Otteluennakko pe 08.07.2022 klo 18 Kirittäret – Lapua

 – Otteluennakko, Superpesis

Kirittäret kohtaa nousukuntoisen Lapuan Virkiän Hippoksen perjantaipelissä.

Pelaajien latausta ei varmastikaan tarvitse sen kummemmin herätellä aina kun nämä joukkueet kohtaavat. Kovia pelejä on pelattu 2000-luvulla isoistakin panoksista: milloin Suomen mestaruudesta, milloin välieräsarjan voitosta. Lapua on aina mieluisa vastus nähdä Hippoksella.

Molemmat joukkueet eivät ole porskuttaneet sarjassa aivan menneiden vuosien mukaisesti voitosta voittoon: pistemenetyksiä on tullut sarjassa huomattavasti alempana oleville joukkueille. Toisaalta molemmilla on edelleen mahdollisuus jopa runkosarjan voittoon. Kirittäret on sarjassa kolmantena ja Lapua heti perässä neljäntenä.

Molempien peli on silti mennyt kauden aikana eteenpäin. Lapua kepitti kovan paikallisvastustajansa Seinäjoen Mailajussit juuri keskiviikkona 2-0 ja pelinjohdon mukaan se oli kauden parasta peliä. Kirittärilläkin oli hyvä vaihe heti juhannuksen jälkeen, kun se otti kaksi peräkkäistä voittoa viime kauden mestarijoukkue Porista – tosin lunta tupaan tuli taas tiistaina, kun se hävisi Joensuussa JoMalle.

Seuraa heitä

Vierasjoukkue Lapualla on kova kärki, jonka kuriin saaminen on ehdoton edellytys voiton tavoittelulle. Joukkueella on ollut välillä mailassa ongelmia, mutta Seinäjoella nähtiin valon pilkahduksia Riina Kerolan mailasta. Lyöjäjokeri Janette Lepistö ei myöskään ole vielä päässyt aivan viime vuosien iskuun, mutta hän on onnistunut usein Kirittäriä vastaan.

Kirittäret on myös sakannut kauden aikana useasti sisäpelissään. Kun viime pelissä Susanne Ojaniemi saatiin vihdoin sairastuvalta tosi toimiin, niin se antaa ainakin lisää leveyttä Kirittärien sisäpeliin. Joukkueen lyöntivoima on ollut vähän liikaakin nuoren Sara Kujasen harteilla, nyt kaivattaisiin kokeneemmalta kaartilta myös onnistumisia kotiutuksissa.

Pelinjohtajien kommentit

Tero Viinamäki, Lapuan Virkiä

– Hienoa päästä pitkästä aikaa kohtaamaan yksi kärkijoukkueista – Manse on kohdattu kahdesti, mutta siitäkin on aikaa. Meillä ei ole vielä kertaakaan ollut ykköskokoonpano jalkeilla, mutta olemme siihen nähden pelanneet minusta ihan hyvin. Alla on kauden paras peli eli voitto SMJ:sta. Hippoksella meidän täytyy olla tosi tarkka neljän ensimmäisen pelaajan kanssa ja siihen jokerit päälle. Ulkopelisä se homma lähtee. Lähdemme pelaamaan rennosti omaa peliä.

Nalle Viljanen, Kirittäret

– Odotukset ovat korkealla: tiedossa on kotipeli ja Lapua on kohdattu viimeksi talvella hallipeleissä. Lapuaa vastaan pitää olla koko ajan hereillä. Erityisesti Janette Lepistöä kohtaan meidän pitää olla valmiina. Sisällä meiltä vaaditaan myös tiistaiseen otteluun verrattuna enemmän perättäisiä onnistumisia. Meidän pitää myös lyödä rohkeammin.

Harvian otteluennakko

Liput jonottamatta ennakkooon Nettilipusta: https://www.nettilippu.fi/fi/event/kirittaret-virkia-2-2

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös