Otteluennakko pe 29.07.2022 klo 18 Kirittäret – MansePP

 – Otteluennakko, Superpesis, Yleinen

Hippoksella kohtaavat viime syksyn 2021 trillerimäisen välieräsarjan pelanneet Kirittäret ja sarjakärki MansePP.

Kun kauden tärkein peli on tulossa aivan muutaman tunnin kuluttua, monet ovat aistivinaan ilmassa jotain outoa. Joku säpsähtää yhtäkkiä kotisohvallaan niin Jyväskylässä kuin Tampereellakin: ”Mitä – lintuko se tuosta lehahti?” Vieläkin ilmeisemmin tämän ilmapiirin voi aistia Kaupin uuden katsomon pukuhuoneissa, Hippoksen Hiltonissa ja seuratoimistoissa.

No sitäpä se on – suurten odotusten isojen siipien havinaa. Nähtäväksi jää kumpaa joukkuetta ne pisimmälle tänään kannattelevat. Joukkueet on trimmattu näyttämään parastaan ja antamaan kaikkensa tänään Hippoksella. Kauan odotettu kohtaaminen on tässä ja nyt. Samalla haetaan molemmille kauden tärkeimmässä pelissä asetelmia jo pian alkaviin pudotuspeleihin.

Manse PP on ollut tänä vuonna varsinkin sisäpelissään tyrmäävän kova. Järkyttävän kova ykköskärki ja hirmu kotiuttaja-arsenaali ovat tehneet kauden mittaan tuhoisaa jälkeä. Tehokas sisäpeli on tarjonnut voiton avaimet silloinkin, kun ulkopelissä ei olla aivan täysillä onnistuttu. Kauden tähänastisissa peleissä Manse on lyönyt lähes 70 juoksua enemmän kuin Kirittäret. Itse asiassa Manse on tekemässä koko vuosituhannen kovinta joukkuekohtaista lyötyjen juoksujen määrää.

Kirittäret on esiintynyt pelikentillä välillä erittäinkin pätevästi. Päävastustajista (Pori, Lapua Seinäjoki) on haettu 4/5 voittoa ja yksi erittäin niukka tappio. Pistemenetyksiä on taas tullut muita kärkijoukkueita enemmän sarjassa selvästi alempana oleville joukkueille. Tärkeää in kuitenkin se, että aina on sytytty parhaimmilleen isoissa peleissä. Pelinjohtaja ja pelaajat ovat vakuuttuneita siitä, että vuoden paras puhti löytyy juuri kauden ratkaisevimmilla hetkillä.

Vastakkain ovat siis sarjan kovalyöntisin joukkue ja sarjan viime aikojen paras ulkopelijoukkue. Mansen nopea kärki tekee aivan varmasti tilannetta, joten Kirittärien takatilannepelaaminen nousee pelissä isoon rooliin. Vastakkain ovat tällä kaudella sarjassa kaksi eniten 3-tilanteita tehnyttä joukkuetta, mutta kotiutuksissa Manse on ollut huomattavasti terävämpi kotiutusprosenttien mennessä vieraille 57 – 44.

Manse lähtee peliin lievänä ennakkosuosikkina, mutta tässä pelissä eivät aiemmat meriitit ja kompuroinnit paina pätkääkään. Nyt mitataan molempien joukkueitten henkistä kanttia, kun kentällä on vastassa kauden toistaiseksi kovin vastustaja.

Seuraa heitä

Mansen ehdottomasti kiinnostavin pelaaja on kauden lyötyjen juoksujen ja kunnarien uutta ennätystä hamuava hipposlaisille vanha tuttu Siri Eskola. Moista lyöntivirettä ei olla tällä vuosituhannella naisten sarjassa nähty.  Sirpa on lyönyt lähes 40 % joukkueensa juoksuista. Iso työmaa Kirittärien ulkokentällä on myös saada Mansen ykköskärki Henna PeltokangasSaaga-Angelia Raudasoja kuriin. Koko kauden lähes pitelemätön kaksikko on etenijätilaston kärki, erityisesti Raudasojaa on hehkutettu Suomen tämän hetken nopeimpana etenijänä. On myös mielenkiintoista nähdä miten yllättäen lukkarin tontille nostettu Jasmin Andreasen säilyttää tasonsa.

Kun isoihin peleihin päästään, niin yksi iso pelaaja, joka voi vaikuttaa Mansen sisäpeliin on Mari Mantsinen. Tulisieluinen taistelija pitää varmasti Mansen sisäpelaajat varpaisillaan. Jos Eskola on dominoinut Mansen mailassa, niin Eskolan haastajaksi nousee niin ikään sensaatiomaisen tulokaskauden pelannut Sara Kujanen. Viime peleissä hyvin onnistuneen Emma Körkön kotiutuksia tarvitaan myös. Polttolinjassa katseet voi kääntää Eeva Mäki-Maukolan ja Venla Karttusen suuntaan. Viime syksyn Manse-välieräpelien kaltaisia haamuhakuja kaivataan aivan varmasti tänäänkin.

Pelinjohtajien kommentit

Jari Cavernelis, Manse PP

– On tosi kiva tulla pitkästä aikaa pelaamaan Jyväskylään, tätä peliä on odotettu. Lähdemme kamppailuun ensisijaisesti ulkopelin kautta, sisällä olemme skoutanneet selvästi paikat, mihin iskemme. Toivotaan, että on hyvä ilma ja paljon ihmisiä, niin saadaan hyvä tapahtuma aikaiseksi.

Mattias Kitola, Kirittäret

– Mansella on monipuolista osaamista ja juoksuvoimaa, vaihtotilanteiden purkamiseen on tullut tällä kaudella lisää variaatioita eikä nopeita jalkoja viedä pelkästään pienillä lyönneillä. Kotiutuksissa löytyy hyviä kumuralyöjiä, voi tulla linjan taakse tai eteen. Jos Manse pääsee paljon palottomia tilanteita luomaan, niin kyllä ulkokenttä joutuu kovaan paineeseen. Nollatilanteen hoitaminen on meille erityisen tärkeä. Sisällä meillä on katsottu omat paikat mihin iskeä, mutta ennen kaikkea meidän pitää olla aloitteellisia myös ulkona. Emme voi vain jäädä odottamaan lyöntejä. Varmasti tulossa hieno pesisilta, josta latausta ja tunnetta ei puutu.

Lue myös