Junioritähdet Iida Pajunen ja Liinu Havukainen 2 vuoden sopimuksiin Kirittärien kanssa

 – B-tytöt, Pelaajasopimukset, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Kirittärien nuorisoketjusta saatiin taas kaksi merkittävää jatkosopimusta, kun Iida Pajunen, 17, ja Liinu Havukainen, 16, allekirjoittivat 2-vuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa kausille 2023-2024.

Näistä poikkeuksellisen lahjakkaista nuorista pelaajista odotetaan tulevaisuudessa isoja pelaajia naisten Superpesikseen.

Jyväskylän oma pesiskasvatti Iida Pajunen on pelannut Talentin ja B-tyttöjen kärkietenijänä ja 2-kopparina. Monet muistavat myös Pajusen ensivisiitin naisten Superissa, kun hän tuurasi keväällä parissa pelissä 2-kopparin tontilla silloin loukkaantuneena ollutta Tinja Töyrylää. Varsinkin alkukaudesta pelit jäivät vähäisiksi nilkkavammojen vuoksi, mutta tilanne on nyt parempi ja hän pelaa loppusyksyn B-tyttöjen pudotuspeleissä.

– Itselleni kyse oli itsestäänselvyydestä eli ajattelin että jos sopimusta tarjotaan, niin allekirjoitan ilman muuta. Olen tykännyt olla täällä ja kaikki on mennyt hyvin, niin mikäs siinä. Tarkoitus on kehittyä niin hyväksi Superpesispelaajaksi kuin mahdollista, olla joskus kopparina ja etenijänä aivan Suomen eliittiä.

Liinu Havukainen on vielä ollut suurelle yleisölle varsin tuntematon pelaaja, mutta lajin piirissä tämä teini-ikäinen lukkari/kotiuttaja on kohahduttanut jo pari vuotta. Poikkeuksellisen kylmäpäinen, vielä C-ikäinen lukkari on pelannut tänä kesänä C-tyttöjen lisäksi B-tyttöjen Superia ja naisten Ykköspesistä. Hän on ollut myös B-tyttöjen tärkeimpiä kotiuttajia.

– Sisäpeli varsinkin on kehittynyt vuoden aikana. Ykköspesiksen ottelut ovat olleet haastavampia, mutta kyllä ne ovat auttaneet varsinkin C-tytöissä tosi paljon. Jokaisen pelaajan unelmana on varmasti pelata joskus Kirittärissä, niin eihän siitä kieltäytyä voinut, kun sopimusta tarjottiin. Aloitin juuri myös lukion täällä Jyväskylässä, joten hienoahan täällä on jatkaa.

Kirittärien naisten pelinjohtaja Mattias Kitola on erittäin tyytyväinen nuorten lahjakkaiden pelaajien sopimuksista.

– Se mitä olen Ykkösen pelejä ehtinyt tänä vuonna seuraamaan, niin Iida on ollut aivan joukkueen kärkipäätä. Ja kyse on vasta hyvin nuoresta pelaajasta, joka on myös kopparina pelannut vielä vähän. Kyseessä on todella iso lahjakkuus, joka on ottanut kopparin paikalla aivan valtavan kehitysloikan. Iidan kohdalla Isommat suunnitelmat on vuodelle 2024, ensi vuonna kehitytään vielä Talentissa.

– Liinu nostetaan nyt syksyllä vielä C-ikäisenä naisten Superin rinkiin, mikä jo kertoo superlahjakkuudesta. Lukkarina hänen ehdoton vahvuutensa on peliajattelu, mikä on hänellä hyvin poikkeuksellista ikäisekseen. Erittäin fiksu pelaaja, jonka fysiikkaa kehitetään iän myötä. Superin rinkiin päästessään voidaan odottaa yhdenkin talven aikana vielä isoja kehitysaskeleita.

Liinu Havukaisen ja Iida Pajusen otteita pääsee seuraamaan todennäköisesti jo pian, sillä B-tyttöjen puolivälieräpelit Haminan Palloilijoita vastaan alkavat huomenna torstaina 25.08.2022 klo 17:30 Hippoksella.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös