Pesäkarhut B-tyttöjen finaaleihin 2022

 – B-tytöt, KirittäretTalent otteluraportit, Talent, Yleinen

Kirittäret B-tytöt taipui tiukassa 2. välierätaistossa pronssiotteluun – Pesäkarhut finaaleihin otteluvoitoin 2-0.

Kirittäret paransi omaa sisäpeliään tiistaista, mutta Pesäkarhut oli sarjassa vahvempi ja eteni finaaleihin 1-2 (9-8, 1-2, 0-3) voiton myötä. Kirittäret kohtaa pronssiottelussa joko Laitilan Jyskeen tai Rauman Feran.

Ratkaisevaksi jääneessä välierässä nähtiin paljon käänteitä ja hallinnan vaihteluja. Peli oli erittäin jännittävä ja viihdyttävä, vaikka tappio varmasti tuntui kitkerältä kultamitalin tavoitteekseen asettaneelle kotijoukkueelle. Jos ei peli kuitenkaan ollut aivan täydellistä, niin Ruutu-lähetys onnistuttiin sen sijaan järjestelmätoimittajan puolesta tyrimään taas täydellisesti. Harmi lukuisille etäkatsojille – ainakin Porissa peliä olisi varmasti halunnut jännittää useampi silmäpari.

Venla Vapaavuori löi ottamattoman kunnarin kakkosrajasta.
Kuva Pekka Tuominen
Sara Kujanen löi 2 juoksua
Kuva Pekka Tuominen

Avausjaksolla nähtiin melkoinen avoimet ovet -spektaakkeli, kun juoksuja taottiin molemmin puolin oikein urakalla. Pesäkarhut karkasi aloittavalla sisävuorollaan jo 0-4 johtoon. Avausjuoksu tuli harhaheitolla, jonka jälkeen Tiia Peltonen niittasi kaksi ja Anna Ojalainen yhden. Kirittäret ei kuitenkaan tästä masentunut, vaan tuli tasoittavalla vuorollaan lyönti lyönniltä aina rinnalle asti. Juoksuista vastasivat Sara Kujanen, Iiris Rautio, Venla Vapaavuori ja Liinu Havukainen.

Toisessa vuoroparissa vedettiin hieman henkeä, sillä molemmat onnistuivat vain kertaalleen kotiutuksissa. Kirittäret rykäisi uudestaan 3. tasoittavalla, kun upean pelin pelannut Venla Vapaavuori tinttasi ajolähdössä 2-rajasta täysin ottamattoman läpärin: tuloksena kunnari ja 3 tavallista. Kirittäret johti 9-5, kun Pori tuli viimeistä kertaa sisälle. Jännittää saatiin kuitenkin aivan viimeiseen lyöntiin asti. Enni Paateron kunnari toi ensin tilanteeksi 9-7 ja kun Ella Kuusisto vielä onnistui kotiutuksessaan 9-8, niin katsomoissa elettiin tulisilla hiilillä. Vapauttava polttoheitto tuli kuitenkin viimein ja Kirittärien toiveet säilyivät korkealla.

Toinen jakso muutti pelin luonteen täysin. Molemmat joukkueet tiivistivät puolustustaan, mutta myös sisäpelissä nähtiin lyhyitä vuoroja, kun kopinnostot epäonnistuivat tai ratkaisulyöntejä meni laittomiksi puolin ja toisin. Pori kiirehti taas johtoon 2. vuoroparissa Emilia Mattilan ja Ojalaisen lyönneillä. Kirittärien Iiris Rautio herätti kotijoukkueen toiveet 3. vuoroparissa lyöden takatilanteessa Ronja Salmelan kotiin.

Kirittäret piti Pesäkarhut hienosti kurissa myös tasoittavalla sisävuorolla, ja kun viimeisessä sisävuorossa jyväskyläläiset onnistuivat järjestämään kärjestä palottoman ajolähdön, niin ottelu oli mahdollista naulata siihen. Harmillisesti kotiuttajien lyönnit eivät nyt uponneet ja lopulta kenttä tyhjeni koppilyöntiin.

Toisella jaksolla ulkopeli tiivistyi molemmilla
Kuva Pekka Tuominen
Kuva Pekka Tuominen

Supervuorossa Kirittäret koki samanlaisen kohtalon. Peräkärjelle tehtiin paloton ajolähtö ja kotiutusta päästiin yrittämään kolmesti, mutta tuloksetta. Kun Pori puolestaan onnistui kahdesti, niin finaali- ja pronssipelijoukkue oli selvillä.

Tappio oli ymmärrettävästi rankka viime syksyn hopeajoukkueelle, jonka tähtäimessä oli tällä kaudella mestaruus. Virheiden määrää saatiin karsittua välieräavauksesta, mutta Pesäkarhut oli tänä vuonna parempi. Erityisesti joukkueen kärki numeroilla 1-4 täydennettynä jokerina pelanneella Tiia Peltosella oli vaikea pidäteltävä Kirittärille. Molemmat joukkueet kasvattavat kuitenkin upeita tulevaisuuden pelaajia naisten Superpesikseen ja voivat olla tyytyväisiä omaan pelaajatuotantoonsa.

Kirittäret B-tytöt matkaa pronssiotteluun 2022
Kuva Pekka Tuominen

Kirittärien parhaana palkittiin tänään 2 juoksua tuonut ja 100 % vaihtolyöntityöskentelyä esittänyt Viivi Partanen.  Kakkospalkinto meni niin ikään upean pelin pelanneelle Venla Vapaavuorelle, jonka kunnari ja 3 tavallista käytännössä ratkaisi avausjakson Kirittärille.  

Perinteisen kuivakka kysymys heti pelin jälkeen, pelinjohtaja Juha Mäkelä: mitkä ovat tunnelmat?

– Tyhjä olo kuvaa varmasti parhaiten tunteita tällä hetkellä. Joukkue oli ymmärrettävästi pettynyt. Minusta tämöän päivän peli oli meiltä silti kunniakas, mutta tänään se ei riittänyt. En lähde tässä nostamaan mitään yksittäisiä virheitä esiin – niitä tulee aina pelissä. Porin kärki suoritti tosi kovalla tasolla – ehkä siinä se paras selitys lopputulokselle. Kopinnostovirheet ja viimeisen laittomat vähenivät meillä paljon edellisestä pelistä, mutta kyllä meiltä olisi tänään vaadittu lähes virheetön peli voittoon. Pesäkarhuille täysi tunnustus finaalipaikasta, kovassa vireessä on joukkue. Kaksi voittoa välierästä ei jätä paljoa jossiteltavaa paremmuudesta. Pettynyt on itselläkin olo. Paljon on töitä tehty ja jokainen kivi käännetty, jotta lopputulos olisi ollut meille parempi, mutta tällaista tämä urheilu välillä on.

– Joukkueen uudelleen virittämisessä pronssiotteluun testataan myös pelinjohtoa. Nyt vedämme muutaman päivän happea, keskitytään seuraamaan vaikka edustusjoukkueen edesottamuksia. Uskon silti, että pronssipeli varmasti kiinnostaa, ei tässä nyt aivan mitaleissa kylvetä. Tästä pitää nyt toipua, mutta kyllä pronssipeli varmasti sitten aikanaan sytyttää.

Kirittärien 2-palkittu ja kapteeni Venla Vapaavuori – tappio tuli ja fiilikset eivät varmasti juuri nyt ole aivan katossa?

– Ei ole toipuminen vielä alkanut, kyllä tämä hetken aikaa ottaa. Peli ratkesi minusta siihen, että meillä tuli sisäpelissä tyhmiä virheitä. Ulkoelissä kaveri löi todella hyvin ja vei tuosta ansaitusti voiton. Tosi kova joukkue oli vastass ja tänään meidät paukut eivät vain riittäneet.

– Toivon – ja olen joukkueellekin sanonut – että mitali tästä halutaan. Se olisi vielä isompi pettymys, jos tästä nyt pronssikin jäisi ottamatta. Siinä on meille vielä hyvä tavoite kauden päätteeksi. Nyt otetaan rento viikonloppu ja sitten treenataan taas.

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58465

Palkitut

IViivi Partanen
IIVenla Vapaavuori

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös