2024 Itä-Länsi pelataan Jyväskylässä

 – Superpesis, Yleinen

Jyväskylässä Itä-Lännen järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Kirittäret, Jyväskylän Lohi, Jyväskylän Kiri2020 ja Kiri & Kirittäret Juniorit.

Pesäpalloliiton johtokunta perusteli tapahtuman myöntämistä Jyväskylään sillä, että Itä-Länsi tukee pesäpallotoiminnan kokonaisvaltaista kehittymistä Keski-Suomessa. Jyväskylään valmistuu tänä kesänä uusi Hippoksen pesäpallostadion.

”Hippoksella panostetaan merkittävästi olosuhteiden kehittämiseen uuden pesäpallostadionin myötä. Itä-Länsi-tapahtumalla halutaan tukea myös Hippoksen alueen kehittämistä. Jyväskylässä naispesäpallolla on vahva asema, sillä Kirittäret on ollut jo vuosia merkittävä naisten huippupesäpallon edustaja. Pesäpallo on Suomen seuratuin naisten palloilulaji, ja Pesäpalloliiton huippupesisstrategiassa naispesäpallon kehittäminen on yksi keihäänkärjistämme. Itä-Lännen myötä alueen katsojille voidaan tarjota myös miesten ehdoton huippuottelu”, sanoo Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ari Mononen.

”Mahtava homma saada Itä-Länsi yli 40 vuoden tauon jälkeen Jyväskylään. Iloitsen myös siitä, että huippupesisstrategian mukaisesti naisten pesäpallon näkyvyys ja Kirittärien tekemä työ sen eteen on otettu huomioon”, iloitsee Kiritärien seurajohtaja Laura Nuutinen.

”Seurojen ja yhteistyökumppaneiden yhteistyöllä tästä on tulossa mahtava pesäpallon huippuviikonloppu Jyväskylään- On varmaa, että naisten pesäpallo tulee olemaan näkyvässä roolissa, ja Jyväskylän vahva kulttuuri tällä saralla esillä”, Kirittärien puheenjohtaja Henna Virkkunen painottaa.

Samoilla linjoilla on miesten Ykköspesistä pelaavan Jyväskylän Lohen puheenjohtaja Heikki Mehtonen. ”Tämä on loistava juttu! Teemme yhdessä töitä hienon lajin eteen. Tämä on osoitus yhteistyön voimasta, tehdään neljän seuran kanssa yhdessä hieno Itä-Länsi-tapahtuma Jyväskylään” toteaa Mehtonen.

”Fiilikset on loistaa kuten varmsti muillakin, hieno uutinen keskisuomalaiselle pesäpalloilulle! Tänä vuonna saadaan hiottua särmät uudelta stadionilta ja ensi vuonna ollaan sitten rikkaampia käyttökokemuksista. Kaupunki on satsannut paljon pesäpallostadionin rakentamiseen ja on hienoa, että Jyväskylän kaupunki saa tästä myös näkyvyyttä suurelle investoinnille” iloitsee Jyväskylän Kiri 2020 puheenjohtaja Juha Kalajanniska.

”Junioriseuran näkökulmasta Itä-Länsi on huikea juttu. Se tuo kaikki lajin tähtipelaajat lähelle lapsia ja nuoria ja innostaa niin lajin harrastamiseen kuin sen seuraamiseen”, toteaa Kiri&Kirittäret Juniorit puheenjohtaja Matti Mäkinen.

Pesäpalloliiton uutinen: https://www.pesis.fi/uutiset/2023/05/vuoden-2024-pesapallon-ita-lansi-jarjestetaan-jyvaskylassa-yli-40-vuoden-tauon-jalkeen/

Lue myös