Otteluennakko ke 10.08.2022 klo 18 Kirittäret – Kempeleen Kiri

 – Otteluennakko, Superpesis

Kempelen Kiri pelaa lähes selkä seinää vasten välttääkseen Superpesiskarsinnan, Kirittäret hakee varmistusta runkosarjan kolmospaikalle.

Naisten Superpesiksen runkosarja lähestyy loppuaan. Kirittäret kohtaa tänään sarjan viimeisessä kotiottelussa Hippoksella Kempeleen Kirin ja runkosarja päättyy tulevana sunnuntaina vieraspelillä Manse PP:tä vastaan. Illan ottelussa on panoksia ennen kaikkea Kempeleelle. Joukkue on tasapisteissä Pöytyän Urheilijoiden kanssa ja se tarvitsisi tarvitsisi kipeästi lisäpisteitä välttääkseen karsintapelit Superpesispaikastaan. Kirittärille yksikin sarjapiste varmistaisi runkosarjan kolmossijan. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuussa Kirittäret jätti Kempeleen juoksuitta.

Kempele on pelannut kauden alla esitettyjen veikkailujen valossa alavireisen kauden. Monivuotinen pudotuspelijoukkue jää pitkästä aikaa pleijareiden ulkopuolelle. Kun joukkue kohtaa keskiviikkona Kirittäret Hippoksella, alla on kolme tappiota (Lapua, Roihuttaret, Mailattaret). Kempele on ollut selvästi keskitason joukkue sisällä, mutta ulkokentän virheet ovat jättäneet joukkueen taistelemaan jopa sarjakarsijan paikasta.

Myöskään kotijoukkue Kirittäret ei ole aivan päässyt viime vuosien lentoon runkosarjassa, vaikka sarjasijoitus onkin kolmas. Alla on kirvelevä tappio Seinäjoen Mailajusseja vastaan ja joukkue lähtee varmasti päivän koitokseen ärhäkkänä ja latautuneena. Kuten viime viikkoina on useasti todettu, niin sisäpeli on ollut ajoittain ailahtelevaa, kärkijoukkueita vastaan pelatessa toki välillä myös erittäin hyvää. Kunto on tähdätty syksyn ratkaisupeleihin, joten lupauksia aletaan pian lunastamaan – myös sisällä.

Seuraa heitä

Kempeleen Kirin ylivoimaisesti vaarallisin sisäpelaaja on kauden aikana ollut lyöjäjokeri Maria Kaakinen, joka on lyönyt kauden aikana jo 40 juoksua. Myös joukkueen kärki Tuija Ahonen sekä vaihtajat Roosa Törmänen ja Annika Linna ovat pelanneet viime otteluissa hyvin, joten tilanteiden rakentamiselle löytyy ainakin potentiaalia.

Kirittärien kompastuskivenä on viime otteluissa ollut alhainen kotiuttamisprosentti. 34 % tehoilla tilanteita pitää saada enemmän, jotta juoksuja syntyisi. Kärkipään vaihtajilta odotetaan toki onnistumisia, mutta pitkällä keskipalkilla onnistumiset kotiutustilanteissa ovat jääneet vähäisiksi. viimeisissä ottelussa tehokkain on ollut tasaisesti suorittava Emma Körkkö, mutta apuja kaivataan lisää. Sara Kujanen on ollut myös hieman alavireinen – on mielenkiintoista nähdä saako reservin kova kotiuttaja Ronja Salmela vielä mahdollisuuden kauden loppupeleissä. Koppariparimme Ella KorpelaTinja Töyrylä on taas paljon vartijoina Kirittärien takalinjoilla.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös