Pesäkarhut tyrmäsi virheisiin sortuneen Kirittärien B-tytöt välieräavauksessa

 – Yleinen, B-tytöt, KirittäretTalent otteluraportit, Talent

Pesäkarhujen Superpesistähdet lukkari Vilma Järvisen johdolla niistivät ensimmäisen välierän selvästi 2-0 (5-1, 7-3).

Jos sisäpelissä tehdään itse palot, niin yleensä kaveri kiittää. Näin kävi tänään Kirittärien B-tyttöjoukkueelle välierien ensimmäisessä välierässä. Lopputuloksessa ei ole seliteltävää. Pesäkarhut rökitti hyvällä tunteella jo kovalla sisäpelillä ennen kaikkea sisäpelissä Kirittäret, jotka tekivät paloja itsestään urakalla.

Kuva (c) Pekka Tuominen
Kuva (c) Pekka Tuominen

Ottelu lähti käyntiin Kirittärien kannalta erinomaisesti. Kärjestä tehtiin paloton ajo ja porilaisten räpsä värähteli. Sitten nousi esiin upean ottelun pelannut Vilma Järvinen, joka otti kaksi kärpästä heti alkuun Kirittärien etenijöistä kolmoselta. Tasatilanteessa mentiin aina 3. vuoropariin, jossa Roihuttarien ratkaisupeleissä upeasti pelannut Emilia Mattila löi 3-saumasta 1-0.

Kirittäret taisteli hienosti vielä rinnalle 4. aloittavalla Iiris Raution upealla 1-rajanäpyllä. Tasoittavalla Pesäkarhujen sankariksi nousi Tiia Peltonen, joka täräytti Kirittärien 3-kopparin ylitse jakson niitanneen kunnarin.

Jos oli avausjakso tasaista, niin Pesäkarhut hallitsi toista jaksoa. Tiia Peltonen ja Emilia Mattila tekivät lähes mitä tahtoivat ja Kirittärien ilon aiheet jäivät vähäisiksi. Pesäkarhut sai näin pientä lohtua naisten Superin välierätappiolle juuri Kirittäriä vastaan.

Pesäkarhujen syömähampaina olivat Superpesiksestä pelanneet Emilia Mattila (1+4 lyötyä) ja edelleen jalkavaivaisena jokeripaidassa pelannut Tiia Pelltonen (1+5). Lukkari Vilma Järvinen nousi korkeilla tolpillaan yhdeksi Pesäkarhujen ratkaisupelaajaksi, ottaen yksistään lukuisia paloja viimeisiltä Kirittärien lyöjiltä.

Kuva (c) Pekka Tuominen
Kuva (c) Pekka Tuominen

Hyvää ulkopeliä lähes ensimmäisen jakson loppuun pelannut Kirittäret taipui isoihin sisäpelivirheisiin, joissa tehtiin paljon viimeisen lyönnin paloja, ensimmäiset vaihtolyönnit eivät osuneet ruutuun, ja lyöntipeli jäi jotenkin vähän varovaiseksi. Kirittäret oli tänään kieltämättä kesy. Kärkipelaajat toimivat kuitenkin hienosti: Iida Pajunen meni hienosti kentälle samoin kuin 2-kärjestä Iiris Rautio. Siinä välissä onnistumiset jäivät vähäisiksi. Naisten Superin pelaajat jäivät ajoittain väläytellyttä Viivi Partasta lukuun ottamatta hieman telineisiin.

Joukkueen pelinjohtaja Juha Mäkelä, missä mentiin metsään tänään?

– Vastustaja on laatujoukkue ja teki tänään omat hommansa paremmin kuin me. Jäimme hieman telineisiin alkujaksolla. Pallopelissä ensimmäisen osuman saamatta jättäminen ekalla tasoittavalla toki vaikutti ja se leimasi myös meidän jatkoa. Kopinnostopaloja ja viimeisen laittomia tuli aivan liikaa.

Nyt on kaksi päivää aikaa valmistaa joukkue seuraavaan välierään Hippoksella – miten joukkue valmistautuu tähän?

– Huomenna meillä on huoltava harjoitus ja kokoonnumme sitten purkamaan peliä. Teemme huolellisen pelin purun videolta ja siirrämme katseet kohti torstaita. Me lähdemme parantamaan torstaiksi, mutta Pori tuskin pystyy paljoa parantamaan omaan peliään. Porilla on hyvät kotiuttajat ja liukas kärki. Vähän tarkennuksia vaaditaan omaan ulkopeliimme. Emme päässet sisäpelissä jatkumoon ja se kostautui tänään. Porin lyönnit olivat tosi laadukkaita, varsinkin avausjakson ratkaisujuoksu Peltoselta. Myös Mattilan toisen jakson 2-luukku oli täysin ottamaton. Kovia suorituksia pitää aina kunnioittaa, mutta meidän pitää saada kaveri tekemään ne palot eikä me itse.

Joukkueet kohtaavat torstaina 07.09.2022 jo klo 16:30 Hippoksella uudestaan, ja silloin Kirittärillä on mahdollisuus naulata tilanne tasoihin. Siihen tarvitaan myös 13. pelaaja. Älä katso Ruudusta peliä, vaan tule kannustamaan meidän loistava tyttöjoukkue voittoon!

Kuva (c) Pekka Tuominen

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58464

Palkitut

IIiris Rautio
IIViivi Partanen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös