2. puolivälierän ulkopelin juhlat kääntyivät niukasti Lapualle

– Otteluraportit, Superpesis

Lapua oli karvan verran parempi ulkopelitaistossa ja tasoitti puolivälierien otteluvoitot lukemiin 1-1.

Hermostunut alku peliin Kirittärillä

Kentällemeno oli heti alusta lähtien Kirittärille vaikeaa. Kirittäret pelasi kuitenkin pitkän vuoron ja väänsi väkisin vielä kotiutustilanteen Eveliina Rantoselle, mutta Lapuan ulkokenttä ei ollut yllätettävissä. Tasoittavalle Lapua rakensi kärjestä yhden palon ajolähdön, mutta Kirittärien ulkokenttä piti hyvin takatilanteessa.

Toisessa vuoroparissa sama jatkui – eteeminen oli edelleen hankalaa. Kuitenkin Krittäret sai jällen rakennettua kotiutustilanteen, mutta hermostunut sisäpeli jatkui ja Lapuan lukkari Anni Heikkilä pääsi viemään Kirittärien joukkuetta pahasti. Kirittäret pyöritti kummallakin ensimmäisellä sisävuorollaan lähes koko joukkueen läpi, kun taas Lapualla kahden vuoron aikana eivät kaikki ehtineet edes lyömään. Silti Lapua sai toisen tasoittavalla kakkoskärjellä tehtyä johtojuoksun 1-0, kun Janette Lepistön kolmosrajakova yllätti Kirittärien ulkokentän.

Tämä taisi herättää Kirittärien joukkueen ja 3A joukkue tuli sisälle paljon terävämmällä pelillä . Kirittärien kärki teki tilannetta ja Venla Karttusen kolmosjatkeen lyönti yllätti Lapuan kopparin Viivi Partasen tuodessa tasoitusjuoksun 1-1. Jatkotilanne ei tuonut kuitenkaan Kirittärille lisäjuoksuja. Tasoittavalla Kirittäret sai Lapuan etutilanteen hyvin kiinni kahden palon edestä, mutta silti Lapua sai etenijän kolmoselle. Kirittärien riemuksi etenijä kuivui kuitenkin saman tien, kun kolmas palo leivottiin lyöjästä ykköselle.

4A Kirittäret pelasi kovaa peliä ja jätti koko kakkoskärjen väliin. Kirittärien ykköskärki teki kuitenkin vastustamattomasti palottoman ajotilanteen. Kuitekaan Kirittäret eivät saaneet johtouoksua tehtyä. Tasoittavallla Lapua rakensi yhden palon ajolähdön Lepistölle, mutta Kirittärien ulkokenttä oli betonia eikä Lepistön lyönnit pysyneet kentässä. Ratkaisu siirtyi Emma Kiviniemelle, joka löikin vastustamattoman tuntuisesti tappikumuran, mutta jakso päättyi kuten niin usein aiemminkin – Tinja Töyrylän aivan käsittämättömän kovaan polttoheittoon ja lähes metrin paloon! Näin ensimmäinen jakso tasattiin tiukalla ulkopelillä ja osin hieman Kirittärien uneliaalla sisäpelin alulla 1-1.

Ensimmäisellä jaksolla Kirittäret koetti kotiutuksissa painostaa Lapuan etukenttää, mutta Lapuan ulkokenttä ei ollut yllätettävissä. Kolmostilanteet ensimmäisellä jaksolla tasaiset 6-8 Kirittärille.

Tiivis ulkopeli ja nihkeä sisäpeli jatkui toisella jaksolla

Toisella jaksolla Kirittärillä oli pieni etu tasoittavan sisävuoron muodossa. Jakson alussa Kirittäret sai loistavast Lapuan ykköskärjen tylstytettyä haavoihin. Kakkoskärjestä Lapua sai kuitenkin tehtyä palottoman ajotilanteen Lepistölle, mutta yritys poltettin kotiin. Seuraava yritys Riina Kerolan lyöntivuoolla päättyi Viivi Partaselle ja kahteen paloon. Hyvän ulkovuoron jälkeen Kirittärien lataus taisi unohtua jonnekin muualle kuin kentälle ja tällä kertaa kärjestä tuli nopeasti kaksi paloa eikä kakkoskärkikään saanut tilannetta.

