Kirittäret jyräsi vakuuttavasti puolivälieräavauksessa Lapuan Virkiän

 – Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret otti ottelun haltuunsa jo ensimetreiltä eikä antanut Lapualle mahdollisuuksia yllättää.

Kirittärien ulkokenttä betonia ensimmäisellä jaksolla

Kirittäret aloitti ensimmäisen jakson sisällä ja ykköskärki jatkoi edellisten otteluiden huikeaa tahtia. PartanenMäki-MaukolaKarttunen rakensi ajot, ensimäisestä yrityksestä Jutta Myllyniemen hidastetusta poltolinjaan tuli niukka palo, mutta Tinja Töyrylän huikea kotiutusvire jatkui ja Tintti löikin ykkösrajavarrella heti Kirittäret 1-0 johtoon.

Ulkovuorossa Kirittäret näytti Lapualle ulkopelin mallia ja Lapualla olikin suuria vaikeuksia tilanteen rakentelussa. Lapua sai rakennettua kolmostilanteen ilman tulosta, mutta se jäikin Lapuan ainoaksi kotiutustilanteeksi kolmeen ensimmäiseen sisävuoroon.

Toisessa vuorossa Kirittärien ykköskärki jatkoi taas murhaava tahtiaan ja Tinja Töyrylä löi kahden palon tilanteessa vastustamattomalla kolmospuolen välilyönnillä toistamiseen Eeva Mäki-Maukolan kotiin. Kolmannessa vuorossa kakkoskärki sai mahdollisuuden rakentaa tilannetta ja kun takatilanteesa Sara Kujasen kopinnosto yllätti kolmoskopparin ja putosikin kenttään, niin Eveliina Rantonen karkasi kolmoselta kotiin tilanteeksi jo 3-0.

Neljännen tasoittavalle mentiin näissä lukemissa ja Lapua saikin sisäpeliään kuntoon viime hetkillä. Lapua rakensi palottoman ajolähdön, mutta Kirittärien ulkokenttä kesti takatilanteen täydellisesti. Iina Lehtisen yrityksestä tehtiin helppo palo kotiin, Lapuaan kokoonpanoon viime pelissä palannut Janette Lepistö pakotettiin laittomiin ja jakson päätti Tinja Töyrylän huikea polttoheitto Riina Kerolan välilyöntiin. Ensimmäisen jakson kolmostilanteet Kirittäret vei 10-3.

Tyrmäysisku heti toisen jakson alkuun

Toisen jakson alussa Lapua sai rakennettua jälleen kolmostilanteen, mutta ilman juoksuja. Tasoittavalla Kirittärien ykköskärki teki tilanteen palottomasti ja Jutta Myllyniemen koukkunäppi ykkösrajaan yllätti Lapuan etukentän tilanteeksi 1-0. Heti perään Tinja Töyrylä löi vastustamattomasti kakkospuolen välilyönnillä lukemiksi 2-0. Jatkotilanteesta Susanne Ojaniemi löi kauden toisessa pelissään ensimmäisen juoksunsa vastustamattomalla kakkospuolen välilyönnillä Venla Karttusen kiitäessä kotiin jo lukemiksi 3-0. Liekö railakkaalla pelillä tulleet lukemat hieman herpaannuttaneet peliä, kun loppuvuorossa Lapua sai tehtyä palot Kirittärien pienistä merkkisakkauksista.

Toisen vuoroparin alussa Kirittäret selkeästi oli saanut iskettyä läpi Lapuan suojauksista ja Lapua horjui kanveesissa tuloksena kaksi ykköspaloa ja palo kakkoselle. Tämä taisi vaikuttaa Kirittärienkin peliin ja samalla tavalla ei saatu pidettyä kaasua pohjassa.

Kolmannessa vuoroparissa oli Ronja Salmela vuoro ottaa roolia. Hienosti koko ottelun lukkaroinut Salmela otti etutilanteessa Lapuan kärjestä näpin kopiksi ja kentän tyhjentäminen oli jälleen yksi isku Lapuan palleaan. Lyöjien käymässä vähiin Lepistö sai rakennettua kolmostilanteen, mutta sekin hyytyi Ronja Salmelan ottaessa näyttävästi kärpäsen kolmospesältä. Kolmannen tasoittavalla Kirittärien ykköskärki ei onnistuneet vielä antamaan lopullista tyrmäysiskua, mutta kakkoskärki rakensi kuitenkin takatilanteen ja Susanne Ojaniemen yllätyslyhyellä Kati Tanhua kiisi tuulispäänä kotiin lukemiksi 4-0.

Neljännen aloittavalla Lapua olisi tarvinnut siis vähintään 5 juoksua, jotta se olisi saanut venytettyä peliä vielä tasottavalle. Lapuan kärki saikin rakennettua palottoman ajon, mutta Iina Lehtisen lyömä 4-1 kavennus oli vain kosmetiikkaa. Kirittärien ulkokenttä pelasi kärsivällisesti ja teki tarvittavat palot.

Ottelussa oli Kirittärien onnistujia koko joukkueen laajuudella. Janette Lepistö saatiin kiinni ottelussa erinomaisesti ja Ronja Salmelakin sai vyölleen pari näyttävää kärpästä. Erinomaisesta pelihuumorista kertoi myös ulkokentän tekemä hämäyskärpänen, kun koko Lapuan joukkue meni halpaan siitä missä ja kenellä pallo oikein olikaan. Tilastoissa lyöjäpuolella kunnostautuivat erityisesti Töyrylä (3) ja Ojaniemi (2), tuojien kärkenä oli Mäki-Maukola (3 tuotua). Vaikka Kirittäret oli ensimmäisessä puolivälierässä vakuuttava, niin taatusti yhtä helpolla ei Kirittäret pääse seuraavissa peleissä.

Kirittärien pelinjohtaja Mattias Kitola oli tyytyväinen pudotuspeliavaukseen.

– Meillä oli hyvä valmistautuminen otteluun. Tämä oli oikeastaan jatkumoa runkosarjan lopun peleistä, joissa me ollaan aloitettu pelit hyvin. Itseluottamustaso oli korkealla ja henkinen habitus oli hyvä.

– Onnistumiset ruokkii onnistumisia, kaiken kaikkiaan hyvällä tiellä ollaan. Viimeksi Hippoksella runkosarjan pelissä Lapua sai 3 juoksua, nyt yhden. Ulkopeli on keihttynyt ja on meillä nyt hyvällä tasolla. Sisäpelikin pyöri meillä ihan mallikkaasti.

– Yleisölle siitä pisteet, se oli heti alusta hyvin mukana ja katsomossa paljon porukkaa paikalla. Kun joukkueena ollaan hyvällä ilmeellä, niin yleisö siihen vastaa. Yleisön määrällä ja kannustuksella on kyllä suora merkitys meidän suoritustasoon!

– Ronja pelasi lukkarina hyvän pelin, vaikka alkukaudella Ykköspesiksessä tuli aika vähän syöttötuntumaa. Ronja on päässyt hyvin kiinni Superpesiksen kovempaan pelirytmiin.

– 3 voittoa pitää ottaa ja tästä sai vain yhden. Pelit jatkuvat tiiviisti ensin lauantaina Lapualla ja sitten sunnuntaina Hippoksella.

Kolmas puolivälieräpeli pelataan siis sunnuntaina 20.08.2023 klo 17:00 Hippoksella. Kaikki mukaan kannustamaan Kirittäret voittoon!

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/76408

Palkitut

I, L&T Kierrätyksen KirittäjäRonja Salmela
IITinja Töyrylä
Ottelun SohwitarRonja Salmela

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #itälänsi2024 #tunteenpaloja #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös