Kirittäret kehittää peliään rauhassa ja määrätietoisella tavalla

 – Otteluennakko, Superpesis

La 28.01. harjoituspeleissä Kotkassa haetaan pelivirettä SM-hallikisoihin

Lähes kaksi viikkoa Porissa pelatun Tammi Cup -turnauksen jälkeen Kirittäret on tehnyt töitä oman pelinsä kehittämiseksi. Hikipisaroita ei olla säästelty Graniitissa ja Kuntomaailman punttisalilla. Joukkue tietää lähtevänsä takamatkalta talven hallipeleihin, kun Jyväskylässä ei pitkällä kentällä päästä pelaamaan. Mutta asenne pelaajistossa ja valmennusjohdossa on erittäin luottavainen. Pala palalta joukkuetta rakennetaan ja kehitetään kohti tuulevan kesäkauden keitoksia.

Reilun viikon kuluttua tulee jo SM-hallien alkuturnaus Joensuussa, mutta sitä ennen pelataan vielä lauantaina Kotkassa. Kirittäret kohtaa 28.01.2023 järjestettävässä harjoituskimarassa Hyvinkään Tahkon ja sarjanousija Haminan Palloilijat. Ottelut pelataan normaalilla kahden jakson 4+4 vuoroparin systeemillä.

Pelinjohtaja Mattias Kitola, miten olette käyttäneet aikaanne Porin turnauksen jälkeen?

– Siitä ainakin lähdetään, että kaarta lähdetään pikkuisen paremmin roolittamaan. Pori antoi meille osviittaa siitä, miten tiettyjä pellillisiä asioita halutaan pelata. Paljonhan meillä vielä on pelituntuman hakemista ja isossa tilassa olemista, mutta pienin palasin menemme eteenpäin.

Mitä asioita olette erityisesti joukkueessa työstäneet Tammi Cupin jälkeen?

– No paljonhan siellä tietty tulee yksilötason juttuja. Kun on pelattu paljon pienessä tilassa ja sitten tuo yksi turnaus on takana, niin alkaa näkyä mitä on tehty ja mitä pelissä pitää tarkennella lajisuorituksissa. Yksilöllistä kehitystä on haettu pelituntuman myötä sekä joukkueen teknisiä ja taktisia juttuja. Haluamme tältä turnaukselta kehittää erityisesti kaaripeliä sekä saada joukkueen ilmeellisiä ja pelimoraalisia juttuja eteenpäin. Haluamme pystyä paremmin kommunikoimaan ja auttamaan toisiamme kentällä. Sijoittumisethan meillä ei vielä tule olemaan millin tarkkoja, kun emme pysty viivojen kanssa harjoittelemaan.

Minkälaisia mielikuvia sinulla on vastustajajoukkueista?

– Ekana tulee lukkarit mieleen. Lotta Nummikari siirtyi Roihusta Hyvinkäälle ja Essi Rytteri palaa Superiin parin divarivuoden jälkeen Haminaan. Meillä on eteneminen ollut yksi isoista teemoista viime aikoina, joten nyt pääsemme testaamaan sitä kahden hyvän lukkarin kanssa. Haminalla on myös uusi pelinjohtaja, jota en ole tavannut, joten varmasti jotain pieniä muistijälkiä sieltä jätetään. Lukkarien peliä toki katsellaan, mutta tärkeintä meille on lähteä viikonloppuun omien hommeleiden kautta.

Ottelujen järjestäjä ei ole ilmoittanut streaming-palvelusta, mutta toivottavasti voimme seurata omiamme edes Pesiksen tulospalvelujen sivuilta.

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #kirittäret

Lue myös