Toisessa vuoroparissa Kirittäret sai kärjestä nopeassti kaksi paloa, mutta Lapua rakensi kuitenkin ajotilanteen Lepistölle. Kirittärien ulkokenttä sai kuitenkin jälleen Lepistön kiinni erinomaisesti ja viimeinenkin yritys päättyi etulukija Viivi Partaselle ja paloon ykköselle. Nollatilanteen purku jatkui hankalana Kiritärille eikä Lapuan kentästä tuntunut löytyvän millään tilaa, eikä kolmostilannetta saatu rakennettua.

Kolmannessa vuoroparissa Lapuan sisäpeli saatiin erinomaisesti sekaisin eikä etenijöitä päästetty edes lähellekään kakkospesää, kruununa pelinjohtaja Jukka Liikalan ottama varoitus. Kirittärillä oli selkeä momentun ja kärki saikin rakennettua palottoman ajolähdön. Tätä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä, vaan tuloksena kolme paloa pahaan ajatusvirheeseen.

Tämä taisi jäädä Kirittärien takaraivoon, sillä Lapua heiteltiin harhoilla 1-0 johtoon, kun Lapua ei muutoin saanut minkäänlaista tilannetta. Kirittärin vastaus tasoittavalla oli ponneton eikä nollatilannetta saatu purettua, Näin vähäjuoksuinen ottelu kääntyi Lapuan voitoksi 1-0 (1-1,1-0) ja ottelusarja tasoittui 1-1. Molempien joukkueiden otteita leimasi nihkeä sisäpeli ja totuttua suurempi määrä turhia paloja. Toisaalta molemmat joukkueet pelasivat erinomaista ulkopeliä, erityisesti Lapuan lukkari Anni Heikkilä pitää saada paremmin kiinni jatkossa. Välieriin pääseen kolmella voitolla, joten seuraava peli Hippoksella tuo puolivälieräsarjan ottelupallon jommalle kummalle seuraavaan tiistain otteluun Lapualla.

Kirittärien pelinjohtaja Mattias Kitola siirsi katsetta jo sunnuntain peliin.

– Tiukka peli olisi voinut kääntyä kummallekin vaan. Kumpikaan ei oikein loistanut sisäpelissä, tasainen kamppailu kääntyi nyt Lapualle. Vähän tahmea alku oli sisäpelissä eikä tullut riittävästi onnistumisia mailan varressa. Ulkopeli oli jälleen hyvää.

– Ei unohdeta tätä vierasottelun tappiota, muttei ei jäädä jossittelemaankaan. Opitaan sen pelin virheistä ja tarkennetaan vastaavissa tilanteissa omaa peliä.

– Sunnuntaina on taas uudellainen päivä. Valmistaudutaan peliin hyvin hyvin, ladataan energiatasot tappiin ja laitetaan uutta matoa koukkuun. Peliin lähdetään taas tilanteesta 0-0 ja odotettavissa on jälleen tiukka ottelu. Me saadaan varmasti energiaa kotiyleisöstä Hippoksella!

Puolivälierät jatkuvat Hipoksella siis jo heti sunnuntaina 20.08.2023 klo 17:00. Sarjassa kotiedulla näyttää olevan varsin suuri merkitys, joten vimeistään nyt pitää kaikkiien Kirittärien fanien saapua Hippoksella kannustamaan ja huutamaan Lapua kumoon!

Harvian Jälkilöylyt

Palkitut

I, L&T Kierrätyksen KirittäjäVenla Karttunen
IIJutta Myllyniemi

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #itälänsi2024 #tunteenpaloja #otteluraportti #konnekuljetus