Kirittäret välieriin rautaisella ulkopelillä

– Otteluraportit, Superpesis

Kolmannessa puolivälierässä sisäpeli oli tukossa, mutta ulkopelissä Kirittäret tukahduttivat Feran täysin. Välierissä vastaan asettuu Porin Pesäkarhut.

Puolivälierien kolmas ottelu ei Kirittäriltä ollut edellisten otteluiden tapaista juoksuiloittelua, vaan kautta linjan sisäpeli oli tukkoista. Oliko sitten syynä kolmas peli viiden päivän sisällä vai mikä, mutta sisäpelin takkuilusta huolimatta Kirittäret oli ottelussa armoton. Feran lukkari Ilona Hakoniemi pelasi myös hyvän ottelun ja pääsi sotkemaan Kirittärien vaihtopeliä. Fera oli muutenkin tiivistänyt ulkopeliään kautta linjan eikä helppoja vaihtoja Kirittärille ollut juuri tarjolla.

Sen sijaan Kirittärien ulkopeli oli ajoittain aivan jäätävää. Ensimmäisellä jaksolla Fera sai vain 4 kakkostilannetta eikä kertaakaan etenijää kolmoselle. Niinpä ensimmäsen jakson voittoon riitti heti ensimmäisen tasoittavalle hienosti rakennettu paloton ajolähtö, josta ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta, mutta Emma Körkön tappikumura ja hyvässä vireessä edelleen olevan Eeva Mäki-Maukolan jalat riittivät. Ensimmäinen jakso meni siis Kirittärille jalkapallolukemin 1-0.

Toinen jakso alkoi aika tavalla samoissa merkeissä, kärki sai puoliväkisin väännettyä kolmostilanteita, mutta kotiutuksissa ei ollut riittävää laatua. Toisen tasoittavalla Ferakin sai lopulta rakennettua ajolähdön, mutta viimeisenä lyöjänä jokeri Eveliina Kestin kotiutusyritykset jäivät Kirittärien näppeihin ja tuloksena ainoastaan paloja ja haavoja. Toisen jakson ratkaisu tuli kolmannessa vuodossa, kun kahdella palolla Emma Körkkö rakensi hienosti 1-3 tilanteen ja lähti viimeisellä nostamaan koppia. Koppilyönti jäi hieman vajaaksi linjaan ja tilanne näyttikin kuivuvan kasaan paloon kakkospesälle, mutta polttoheitto epäonnistui. Pallon vieriessä kohti katsomorakenteita Susanne Ojaniemi juoksi helposti Kirittäret 1-0 johtoon harhaheitolla. Tämä jäikin Kirittärien jakson ainoaksi juoksuksi, mutta kun ulkopeli kesti Feran toisen kotiutuspaikan tasoittavalla eikä neljännessä vuorossa päästänyt Feran etenijöitä edes kakkoselle, niin koko ottelu Kirittärille niukoilla lukemilla 2-0.

Tiukoista lukemista huolimatta ottelu oli kuitenkin Kirittärien hallussa oikeastaan koko ajan aiva jäätävän ulkopelin kautta. Tinja Töyrylä pelasi hienon ottelun – haki hienosti koppeja ja poltti tylysti Rauman Feran ottelun oikeastaan ainoan hyvän kotiutusyrityksen. Laura Toikkanen palasi parin huilipelin jälkeen riveihin ja poltti etenijöitä kovaan tahtiin. Ottelun jälkeen kapteeni ”Muikku* Toikkanen olikin iloinen voitosta, vaikka sisäpeli nihkeää olikin.

– Oli tusi mukava päästä taas pelaamaan, kun pari peliä joutui pieniä vammoja parantelemaan! Pelattiin ottelusarjassa kesän parasta ulkopeliä, siihen pitää olla tosi tyytyväinen. Meillä oli hyvä henkinen lataus peliin, sisäpelissä tosin kaivataan enemmän laatua lyönteihin.

– Nyt otetaan varmaan pari lepopäivää ensin alle ja suunnataan sitten katseet välieräpeleihin Porin Pesäkarhuja vastaan. Vaikka Pori on meille tuttu vastus, niin tutustutaan heidän peliinsä ennakolta huolella, jotta välierissä ei sitten suuria yllätyksiä tulisi.

Ulkopeli olikin koko puolivälieräsarjassa erittäin pitävää, kolmessa pelissä Raumalle annettiin ainoastaan 2 juoksua (Hippoksella ei ainuttakaan). Rauman Feran ykköspelinjohtajana hienoa työtä tehnyt Erno Tuomainen antoi Kirittärille tunnustusta otteluvoitosta.

– Hienosti pistettiin ulkopelissä Kirittäret ulkopelin kautta tiukoille, mutta Kirittäret oli juuri tuon verran kokeneempi ja parempi joukkue meni jatkoon. Voin olla ylpeä joukkueesta miten saatiin Kirittäret tänään haastettua.