Elsa Nyman ja Ronja Salmela jatkosopimukseen Kirittärien kanssa

 – B-tytöt, Pelaajasopimukset, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Kirittäret rakentaa määrätietoisesti tulevien kausien uutta pesisdynastiaa.

Vastikään julkaistujen Venla Karttusen ja Viivi Partasen sopimusten päälle saatiin heti uusia ilouutisia. Tänä vuonna jo naisten Superissakin esiintynyt parivaljakko Elsa Nyman ja Ronja Salmela kuuluvat edellisten tapaan aivan ikäluokkansa kärkipelaajiin. Nymanin sopimus on tyyliä 1+1 ja Salmelan 2 vuotta.

Elsa Nyman jatkosopimukseen 2023+2024
Ronja Salmela jatkosopimukseen 2024 asti

Erinomaisena vaihtajana ja liukkaana etenijänä Nyman on vakuuttanut pelinjohdon potentiaalistaan. Ronja Salmela on lukkarilupaus, jonka lyöntipotentiaali on valtava ja hän on ollut B-tytöissä mailassa täysin pitelemätön tänä vuonna.

Myös pelinjohtaja Mattias Kitola näkee molemmissa ison käyttöpotentiaalin.

– Puhumme kahdesta todella kovasta nuoresta talentista. Elsa on pelillisesti ja fyysisesti jo naisten Superin tasolla, meidän linjapelaajien nimilista on vain niin kova, että ulkopelipaikoille on tänä vuonna ollut vaikea nousta. Ajatuksena on, että ensi vuonna hän vakiinnuttaa enemmän paikkaansa meidän linjassa. Sisällä fysiikka mahdollistaa pelaamisen kaikille pelinumeroilla 1, 2 tai 3. Elsa on äärettömän lahjakas pelaaja.

– Myön Ronja on pelillisesti jo valmis Superiuin niin sisä- kuin ulkopelinkin osalta.Olemme pelanneet tällä kaudella kahdella etenijä- ja yhdellä lyöjäjokerilla, joten hänelle ei ole sen vuoksi ollut paljoa tarjota peliaikaa naisissa. Ronjalle on erittäin isot odotukset ensi vuodelle. Superin pelien määrä tulee kasvamaan paljon, toki lukkarina hän tulee pelaamaan ensisijaisesti Talentissa. Hän on jo nyt niin valmis Superiin, että häntä on todella vaikea jättää joukkueen ulkopuolelle.

Elsa Nyman sai juuri opiskelupaikan Aalto-yliopistosta Helsingissä, mutta päätti silti jäädä Kirittäriin.

– Olen jutellut valmennuksen kanssa ensi vuoden joukkueen roolituksesta ja pelaamisesta ja sen kautta sitten päädyttiin sopimukseen. Kiva päästä jatkamaan täällä, vaikka joudunkin sopeutumaan ensi talvena matkalaukkupelaajan rooliin, kun opiskelen informaatioteknologiaa pääkaupunkiseudulla. Minulla olisi toki ollut muitakin vaihtoehtoja, mutta uskon että Kirittäret on minulle paras paikka ottaa steppi eteenpäin omalla uralla. Hyvä valmennus ja kova työnteon kulttuuri motivoivat kyllä jatkamaan täällä.

Elsan tavoin Ronja Salmela tavoitettiin matkalta Hippokselle lauantaina, jossa Kirittärien talent kohtasi Laitilan Jyskeen.

– Olen viihtynyt hyvin Kirittärissä. Menestyksekkäässä seurassa on ollut hyvä treenata ja pelata, joten ei ole ollut mitään syytä haikailla muualle. Loppukauden suurimpana tavoitteena on päästä B-tyttöjoukkueen kanssa mahdollisimman pitkälle.

Tänään maanantaina 01.08.2022 klo 18 kaksikko saattaa olla tavattavissa pelikentällä, kun B-tyttöjen Superpesiksen ottelussa Kirittäret B-tytöt kohtaa Vimpelin Vedon.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös