B-tyttöjen välieräsarja käynnistyy tänään ti 06.09. Porissa

 – B-tytöt, Otteluennakko, Talent, Yleinen

B-tyttöjen toinen välieräpeli pelataan Hippoksella to 08.09.2022 klo 16:30 (huom. kellonaika).

Kirittäret on viime vuosina panostanut nuorisotyöhön, ja tämä on näkynyt hienosti myös menestyksessä. Seuran B-tytöt pelaavat jo toista vuotta peräkkäin SM-mitalista. Viime vuonna tuli hieman yllättäen hopeaa pääosin alaikäisellä joukkueella, tänä vuonna on asetettu tavoitteeksi Suomenmestaruus. Puolivälierissä kaatui Haminan Palloilijat, mutta tästä vastus kovenee huomattavasti.

Tiistai-iltana välieräsarjassa kohtaavat tismalleen samat joukkueet kuin naisten välierissä: Kirittäret vs. Porin Pesäkarhut. Porilaisilla on erittäin lyöntivoimainen joukkue, joka kellisti puolivälierissä selvästi Lapuan Virkiän erinomaisella ulkopelillä.

Pori on ollut jo pitkään kestomenestyjä myös tyttöjen Superpesiksessä ja naisten Superiin nousseita erinomaisia junioritähtiä on nähty lähes vuosittain. Viime vuonna 17-vuotias Tiia Peltonen pokkasi peräti naisten Superin pudotuspelien parhaan pelaajan palkinnon. Tämän vuoden komeetta on ollut 16-vuotias Kiira Kautto. Kokemusta naisten Superista on hankkinut myös Roihuttarissa pudotuspeleissä isossa roolissa pelannut pääkotiuttaja Emilia Mattila. Myös Sanni Huhtalalla on pääsarjakokemusta, joten äärimmäisen kova ryhmä on tulossa vastaan jo välierissä. Näillä nuorilla naisilla on tältä kaudelta naisten superpesiskokemusta kaikkiaan 58 ottelun edestä.

Naisten tapaan Kirittärien tyttöjoukkueen osaamisen kulmakivenä on ollut pitävä ulkopeli. Samoin – naisten tapaan – sisällä on ollut ajoittain hieman nihkeämpää, lohkovoitosta huolimatta. Toivotaan, että raikas lyöntipeli löytyy kauden tärkeimmällä hetkellä. Kovan joukkueen tarjoaa toki myös Kirittäret. Naisten Superia ovat tänä vuonna pelanneet Sara Kujanen, Elsa Nyman, Viivi Partanen, Ronja Salmela ja Iida Pajunen. Kokemusta naisten pääsarjasta tällä kvintetillä on 46 ottelun verran. Kovuutta on haettu myös lukuisista Ykköspesiksen peleistä.

Mitkä ovat joukkueen fiilikset näin välierien alla, pelinjohtaja Juha Mäkelä?

– Joukkueen fiilis on hyvä. Tiedetään, että vastustajat ovat tässä vaiheessa jo kovia, ja että helpolla ei päästä. Treenikentällä on ollut mukava tunnelma, ja kaikesta näkee, että tätä on odotettu. Sopivasti jännittynyt, mutta keskittynyt olo on joukkueessa.

Minkälaisiin asioihin joukkue on erityisesti keskittynyt valmistavissa harjoituksissa?

– Olemme tehneet ihan perusasioita treenikentällä, meille tui viime viikolla monta tosi hyvää lajiharjoitusta. Lyönnin, heiton ja kiinnioton laatu on hyvä ja niinhän se pitää tässä vaiheessa ollakin. Mitään isoja uusia juttuja ei olla tuomassa tässä vaiheessa peliin. Luotamme omaan sapluunaan ja ottelusarja tulee ratkeamaan ulkopeliin. Kolealla kelillä pallo ei liiku niin kovaa, joten tästä sarjasta tuskin tulee juoksujuhlia. Pääpointtina on pelata mahdollisimman virheetön ulkopeli.

Minkälaista peliä Porin kaataminen ja finaaleihin meno tarvitsee?

– Meidän pitää osata sopivissa kohdissa yllättää ja murtaa omaa peruskaavaamme. Samalta näytti myös vastustajan peli puolivälierässä. Olemme loppujen lopuksi aika tavalla samantyyliset joukkueet, myös heillä on suorittamisen perustaso korkealla. Sisäpelissä lyöntien pitää osua hyvin ja oikeisiin kohtiin. Paikat tietysti katsotaan etukäteen, mutta aika vähän niitä tässä vaiheessa enää on. Ennakoin erittäin tasaista välieräsarjaa.

Ottelu on katsottavissa Ruudusta myös Fanikameralähetyksenä, lähetys Porista alkaa klo 16.55. Ottelusarja pelataan paras kolmesta systeemillä eli finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Joukkueet kohtaavat Hippoksella heti torstaina 08.09.2022 klo 16:30 (huomaa aikaisempi alkamisajankohta).

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös