Kempele jäi vastaantulijaksi runkosarjan viimeisessä kotipelissä

 – Otteluraportit, Superpesis

Hippoksella nähtiin taas iloista pesistä, kun Kirittäret kukisti viikkoa ennen pudotuspelien alkua sarjakarsintapaikasta taistelevan Kempeleen Kirin puhtaasti 2-0.

Kirittäret oli kauden aikana Kempeleelle vaikea vastus, vaikka joukkue pisteitä jonkin verran muilta kärkijoukkueilta napsikin. Tänään nähtiin Kirittäriltä taas erittäin kovaa ulkopeliä, johon Kempele ei löytänyt lääkkeitä. Sisälläkin saatiin onnistumisia riittävästi ja joukkue paransi paljon edellisestä heikosta Mailajussien kohtaamisesta. Susanne Ojaniemi oli tänään vilttiketjussa, kehiin nostettiin jokeriksi Viivi Partanen, joka pelasikin kärkietenijänä upean pelin.

Kempele aloitti sisällä ja 1,5 vuoroparia pelin taso ei ihmeemmin innostanut. Kirittäret sai kuiteniin toisella sisävuorollaan sisäpelinsä auki ja tulosta tuli. Venla Karttunen, Tinja Töyrylä ja Sara Kujanen kurittivat vuorollaan Kempeleen ulkokenttää ja jakso ratkesi näihin juoksuihin. Kirittärien hallintaa kuvastaa se, että joukkue ei antanut Kempeleelle koko jaksolla ainuttakaan 3-tilannetta.

Heti 2-jakson alkajaisiksi Kirittäret järjesti palottoman ajolähdön, josta joukkueensa ykköspalkittu Venla Karttunen löi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Sitten nähtiin kentällä erikoinen episodi. Kirittärien kapteeni Laura Toikkanen löi hienosti 2-rajasta läpi ja juoksi tyhjään kenttään kunnarin. Samasta paikasta, josta on vuosikymmenten saatossa lyöty varmasti ainakin 100 kunnaria, sitä ei nyt hyväksytty. Tuomarit olivat ymmärtäneet rajoitusalueen väärin ja Muikku palautettiin armotta takaisin 2-pesälle. Pelaajan kannalta erittäin harmittava juttu, mutta onneksi tämä ei sentään tapahtunut tiukemmassa pelissä eikä se vaikuttanut lopputulokseen.

Tasoittavalla Kempele ei vieläkään saanut etenijää 3-pesälle asti ja 2. sisävuorossa Kirittäret ratkaisi jakson itselleen, tosin myös Kempeleen ulkokentän avustuksella. Kahdella harhaheitolla hyvin peliä lukeneet Ella Korpela ja Emma Körkkö karkasivat kotipesään ja kotijoukkue johti jo 3-0. Vielä perään Karttusen tavoin 2 juoksua lyönyt Kujanen löi komeasti väliin ja sinetöi jaksovoiton Kirittärille.

Kempele onnistui viimein 3. vuorossa saamaan etenijän 3-pesälle ja Emmi Särkioja onnistui kaventamaan loppunumeroiksi 4-1. Oranssisten silmälasien takaa katsottuna parin lisäjuoksunkaan hyväksyminen Kirittärille ei olisi ollut väärin, mutta ihan vakuuttavaa oli oranssipaitojen peli tänään. Kirittäret pelasi upean ulkopelin ja sisälläkin saatiin onnistumisia usealta pelaajalta. Edellinen notkahdus Seinäjokea vastaan oli nollattu hienosti. Ella Mäkela palkittiin Ruutu-tähtipelaajana (paras ulkopelaaja) ja Laura Toikkanen sai pientä lohtua kunnarin hylkäämiselle pokkaamalla 2-palkinnon. Joukkueen ykkönen oli kuitenkin jälleen komean ulkopelin pelannut Venla Karttunen, joka kahden lyödyn lisäksi myös toi yhden juoksun.

– Tärkeä voitto ja pelissä oli paljon hyvää, vaikka vielä parantamisenkin varaa on. Yritimme oikeita asioita ja myös siinä onnistuimme – tämä oli hyvä tason nosto edellisestä Seinäjoki-pelistä. Heikkojakin pelejä vain tulee välillä, jolloin tuntuu, ettei kellään onnistu oikein mikään. Merkkivirheet ja turhat palot ovat aina välillä tukahduttaneet omaa sisäpeliämme. Ensi keskiviikkona on kiva lähteä pudotuspeleihin ja aloittaa ne täältä kotikentältä.

Pelinjohtaja Mattias Kitola tavoitettiin skuutin selästä matkalla Hippokselta kotiin.

– Pelistä jäi oikein hyvät fiilikset, varsinkin ulkopelissä olimme tänään erittäin hyviä. Oli varmasti kauden parhaita ulkopelejä meillä, kaikki palojen paikat hyödynnettiin. Virheet, mitä teimme Seinäjoella edellisessä pelissä, niin niitä ei tänään toistettu. Sisäpeli oli meiltä tänään rauhallisen kontrolloitua: siellä oli hyviä lyöntejä ja hyviä lyöntiratkaisuja. Juoksumäärä olisi voinut olla isompikin, sillä harvoin 2-rajasta lyöty kunnari on todettu mitättömäksi.

Kirittäret päättää runkosarjansa sunnuntaina kärkiottelussa Mansea vastaan. Kirittärien sarjasijoitukseen sillä ei ole merkitystä (Manselle sitäkin enemmän), mutta totta kai tulevia pudotuspelejä varten siinä haistellaan jo kovasti vastustajan peliliikkeitä. Kirittäret aloittaa puolivälierät ensi keskiviikkona 17.08.2022. Vastustajaksi tulee joko Rauman Fera tai Seinäjoen Mailajussit.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42739

Palkitut

Ottelun SohwitarViivi Partanen
IVenla Karttunen
IILaura Toikkanen
Ruutu-tähtipelaajaElla Mäkelä

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös