Kirittäret osaa voittaa tärkeät ottelut – Manse kaatui supervuorossa

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kauden ennätysyleisö 1132 katsojaa sai todistaa Hippoksella jännittävää kärkikamppailua.

Manse ei ole voittanut Kirittäriä 5 vuoteen runkosarjassa ja Kirittäret vei tänäänkin huippukamppailun 2-1 (0-2, 7-3, 2-1).

Kauan varmasti puolin ja toisin odotettu kärkikamppailu ei jättänyt ketään kylmäksi koleassa Hippoksen perjantai-illassa. Yleisö eli poikkeuksellisen hyvin mukana kaikissa kotijoukkueen suorituksissa, mikä antoi varmasti varavirtaa myös omalle joukkueelle. Ottelun hallinta vaihteli, nähtiin tasaisia pesäkilpoja, upeita lyöntejä, paljon juoksuja ja hienoja taktisia oivalluksia. Myös se tosiasia tuli todistettua, että Kirittäret on sitkeä vastustaja ja parhaimmillaan kovan paikan edessä.

Ottelun alku ei luvannut kotijoukkueen kannalta kovin häikäisevää peliä, sillä neljän pelaajan käytyä mailan varressa taululla oli kolme paloa. Manse puolestaan näytti heti alkajaisiksi kovaa lyöntikuntoaan: kauniita täysin ottamattomia kuppereita väliin ja vieraat johtivat avausvuoroparin jälkeen 0-2. Tämän jälkeen Kirittäret tuli rohkeammin peliin mukaan ja puntit tasoittuivat. Enempää juoksuja ei jaksolla kuitenkaan nähty.

Manse aloitti myös toisen jakson vahvasti, kun viimeisenä lyöjänä ollut Anna Ala-Kauhaluoma löi viimeisellä väliin 1-0. Kirittäret tuli kuitenkin tasoittavalle sisävuorolle uudella päättäväisellä ilmeellä. Jutta Myllyniemi puhkaisi ajolähdöstä 2-rajan ja kenttä rullasi. Tilanteesta hyväksyttiin kuitenkin vain kaksi ensimmäistä juoksua pallon vierittyä rajoitusalueelle. Juti oli kuitenkin herättänyt joukkueen, ja heti perään Tinja Töyrylä vei upealla 2-rajanäpyllä kotijoukkueen 3-1 johtoon.

Toisessa vuoroparissa Kirittäret löi lisää löylyä Mansen kiukaalle, kun Emma Körkkö pudotti pallon 3-jatkeelle ja kotijoukkue johti jo 4-1. Tämäkään ei vielä riittänyt, kun veren makuun päässyt saalistaja jatkoi tuhotöitään. Komean pelin pelannut illan kakkospalkittu Jutta Myllyniemi otti myös 2-rajanäpyllä kotiin ja tilanne oli 5-1. Tärkeä onnistuminen tuli myös Ella Mäkelälle, kun Mansen polttolinja tuhersi pallon kanssa ja kotijoukkue paineli horisonttiin 6-1.

Kolmannessa vuoroparissa kauden lyöjäkuningatar Siri Eskola löi pallon vastustamattomasti väliin, mutta kotiutustilanteessa Mari Mantsisen pelisilmä pääsi taas oikeuksiinsa. Kun hän näki, ettei pysty ottamaan kotipesästä paloa, hän lähtikin päättäväisesti polttamaan kolmoselle takavaihtoa yrittänyttä kärkietenijää. Tämä oli iso palo ja Mansen kiri tyrehtyi. Tasoittavalla vuorolla Körkkö löi hidastetun pallon linjaan ja kiinniottajan jälleen haparoidessa jaksovoitto oli selviö. Mansen kavennus oli kosmeettinen, kun Kirittäret varmisteli vain rajoja kahden palon tilanteessa ja Ala-Kauhaluoma löi keskeltä loppunumeroiksi 7-3.

Mentiin siis Supervuoropariin. Körkkö löi 2-saumaan ilkeän pompun, jota linja ei saanut tapetuksi. Normaalia pienempään rooliin tänään jäänyt Kirittärien fanien kummipelaaja Sara Kujanen löi 2-0 tilanteessa, jossa ulkokenttä odotti todennäköisesti kovaa lyöntiä, mutta Saku vetikin taskustaan lyhyen tuppinäpykortin, joka yllätti Mansen ulkokentän ja Kirittäret siirtyi 2-0 johtoon.

Peli oli kuitenkin vielä pahasti kesken. Tasoittavalla vuorollaan Manse löi päättäväisesti heti takapesät täyteen ja Virpi Hukka veti 2-jatkeelle täysiin ottamattoman lyönnin – 2-1. Heti perään lyötiin pesät täyteen ja Siri Eskolalle tarjottiin ratkaisun avaimia ilman ensimmäistäkään paloa. Tässä tilanteessa muodostui kohtalokkaaksi Saaga-Angelia Raudasojan toiminta. Eskolan lyönnillä merkki oli päällä ja muut etenijät liikkuivat Raudasojaa lukuun ottamatta. Mari Mantsinen oli kärppänä pallolla ja tuloksena kaksi paloa. Manselle jäi vielä 3-tilanne, mutta loistavan pelin jälleen kovassa paikassa pelannut Mari Mantsinen otti etenijästä kärpäsen ja ottelu päättyi.

Tänään todistettiin taas se, kuinka suuri merkitys henkisellä kantilla ja ottelun haltuun ottamisella on isoissa peleissä. Manse suorastaan lamaantui toisella jaksolla Jutta Myllyniemen läpäristä ja antoi pelin avaimet Kirittärille, kuten Mansen pelinjohtaja Jari Caverneliskin myönsi.

Kirittärien ykköspalkittu Emma Körkkö oli tyytyväinen voittoon.

– Tämä oli peruskärkikamppailu, jossa ote vaihtelee puolin ja toisin ja sitten toinen voittaa. Alussa ehkä vähän katseltiin, että mikä se Manse oikein on. Kun päästiin peliin mukaan, niin sitten annettiin mennä. Löimme tänään ihan laadukkaasti, varsinkin toisella jaksolla ja Supervuorossa.

Samoilla linjoilla oli ison voiton plakkariinsa ottanut pelinjohtaja Mattias Kitola.

– Totta kai tämä oli tärkeä voitto meille. Nämä isot pelit ratkeavat yleensä siinä viimeisessä suorituksessa, ja niin kävi nytkin. Avausjaksolla emme olleet lähelläkään haastamaan. Kaveri oli selvästi edellä ja otti hyvillä lyönneillä juoksuja. Tauolla teimme hieman täsmennyksiä lyöntivalikoimaan. Saamme yleensä pari-kolme hyvää jaksoa peleihin ja se riitti tänään. Enemmän tasaisuutta siihen vielä vaaditaan. Ulkopelihän meillä on ollut koko ajan hyvää. Kun ajattelee kaverin sisäpelipotentiaalia ja että heidän kotiutuksensa olivat tänään 5/15, niin todella tyytyväinen täytyy olla ulkopeliin. Mielenkiintoinen syksy tulossa. Tuntuu, että aina kun kärkijoukkueet pelaavat keskenään, niin tulos on aina risti. Eli faneille on tulossa jännittävä syksy.

Tappio oli Manselle vasta kauden kolmas, mutta yhdellä sarjapisteellä joukkue todennäköisesti varmisti runkosarjan voiton, kun joukkueilla on enää neljä peliä jäljellä ennen pudotuspelien alkua. Sen sijaan sijoista 2-4 tulee äärettömän tiukka taisto. Jatkopelejä ehkä niin Pori, Jyväskylä kuin Lapuakin haluavat välttää sen nelostilan, mikä tietäisi vähän ohdakkeisempaa jatko-ohjelmaa.

Kirittärien pelit jatkuvat ensi keskiviikkona kotona Roihuttaria vastaan, kun kesässä on siirrytty jo elokuun puolelle. Seuraava iso peli on sunnuntaina 07.08 .2022 Seinäjoella. Sille matkalle järjestetään myös fanibussi, jos lähtijöitä saadaan tarpeeksi liikkeelle. Matkalle voi ilmoittautua ma 01.08 klo 22 asti, tarkemmat tiedot https://www.kirittaret.fi/fanimatka-vieraspeliin-su-07-08-2022-smj-kirittaret/

Harvian Jälkilöylyt

Lehdstötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42717

Palkitut

Ottelun SohwitarViivi Partanen
IEmma Körkkö
IIJutta Myllyniemi
Ruutu-tähtipelaajaVenla Karttunen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös