Kirittäret puolittaisessa pudotuspelimoodissa Tampereella

 – Otteluraportit, Superpesis

Tamperelainen Manse PP varmisti runkosarjan voiton kukistettuaan sarjan päätöskierroksella runkosarjassa kolmanneksi jääneen Kirittäret 2-1s (4-0, 3-4, 1-0).

Kirittäret lähti runkosarjan viimeiseen otteluun ilman kapteeni Laura Toikkasta, jonka paikan ulkokentältä otti Viivi Partanen.

Nihkeän nuhainen oli Kirittärien alku tänään Kaupissa. Avausjaksolla etenijä saatiin 3-pesälle vasta viimeisessä vuoroparissa, mutta juoksutili jäi avaamatta. Varsinkin 1-tilanteen purku oli jyväskyläläisille vaikeaa. Liekö ollut jännitystä ilmassa avausjaksolla myös ulkokentällä, kun pallolle juoksi usein kaksi pelaajaa ja räpylässäkin kämmäiltiin.  Mansen kärki kulki kuin juna ja Siri Eskola löi historiallisen 100. juoksun kotikentällään. Ja tulihan niitä vielä pari lisää, mutta mennään järjestyksessä. Avausjakso kuitenkin helposti kotijoukkueelle 4-0.

Toiselle jaksolle Kirittäret löysi sen kaipaamansa pudotuspelimoodin ja tulosta syntyi. Mansen kärkeä alettiin saamaan paremmin kuriin, mutta ennen kaikkea omaan lyöntipeliin saatiin uutta puhtia. Liekö tauolla syöty mustaamakkaraa, mutta peli-ilme oli aivan toista luokkaa kuin avausjaksolla. Ulkokenttä saatiin pitäväksi ja ennen kaikkea sisällä pystyttiin tekemään tilanteita, kotiuttamisissakin onnistuttiin.

Kirittäret oli toisella jaksolla painostavampi osapuoli ja ansaitsi jaksovoiton, vaikka ratkaisu tulikin harhaheitolla. Jakson hienoin suoritus oli Susanne Ojaniemen karkaaminen kotipesään Emma Körkön koppareille suunnatussa lyönnissä. Tinja Töyrylä löi kaksi komeaa juoksua ja pelaa ehdottomasti nousujohteista kautta. Yksi harmittava kömmähdys Kirittärien ulkokentälle sattui 3. vuoroparissa. Mansesta oli kovan taistelun jälkeen saatu kaksi paloa ja kenttä tyhjäksi. Jäljellä oli vain muutama lyöjä, kun Sara-Ella Kemppainen löi helpon näköisesti takaa kunnarin tyhjään kenttään.

Oli jälleen mielenkiintoista huomata, kuinka tärkeä avausjuoksun merkitys on näissä peleissä. Manse pelasi avausjakson vapautuneesti päästyään heti alussa johtoon. Toisella jaksolla kipsiä alkoi löytyä, kun hallinta siirtyi Kirittärille.

Kirittärien pelinjohtaja Mattias Kitola totesi ennen peliä, että joukkueelle tärkeintä on päästä pudotuspelitunnelmaan jo tässä pelissä, jossa kohdataan suurin mestarikandidaatti. Suorituksen perusteella voisi todeta, että siihen päästiin puolittain. Liekö avausjaksolle ollut ylilatausta vai mitä, mutta peli ei kulkenut. Toisella jaksolla nähtiin taisteleva Kirittäret, kuten myös Supervuorossa. Siinä Kirittäret pääsi yrittämään kahdestikin kotiin, mutta ensimmäisestä otettiin kärpänen ja toisesta palo kotiin. Ottelun ratkaisun löi ennätykselliset 102 juoksua kaudessa lyönyt Siri Eskola, jonka kierteiseen 1-rajanäpyyn Kirittärien ulkokenttä ei ehtinyt.

Kirittärien ykköspalkittu Emma Körkkö saavutti urallaan tänään 1700 kärkilyönnin rajan. Nykypelaajista selvästi eniten kärkkäreitä lyöneeltä konkarilta on lupa odottaa hyviä pudotuspelejä. 7 kärkkäriä ja yksi lyöty Manse-pelissä oli kunniakas päätös vaikealle, mutta nousujohteiselle kaudelle. Tinja Töyrylä alkaa myös lupaavasti päästä hyvään lyöntivireeseen. Myös Jutta Myllyniemi, Susanne Ojaniemi ja Venla Karttunen löivät ärhäkästi tunnelmaan päästyään. Ja lukkari Mari Mantsista ei tarvitse erikseen herätellä näihin peleihin. Kärpäsiä otettiin taas tärkeistä paikoista. Myös lupauksia sisäpelin heräämisestä on, mutta…

Lähes läpi kauden jatkunut etenijäjokerin peluuttaminen ennen numeroa yksi toimi välillä hyvinkin alkukaudesta, mutta kauden edetessä kahden pelaajan lyöntivuoron jälkeen on taululla ollut liian usein jo yksi palo. Kun on päästy kotiuttajiin asti ja takatilanteeseen, paloja on usein ollut taululla jo kaksi. Kärki tökkii, joten on mielenkiintoista nähdä, miten pelinjohto kokoaa tämän palapelin kauden tärkeimpiin peleihin.

Kirittärien ykköspalkittu Emma Körkkö myötäili pitkälti näkemyksiä pelin kaksijakoisuudesta.

– Emme olleet pelin alussa aivan niin valmiina kuin olisi pitänyt olla. Ulkopelissä en tainnut saada kuin yhden pallon koko pelissä. Sisällä löin pari huonoa rajakovaa, mutta pienet onnistuivat tänään ihan hyvin. Manse ei ole missään nimessä voittamaton. Heillä on parit nopeat jalat, mutta meillä taas laajempi lyöjäpotentiaali. Vaikka he tekisivätkin muutaman juoksun, niin parhaalla sisäpelillä pystymme kyllä heidät voittamaan.

Hienosti oli sarjaohjelma rakennettu, sillä naisten viimeinen pudotuspelipaikka ratkesi vasta viimeisessä ottelussa, kun Hyvinkään Tahko otti tahtovoiton Joensuun kotikentällä. Kirittäriä kahdesti kauden aikana niistänyt Maila jäi näin hieman yllättäen pudotuspelien ulkopuolelle. Tahko pelasi hyvän loppukauden, mutta kohtaa heti puolivälierissä Mansen.

Kirittärien pudotuspelit alkavat Hippoksella ke 17.08.2022 klo 17.30, kun se kohtaa runkosarjassa yllättäneen Rauman Feran.

Harvian Jälkilöylyt

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42745

Palkitut

IEmma Körkkö
IITinja Töyrylä

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös