Pänkä – Suomi sanakirja

 – Superpesis, Yleinen

KSML toimittaja Seppo Pänkäläiselle sattui harmillisesti todella huono päivä tiistain suoritukseen, joten korjaamme hänen juttunsa karkeimmat virheet ja autamme teitä lukemaan sitä oikein.

Seppo Pänkäläisen alkuperäiseen hengentuotokseen voit tutustua tästä (maksumuurin takana): https://www.ksml.fi/urheilu/5354947
Armi Aholan vastine Keskisuomalaisessa: https://www.ksml.fi/paakirjoitus-mielipide/5359387

Keskisuomalaisen toimittajalle Seppo Pänkäläiselle sattui harmillisesti todella huono päivä tiistain suoritukseen. Suomen mestareita analysoiva juttu herätti huomattavan paljon keskustelua somessa ja kahvipöydissä, joten korjaamme karkeimmat virheet ja autamme teitä lukemaan juttua oikein.

Ella Korpela

“Vaikka Korpelan kehuttiin kevään aikana kehittyneen vaihtajana, todellisuudessa hän on puhdas kärkietenijä

= Korpelan löi 1-2 välillä  runkosarjassa 73 kärkilyöntiä, määrä on tilaston toiseksi kovin. Tilastossa edellä vain koko kauden numerolla kaksi pelannut Mansen Raudasoja.

Eeva Mäki-Maukola

“Hänellekin sattui kehnoja pelejä etenkin lyöjänä”

= Ihan joka pelissä ei ollut ykköspalkittu ja kultaisen kypärän haltija. Pudotuspelien arvokkain pelaaja. On ollut ulkopelissä suomen parhaita jo vuosia ja tällä kaudella Mäkki nosti myös sisäpelin tasonsa todella korkealle. Aivan upea kausi! Vahva ehdokas vuoden pesäpalloilijaksi.

Jutta Myllyniemi

“Pelasi taitoihinsa ja lyöntivalikoimaansa nähden omituisella paikalla lyöntinumerolla kolme”

= Ojaniemi ja alkukaudella Tahnua täyttivät lyöntijärjestystä, eli käytännössä Juti löi neljäntenä lyöjänä. Myllyniemi on erinomaisen taitava vaihtaja ja kotiuttaja.

Emma Körkkö 

“Kesä 2021 meni vihkoon”

= Oli viime kaudella superin kuukauden pelaaja kesäkuussa ja heinäkuussa. Sivusi myös kaikkien aikojen kunnariennätystä. Sai pelaajien äänestämän kultaisen mailan (paras sisäpelaaja). Oli vuoden tehopelaaja. Oli vuoden pesäpalloilija kaudella 2021.

Tinja Töyrylä

“Voitti Kirittärissä sen, mitä tuli hakemaan, ensimmäisen mestaruutensa ensimmäisellä kaudella. Tarvitaan vain lisää pelinlukutaitoa ja rohkeutta” 

= Toista kautta Kirittärissä pelaava Töyrylä teki finaalin ja koko kauden hienoimman ulkopelisuorituksen. Töyrylä haki rohkealla pelinluvullaan Hukan kakkossaumasta tulleen painuvan välilyönnin rystyltä, heitti kierähtämällä ja poltti kärkietenijä Peltokankaan. Pelasi pudotuspeleissä aivan käsittämättömän hienoa ulkopeliä.

Laura Toikkanen

“Ensi kaudeksi seuran ja joukkueen pitää miettiä, mikä on Toikkasen maksimaalinen rooli. Hutunkeitto se ei ainakaan ole.”

= Kirittärien kapteenin tärkein tehtävä oli johtaa esimerkillään Kirittäret Suomen mestariksi. Kirittäret on Suomen mestari 2022. Maksimaalinen suoritus.

Venla Karttunen

“Juniorivuosien lahjakkuus otti tänä kesänä takapakkia”

= Nousi yhdeksi ratkaisijaksi tämän vuoden finaaleissa. Toisen finaalin ehdoton tähti, viimeisen finaalin ulkokentän pyromaani. Nousi tällä kaudella takatilanteessa tappien ehdottomaan eliittiin. Pelasi kakkoskärjestäkin uransa parhaan kauden kotiuttajana.

Ella Mäkelä

“Mäkelä on pelaaja, josta on vaikea sanoa, onnistuiko hän tänä kesänä vai ei.”

= Mäkelä hoiti oman roolinsa hienosti ja taikoo finaaleihin aina ihmeelliset supervoimat. Taistelee ja tuulettaa.

Mari Mansinen

“Kolmostilanteen väärä ei tänä kesänä osunut kuin muutaman kerran”

= Mantsisen taktinen osaaminen on vertaansa vailla naisten superpesiksessä. Heittää rohkeasti taktista väärää myös 3-tilanteessa. Tämä jos mikä pistää vastustan pelinjohtajan varpailleen, osui väärä sitten kohdilleen tai ei. Sotki syötöillään täydellisesti Mansen kotiutusosaston ratkaisevassa finaalissa. Naisten Superpesiksen ylivoimaiseti paras lukkari kaudella 2022. Valittiin kesän aikana 3 kertaa kuukauden lukkariksi.

Kati Tanhua

“Tekee turhia virheitä kärkkyessään ja edetessään huonoilla lyönneillä. Ei saa Kirittärssä ulkopelipaikkaa joten paininee  motivaatio-ongelmien kanssa”

=  Tanhua on Suomen paras lähtemään omista vapailla kuppereilla. Tuli Kirittäriin 2020 puhtaaseen etenijäjokerin rooliin ja jatkaa erittäin motivoituneena samassa roolissa myös ensi kaudella. Pelasi tilastojenkin valiossa (lyödyt, tuodut, kärkilyönnit) uransa parhaan kauden.

Susanne Ojaniemi

“Ojaniemelle, jos kelle mestaruuden suo”

= Ojaniemelle, jos kelle mestaruuden suo!

Sara Kujanen

“Kujanen on kuitenkin raakile pelaajana monella mittarilla”

= Kujanen tuli Jyväskylään ensisijaisesti saamaan hyvää valmennusta Kirittäret Talentissa. Jo yhdessä talvessa Sakesta hioutui kylmäpäinen kotiuttaja, joka hämmästytti kaikki esiintymisellään Kirittärissä. Ylitti kaikki odotukset.

Mattias Kitola

“Kitolasta voi pelin aikana saada kuvan, ettei hän muuta pelitaktiikkaansa kuin pakon edessä ja on hermostuneen oloinen”

= Aivan käsittämätön suoritus debyyttikaudella. Pudotuspelisado yksi tappio – yhdeksän voittoa! Teki käsittämättömän työmäärän tällä kaudella, sillä valmensi talvella koko Kirittärien pelaaja-arsenaalia talentti mukaan lukien. Antaa kaikkensa joukkueelle. Vei finaalin pelinjohtajien taistelun 100-0. Täyttä kultaa sisältä ja ulkoa.

Valmennus

”Mainintansa ansaitsevat tietenkin myös nopeusvalmentaja Vesa Rantanen”

= Mainintansa ansaitsevat tietenkin myös nopeusvalmentaja Vesa Rantanen ja joukkueen fysiikkavalmennuksesta suurelta osin vastannut Saija Sunnari.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #ksml #keskisuomalainen

Lue myös