Kirittäret paransi pari napsua Tammi Cupista

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittäret haki pelituntumaa pitkältä kentältä lauantaina 28.01.2023 harjoitusturnauksessa Ruonalan urheiluhallissa Kotkassa.

Vastassa olivat sarjanousija Haminan Palloilijat sekä Hyvinkään Tahko. Laadukkaampaa ja tehokkaampaa tekemistä oli tarjolla parin viikon takaiseen Tammi Cupiin verrattuna, kuten odottaa sopi.

Ruonalasta oli tarjolla ottelujen striimi, mutta se katkesi ikävästi avausottelun puolivälin jälkeen. Molemmissa peleissä avausjaksot tuottivat Kirittärille hieman tuskaa, vaikka tilanteita saatiinkin rakennettua. Tammi Cupiin yleisesti verrattuna ulkopeli toimi paremmin, tilanteita tehtiin enemmän ja myös mailassa oltiin tehokkaampia.

Kirittärien jokeriosasto Kati TanhuaSara KujanenRonja Salmela oli erinomaisessa iskussa. Tanhua pelasi nollatilanteet tehokkaasti, Kujanen löi ottamattomia kumuroita ja Salmelan peluutus tuo selvästi lisää vaihto- ja tulivoimaa Kirittärien sisäpeliin. Yhdeksiköstä säväyttivät eniten Eeva Mäki-Maukola hienoilla vaihtolyönneillään, etukentällä molemmat ottelut tarkasti pelannut Jutta Myllyniemi ja harkkapeleissä tasaista jälkeä mailan varressa tehnyt Tinja Töyrylä. Mari Mantsisen lukkarointia on totuttu kehumaan, mutta nyt kun mikrofoni oli aivan kotipesän takana, kuului kuinka iso rooli Marilla on Kirittärien kaarella.

Hyvinkään Tahko – Kirittäret 1-1 (1-0, 1-3,- , -)
Hamina – Kirittäret 0-1 (1-1, 1-4, – , 1-3)

Kirittärien pelinjohtaja Mattias Kitola, mitkä ovat päällimmäiset ajatukset päivän peleistä?

– Päällimmäisenä on positiivinen fiilis. Tavoite oli parantaa napsun verran parin viikon takaisesta Porin turnauksesta, mutta saatoimme parantaa parikin napsua. Jäi rauhallinen fiilis, että meillä oli koko ajan homma hyppysissä ja vuoroparit olivat stabiileja. Meillä oli vähän huonoja vuoroja ja 3-tilanteita saatiin luotua lähes jatkuvasti. Kotiutuksissa oltiin myös parempia kuin Porissa.

– Myös ulkopelistä jäi hyvä kuva. Emme ole pystyneet tekemään ainuttakaan sisätreeniä pitkällä kentällä, joten siihen nähden pelaamme jo nyt aika hyvää ulkopeliä. Edelliseen turnaukseen verrattuna kolme pelaajaa vaihtui keskeisiltä paikoilta ja pelaamme edelleen hyvää ulkopeliä alusta asti, niin kyllä se meille kesää ajatellen sitä kivijalkaa tekee. Meillä on paljon uusia nuoria pelaajia ulkopelissä ja kun ulkopelin taso on jo näin korkea, niin se kertoo, että siinä on onnistuttu. Toki hyvä lukkarihan siinä kapellimestarina toimii.

– Nollatilanteessa saimme tänään hyvinkin aktiivisia ratkaisuja hyvillä haastoilla ja röyhkeästi. Veikkaan, että Kati Tanhua ja Viivi Partanen aika lähellä 100 %:sti purkivat nollaa. Kun saamme nollan rikki tuolla tasolla, niin vaihto-osaaminen tulee sen jälkeen. Esimerkiksi Salmelan Ronjaa peluutettiin toisessa pelissä Karttusen Venlan edessä samassa roolissa kuin Susanne Ojaniemeä viime kaudella eli vaihtajajokerina. Hän oli erinomainen ja löi myös yhden pallon läpi verkkoon, mikä olisi ollut kesällä 1+2.

Otetaanpa sitten vielä haastatteluun Kirittärien B-tyttöjen ykköskärkenä kesällä viilettänyt Iida Pajunen, joka pelasi jo viime kesänä pari peliä 2-kopparina, mutta joutui jättämään Porin turnauksen väliin sairastumisen takia.

Iida Pajunen, pääsit pelaamaan kauden ensimmäisen harjoituspelin, kun kopparoit päivän avauspelissä Tahkoa vastaan. Minkälaisia ajatuksia itselläsi on pelistä?

– Oli kiva päästä pelaamaan kopparina myös isolla kentällä, kun olin tuossa reilun viikon kipeänä. Kopparin paikalla on aina aluksi huteraa näissä ekoissa peleissä, mutta tavoitteena oli saada tuntumaa peliin isolla kentällä. Peli oli nousujohteista. Sisäpelissä olen ollut aiemmin puhdas etenijä, mutta nyt minulle roolitetaan vaihtajan paikkaa. Se oli kivaa – meni hyvin ja suunnitellusti.

Miltä se tuntuu pelaajasta, kun ei pääse talvella pitkällä kentällä treenaamaan?

– Kyllä se varsinkin koppareilla on vaikeaa. Pienellä kentällä Killerin raviradan vieressä olevassa kuplahallissa kun treenataan, niin siinä ovat etäisyydet aivan erilaiset kuin oikean pituisella kentällä. Eli kyllähän tässä vähän tasoitusta annetaan niille joukkueille, jotka pääsevät pelaamaan pitkällä läpi talvikauden. Oman talvikauden haasteena on edelleen vaihtotilannepelaamisen kehittäminen.

Joukkueella oli pitkä päivä, sillä pallonlyöjämme ehtivät kotimatkalle Kotkasta vasta iltayhdeksän jälkeen. Kaksi peliä samana päivänä oli kuitenkin hyvää harjoitusta, sillä sunnuntain huilipäivän jälkeen aletaankin jo keskittyä talven ensimmäiseen tosikoitokseen. Lauantaina 04.02.2023 Kirittäret kohtaa nimittäin Joensuussa Halli-SM:n alkulohkossa kotijoukkue Joensuun Mailan ja Kempeleen Kirin. Vain lohkovoittaja etenee neljän parhaan finaaliturnaukseen Lapualle.

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #kirittäret

Lue myös