JoMa ei ole enää pisteautomaatti – Kirittäret kotimatkalle pisteittä

 – Otteluraportit, Superpesis

Kaksi Pesäkarhuvoittoa alla eivät kantaneet Kirittäriä. JoMa oli parempi mailassa ja jätti jyväskyläläiset pisteittä.

Tämän vuoden naisten Superissa on ollut katsojan kannalta vähän samaa fiilistä, kun nöösipoikana lähdettiin ongelle. Iso haavi piti olla selkärepussa mukana, vaikka monesti saalis jäi pienemmäksi kuin haavin silmäkoko. Odotus ja jännitys ovat kuitenkin säilyneet vuosien mittaan molemmissa lajeissa. Tänään Kirittärien haavista ei kyllä löytynyt kuin pari pahaista salakkaa, vaikka paljon isompaa saalista lähdettiin hakemaan..

JoMa pääsi 1-0 johtoon Hanna Toivasen lyönnillä, kun 10 % katsojista seisoi vielä nihkeästi vetäneessä lippujonossa.  Kirittäret tuli kuitenkin tasoittavalla rinnalle, kun Jutta Myllyniemi tasoitti pelin välilyönnillä 1-1. Tämän jälkeen sisäpeli olikin tukalampaa molemmilla joukkueilla. Ulkokentät pelasivat räpylään vaihtolyönnit ja meno oli nihkeää, vaikka molemmat joukkueet saivatkin 3-tilanteita. Varsinkin Kirittärillä ensimmäiset vaihtolyönnit tuppasivat menemään laittomiksi. Enempää juoksuja ei jaksollanähty, mutta Joensuuhun asti kannatti kyllä lähteä: Tinja Töyrylän 60 m päästä heitetty polttoheitto viimeisessä vuoroparissa suoraan lukkarin räpsään oli kyllä niin kova suoritus.

Toisen jakson alussa Kirittäret järjesti yhden palon ajolähdön, mutta kärkikotiuttajat eivät onnistuneet. JoMan ulkokenttä pelasi erinomaisesti Kirittärien lyönnit pois. Varsinkin 16-vuotias Nelli Huotari teki useita tärkeitä paloja kotipesään. Vasta C-tyttöikäisellä pelurilla on loistava tulevaisuus naisten Superissa. JoMa osoitti vaarallisuutensa heti avausvuoroparissa. Ensin Hanna Toivanen otti 1-rajanäpyllä 1-0. Seuraavaksi Pinja Arbelius veti 2-jatkeelta läpi. Pinja kiersi kunnarin ja JoMa siirtyi 3-0 johtoon.

Kirittårien vastausta piti odottaa aina 3. vuoropariin. Palottomassa tilanteessa Venla Karttunen löi väliin ja kavensi tilanteeksi 3-1. Hetkeksi Kirittäret sai momentumin päälle. Ella Mäkelä löi kahdesti peräkkäin väliin ja toi Kirittäret tasoihin 3-3. Tarjolla oli vielä ajolähtö, mutta JoMa pelasi tilanteen pois. Hetkellinen piristyminen ei kuitenkaan auttanut jaksovoittoon. Supervuorossa JoMan sankariksi nousi Marianne Roiha, jonka 2-puolen läpäri ratkaisi pelin Joensuulle.

Kirittärien kärki oli tänään yllättävissä ongelmissa, ainoastaan Eeva Mäki-Maukola onnistui tasollaan. Jokerit Kati Tanhua (toisella jaksolla) ja varsinkin 1,5 kuukauden sairauslomalta palannut Susanne Ojaniemi onnistuivat hyvin. Ella Mäkelän 2 lyötyä tuli hienoilla vedoilla ja antaa odottaa. Kotiutuksista jäätiin kuitenkin tänään kauaksi normipäivästä. 3-tilanteet menivät Kirittärille 15-9, mutta tuloksena silti nolla pistettä.

Oli kuitenkin hienoa nähdä Susse Ojaniemi pitkästä aikaa tosi toimissa. Minkälainen ajanjakso tämä nilkkavaivasta toipuminen on sinulle ollut?

– No aluksi mielessä oli ennen kaikkea järkytys, mutta kuntoutuminen lähti onneksi hyvin käyntiin ja sen myötä mieliala koheni koko ajan. Meillä oli silti tänään vaikeaa. Löimme paljon laittomia ja laatu puuttui muutenkin lyönneistä. Poria vastaan henkinen lataus oli aivan toisenlainen. Tulevan perjantain Lapua-pelissä latausta ei ainakaan tarvitse sen kummemmin hakea – se tulee luonnostaan.

Mietteliäs ja harvasanainen oli myös pelinjohtaja Nalle Viljanen pelin jälkeen.

– Teimme paremmin tilannetta kuin kaveri, mutta emme saaneet peliin jatkumoa. Tuli muutamia hyviä lyöntejä, mutta emme saaneet peräkkäisiä onnistumisia. En usko, että kaaduimme tänään asennepuolella, kyllä meillä oli kova halu ottaa ne 3 pistettä. JoMa kotiutti kovemmalla prosentilla ja ansaitsi voittonsa.

Kirittärien runkosarja jatkuu perjantaina. Tunnetta ja asennetta varmasti riittää, kun iänikuinen taistelupari Lapuan Virkiä saapuu Hippokselle.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42676

Palkitut

IElla Mäkelä

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös