Kirittärille nihkeät 2 pistettä Otanlahdesta

 – Otteluraportit, Superpesis

Rauman Otanlahdessa nähtiin jännittävä peli, josta ei toki isommin ruusuja jaeta kummallekaan joukkueelle.

Rauman ulkopelivirheiden siivittämänä vaisusti sisällä esiintynyt Kirittäret nousi ottelun voittoon supervuorossa 1-2 (1-2, 3-2, 0-1).

Pallopeleissä nähdään useasti tilanne, jossa painostavampi osapuoli tekee työt, mutta kaveri vie pisteet. Rauman Feralla oli kaikki kortit ratkaista peli edukseen, mutta selviä paloja jäi tekemättä ja kotipesään heitettiin parikin ratkaisevaa ohiheittoa. Kirittäret saa olla erittäin tyytyväinen voittoon ja 2 pisteeseen.

Kirittärille Otanlahti tuntuu aina vaan olevan stadion, missä tulee nihkeää. Helatorstain Manse-peliin verrattuna joukkue oli sisällä arka, vaihtopeli tökki, tuli luvattoman paljon kopinnostopaloja ja Rauman huima tolppalukkari Ilona Hakoniemi piti joukkuetta tiukasti hyppysissään läpi ottelun. Ulkopeli oli toisaalta kiinteää ja siinä vierailijat olivat ison askeleen raumalaisia edellä.

Kirittäret lähti otteluun uudella kärjellä. Tolpat hihassaan viiletti tänään Elsa Nyman, kun pelinjohto päätti alkuverryttelyn jälkeen siirtää Viivi Partasen varotoimena 2-kärjen jatkeeksi. Eveliina Rantonen pelasi myös uudella paikalla 2-kärkenä. Ulkopelipaikoissa ei ollut muutoksia.

Ottelun alku näytti siltä, jotta nylkeekö molempien joukkueitten ulkokenttä kaikki etenijät jo ennen 2-pesää. Kirittärien johtojuoksu syntyi onnekkaasti, kun Tinja Töyrylän hidastettu pussari hieman epäonnistui ja ui hyvin ulkokentän räpylään. Polttoheitto kotiin nousi kuitenkin liian korkealle ja vieraat siirtyivät 0-1 johtoon. Heti perään Sara Kujanen löi kumuransa väliin ja siinä ei ollut mitään jossiteltavaa. Kirittäret johti 0-2. Takaisin täksi vuodeksi kasvattajaseuraansa Feraan palannut Henna Suominen tuntuu saaneen täysin uuden vaihteen uralleen Mansen ja Vaasan vuosien vaelluksen jälkeen. Feran kavennusjuoksu 1-2 syntyi täydellisellä hidastetulla pussinpohjalyönnillä.

Kirittärien avausjakson upein tilanne nähtiin Feran viimeisen sisävuoron ajolähtötilanteessa, kun Venla Karttunen naulasi tappipelaajana Eveliina Kestin kotiutusyrityksen. Alkukauden vakuuttavin Kirittärien pelaaja näki etenijän tulevan kotiin, mutta päätti koukata vielä ykköspesän kautta ennen polttoheittoa kotiin. Tuloksena kaksi paloa. Näitähän Vensiltä nyt on nähty ennenkin, mutta nyt tuli taas kovaan paikkaan.

Toisella jaksolla Kirittäret tuskaili edelleen sisäpelinsä kanssa, kun taas Fera sai vaihtopelinsä rullaamaan. Kovalyöntinen Aurora Frantsila löi heti avausvuoroparissa kotijoukkueen 1-0 johtoon. Kirittäret  tasoitti ottelun Töyrylän 2-rajan kierrenäpyllä, kun Feran polttoheitto kotipesään meni jälleen ohi lukkarin räpsästä. Kirittäret pääsi 1-2 johtoon Sara Kujasen hienolla keskisaumalyönnillä 3. vuoroparissa. Loistavan esityön tälle teki Laura Toikkanen, joka vei Eveliina Rantosta 2 pesänväliä omalla lyöntivuorollaan.

Fera sai viimeisellä sisävuorollaan hurmion päälle. Jos edellisessä Manse-pelissä vastustaja nousi Kirittärien takaa ohi ja jaksovoittoon viimeisessä vuoroparissa ulkokentän virheistä, niin nyt raumalaiset tekivät tilanteet ja hoitivat kotiutukset aivan omilla upeilla suorituksillaan. Henna Suominen ja Eveliina Kesti nostivat desibelejä stadionilla, kun Fera vei ottelun Supervuoroon.

Supervuorossa Feran meno kuitenkin hyytyi ja Kirittärien sankariksi nousi hyvän ottelun pelannut Jutta Myllyniemi, joka siirsi ensin Eeva Mäki-Maukolan 3-pesälle ja heti perään kopparin räpylän kautta koko kotipesään.

Otanlahdessa on aina kiva käydä, kun mitään hurlumheitä ei yleensä ole odotettavissa. Yli 800-päinen yleisö näyttäisi myös ottaneen muutaman vaisumman vuoden jälkeen kotijoukkueen taas omakseen. Oman joukkueen esitykselle pitää silti olla armollinen. Kirittäret on joka tapauksessa aloittanut kautensa kolmella voitolla, joten kyllähän tähän täytyy olla tyytyväinen. Pitää muistaa rankka talvi olosuhteineen ja – kuten tässä on vasta satakaksikymmentäkuusi kertaa kuultu – ne isot muutokset joukkueessa. Paremmin on mennyt, mitä moni on odottanut.

Hienosti kautensa aloittanut Laura Toikkanen kommentoi ottelua pelin jälkeen.

– Ulkopeli oli meiltä suht ok. Sisäpeliin on kiinnitetty koko talvi erityistä huomiota, mutta vähän hätäistä se kyllä tänään oli.Kun hyvä lukkari huomaa, että kiire tulee lyödä, niin lisää tempoahan ne vain laittavat. Oma peli on mielestäni sujunut vähän vaihtelevasti. Lähtökohta tähän kauteen on ollut erilainen aiempaan verrattuna, kun olen tehnyt täysiä työpäiviä koko talven. Mutta kyllä kun tuossa ulos päästiin treenaamaan ja pelaamaan, niin pikkuhiljaa alkoi taas muistua mieleen mitä se pesäpallo on.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli ymmällään ja jopa hieman tuohtunut joukkueensa esityksestä.

– Meidän oli tarkoitus pelata rauhallinen sisäpeli, mutta kaikkea muutahan siitä tuli. Rauman lukkari (Ilona Hakoniemi) sotki meidän peliä hyvin ja sitten sotkettiin itse vielä lisää. Ulkopeli oli pääosin ok, mutta nopeasti kulkeva Feran kärki (Miia Puolakka) pitäisi saada paremmin kiinni. En tiedä mistä johtuu, mutta jostain syystä meillä tuntuu aina Raumalla olevan tämmöistä. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, mutta vaikea paikka, laadukas kotijoukkue ja lopulta voitto on sitten se kolikon toinen puoli.

Mutta matka jatkuu. Seuraavaksi päästään vihdoin Hippokselle. Kirittäret kohtaa sunnuntaina 28.05.2023 kotonaan Roihuttaret Helsingistä.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus Feran Instagramissa:

https://www.instagram.com/p/Csjt8VcIlH8

Ottelun Huippuhetket Ruutu-palvelussa https://www.ruutu.fi/video/4347250

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58811

Palkitut

ITinja Töyrylä
IIeeva Mäki-Maukola

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #tunteenpaloja

Lue myös