Kirittäret päätti runkosarjan helppoon voittoon, puolivälierissä vastaan Lapua

 – Otteluraportit, Superpesis

Kirittärien runkosarja päättyi 4. sijaan, kun joukkue voitti Hippoksella kesyhkön kauden pelanneen Hyvinkään Tahkon 2-0 (9-0, 2.0).

Kyseessä oli kauden ensimmäinen peli, missä Kirittäret ei antanut vastustajalle juoksuakaan.

Varsinaisia sijoituksellisia panoksia ei Kirittärillä enää ollut viimeiseen otteluun lähdettäessä, sillä joukkue oli varmistanut 4. sijan ja kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle jo aikaisemmin. Siksi olikin mieluisaa nähdä joukkueen terhakasta mailapeliä varsinkin avausjaksolla. Vastus ei toki ollut tänään aivan huippuluokkaa. Äärimmäisen vaisun kauden pelannut Tahkon Leidit päätti kautensa tähän ja pelasi niin ikään vailla panoksia.

Kirittäret ratkaisi avausjakson jo 2. vuoroparissa. Kärjestä tehtiin paloton ajo ja huikeaa kautta pelaava Tinja Töyrylä pamautti pallon kopparien välistä maisemaan tuloksena kauden kolmas kunnari ja taululle numerot 4-0.  Tämäkään ei vielä riittänyt nälkäiselle kotijoukkueelle. Ronja Salmela ja Oona Kinnunen paukuttelivat vuoron päätteeksi 7-0, kun yksi juoksu tuli harhaheitolla. Avausjaksolla Kirittäret kotiutti ällistyttävän kovilla 80 % tehoilla.

Ajolähtöjen tehtailu jatkui myös toisella jaksolla, mutta tehot jäivät avausjaksoa vaisummiksi. Kupletin juoni oli kuitenkin sama: Jutta Myllyniemi toimi ajojärjestelijänä ja Tintti adjutantteineen kotiutti. Tahkolle ei annettu muruakaan, sillä koko ottelussa se sai ainoastaan viisi 3-tilannetta. Toinen jakso päättyi Töyrylän ja Sara Kujasen lyömiin juoksuihin 2-0.

Ottelu oli katsojan kannalta sikäli mielenkiintoinen, että keskikesällä pitkään pelanneesta vakiokokoonpanosta puuttuivat erinäisistä syistä Mari Mantsinen, Eveliina Rantonen ja Laura Toikkanen. Rosterilla on kuitenkin leveyttä. Yllätysvetona kentällä nähtiin tänään viime syksynä uransa paketoinut Susanne Ojaniemi, joka oli nostettu valmennusportaasta jokeripaitaan. Vaikka Susse pelasikin lähes kylmiltään hienon ottelun, tässä tuskin kannattaa hehkutella mistään comebackista.

Viivi Partasella oli tänään yllättävän isoja ongelmia 0-tilanteessa, mutta etenijäjokeri Kati Tanhua osoitti, että kärkihommat sujuvat myös häneltä. Kapteeni Tanhua virittäytyy näköjään kesän parhaaseen iskuunsa juuri pudotuspeleissä. Kärki toimi taas hienosti ja hurjaan loppukauden vireeseen äitynyt Tintti Töyrylä löi 1+5 juoksua. Tintillä on takanaan jo nyt ylivoimaisesti uransa paras kausi. Lyöntipotentiaali saatiin nyt vihdoin ulosmitattua kunnolla ja kauden saldona peräti 51 (3+48) lyötyä juoksua. Numerolla lyövälle 50 lyötyä kaudessa on hurja tulos.

Eeva Mäki-Maukola taisteli loppuun asti kärkkärikuningattaren tittelistä, mutta jäi lopulta Johanna Pirskasen jälkeen perintöprinsessaksi. Mäkillä on silti takanaan jälleen kerran äärettömän hieno kausi. Kärkkäritilaston kakkonen, etenijätilaston kolmonen ja aivan kärkipäässä myös ulkopelissä. Tulipa siinä sivussa lyötyä myös 3 kunnaria. Äärimmäisen kokonaisvaltainen pelaaja, jota on ainakin numerojen valossa vaikea sivuuttaa, kun valitaan vuoden naispesäpalloilijaa.

Nostetaan esiin vielä Ronja Salmela, joka on sopeutunut ällistyttävän hyvin pääsarjatason lukkarivaatimuksiin. Vasenkätinen kotipesänvartija on kärkäs ottamaan kärpäsiä 2-pesältä, tolppa nousee hyvin, kädessä on voimaa ja nopeuttakin riittävästi huippulukkariksi.

Manse voitti näytöstyyliin runkosarjan ottaen peräti 17 peräkkäistä voittoa runkosarjan loppuun. Pesäkarhut jäi 8 pisteen marginaalilla toiseksi ja Mailajussit Seinäjoelta nousi hieman yllättäen runkosarjan kolmoseksi. Paljon on vajaassa 10 vuodessa tapahtunut naisten Superissa. Aiemmin vain finaaleissa ja välierissä ikimuistoisia ottelusarjoja pelanneet Kirittäret ja Lapuan Virkiä kohtaavat nyt historiallisesti ensimmäistä kertaa jo puolivälierissä. Vastakkain ovat siis kaksi naisten Superpesiksen menestyksekkäintä joukkuetta. Mielenkiintoista onkin nähdä, kumpi pesäpallon Titaniceista uppoaa ensimmäisenä.

Ensimmäinen puolivälierä pelataan Hippoksella keskiviikkona 16.08.2023 klo 17:30 (Huomaa alkamisaika!). Kolmas puolivälierä Lapuaa vastaan on Hippoksella sunnuntaina 20.08.2023 klo 17:00.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58934

Palkitut

Oomin Energisin pelaajaRonja Salmela
I, L&T Kierrätyksen KirittäjäTinja Töyrylä
IIEeva Mäki-Maukola
Ruutu-tähtiElsa Nyman
Ottelun SohwitarSusanne Ojaniemi

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #itälänsi2024 #tunteenpaloja #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös