa peliä heti ykköskärjestä lähtien. Hanna Toivasta pidän myös hyvänä lyöjäjokerina, jolla on kovat ja painuvat lyönnit.

– Viime talvena pelasimme Joensuun kanssa kolmesti ja kaikki pelit menivät kotiutuslyöntikisaan asti. Kesällä pelasimme neljä kertaa, joista voitot 2-2 ja jaksot 5-5 eli tasaista oli. Lähtökohtaisesti näyttäisi siis siltä, että rinta rinnan mennään loppuun asti ja sitten katsotaan kumpi sen ottelun pystyy kääntämään. Meillä ei ole tulossa mitään yllätyksiä kokoonpanoon.

Kirittärien harjoituspeleissä erinomaisia otteita esittänyt Eeva Mäki-Maukola – mitkä ovat odotukset Halli-SM:n alkuturnauksesta?

– Tavoitteena on tietysti mennä lohkosta jatkoon. Olemme saaneet Tammi Cupista lähtien hyvin dataa pelistämme ja sen pohjalta on kehitetty asioita eteenpäin. Parantamaan lähdemme edelleen. Saimme jo Kotkassa ulkopelimme aika hyvään kuosiin ja teemme myös sisäpeliin hieman tarkennuksia samalla kun käymme vastustajan ulkokenttää läpi. Tätä kautta pitäisi saada lisää juoksuja ja voittaa nuo molemmat pelit.

Jännitettävää lauantaille siis piisaa. Ruutu-palvelu näyttää suorana kaikki hallipelit ja Kirittäret kohtaa ensin Joensuun klo 11 ja heti perään Kempeleen klo 13.30.

Otteluseuranta:
Kirittäret – Joensuu https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58585
Kempee – Kirittäret https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58585

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #kirittäret

Lue myös