Kirittäret nieli Pesäkarhujen alkumyrkyn ja vei kärkiottelun kotiutuslyöntikisassa

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Ykkösjakson jälkeen täysin sillasta noussut Kirittäret peittosi jo toistamiseen viime kauden mestarin Porin Pesäkarhut.

Kirittärien voiton ratkaisi kotiutuslyöntikisassa Tinja Töyrylä.

Pallopelien kauneus ilmeni jälleen sävähdyttävällä tavalla Hippoksella. Kasvutarina kuvasi koko kauden Kirittärien peliä: alkupelin hennosta varpusesta kasvoi loppupelin saalistaja, joka lopulta kepitti Pesäkarhut. Kotiutuslyöntikilpaan menneen ottelun ratkaisijaksi nousi  ei niin totuttu ratkaisija Tinja Töyrylä, johon pelinjohto luotti ja hän lunasti toiveet kauden isoimmalla lyönnillään.

Peliin lähdettiin selvä voitto taskussa, mutta tiedettiin Porin sisä- ja ulkokentän vaarallisuus. Kirittäret ei saanut avausjaksolla sisäpeliään rullaamaan oikein mitenkään. Porin kärki teki 100%:sta työtä ja Susanna Puisto kävi lyömässä juoksun. Jakson ratkaisu tapahtui 4. vuoroparin aloittavalla, kun Pori johti 1-3 ja Emilia Linna onnistui lyömään 2-rajasta läpi kunnarin arvoisesti. Jaksoluvut 1-8 olivat masentavat kotijoukkueelle.

Toisella jaksolla sisäpeliin saatiin enemmän ryhtiä ja ennen kaikkea ulkokenttä pääsi omalle tasolleen. Heti alkajaisiksi Emma Körkkö järjesteli pesät täyteen ja Kirittärien tämän hetken kuumin kotiuttaja Jutta Myllyniemi löi väliin 1-0. Seuraavaa juoksu saatiin odottaa aina Kirittärien kolmannen aloittavalle, joissa Sara Kujasen välilyönnillä kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon. Tasoittavallaan Pesäkarhut sai järjestettyä ajotilanteen Susanna Puistolle, joka ei taaskaan erehtynyt: 3-sauma puhki ja tilanne oli 2-1.

Neljännen aloittavalla Emma Körkkö onnistui lyömään kahden palon tilanteessa välilyönnillä kotijoukkueelle odottavan tuntuisesti 3-1. Porin viimeisellä sisävuorolla esiin nousi Ella Mäkelä, joka heitti kaksi ratkaisevaa polttoheittoa ja siirryttiin Supervuoroon.

Supervuorossa ikävin tilanne sattui Porin kotiutustilanteessa, kun Porin tärkeä ykköskärjen vaihtaja Emilia Itävalo alkoi konkata kolmoselta kotiin ilmeisen reisikrampin seurauksena. Palo kotiin ja Kirittäret sisälle. Tässä kohtaa Porin pelinjohtaja Jarkko Pokela teki erinomaisen pelisilmäratkaisun ja laittoi lähes aina jokerina pelanneen taistelijan Susanna Puiston etukentälle. Ja heti hieno poltto Kirittärien etenijästä kakkoselle. Kirittäret rakensi vielä kaksi ajotilannetta, mutta Pori torjui.

Kotareihin siis mentiin. Pesäkarhut onnistui yhden juoksun arvoisesti, kun Pauliina Harinen löi toisena kotiuttajana 2-saumasta 0-1. Puiston hoiteli Mari Mantsinen ja kaksi viimeistä Venla Karttunen. Tasoittavalla Kirittärien lyönnit aloitti Emma Körkkö, joka löi vastustamattoman lyönnin 2jatkeelle 1-1. Kirittärien 4. lyöjänä Tintti Töyrylä löi keskisaumasta upeasti Kirittärille voittojuoksun 2-1.

Pääomaa kerättiin paljon kauden loppupeleihin ja ennen kaikkea henkistä sellaista pudotusoeleihin. Ja jos oma peli ei aina heti toimikaan, niin jaksoja on kolme, kun jaksetaan temmeltää – tai sitten vielä kotarit. Kieltämättä Kirittäret oli avausjaksolla aika purjeessa. Tilanteet tökkäsivät heti ykköskärjen vaihtoon ja ulkopelissä missattiin monta paloa. Mutta kun se oma peli löytyi…

Kakkosjaksolla nähtiin sitten se taisteleva joukkue, jota hieno 800 katsoja yleisö oli tullut katsomaan perjantai-illan huumaksi. Räpylä piti ja lyönnit löysivät uskaliaampia uria. Jutta Myllyniemi oli jo toistamiseen joukkueen tärkein kotiuttaja. Kati Tanhuan lisäksi nopea Elsa Nyman teki erinomaisia kentälle menoja. Pelinrakentajat Eeva Mäki-Maukola ja Emma Körkkö onnistuivat erinomaisesti rooleissaan, samoin Venla Karttunen, joka pelannee parasta kauttaa naisten Superissa.. Mutta kentän kunkku oli Mari Mantsinen. Kärpäsiä ilman lätkää tiukoissa paikoissa ja loppupeliä kohden yhä enemmän Porin isoja pelaajia vastaan komeita voittoja. Miltä peli tuntui, Mari?

– Oli vähän kaksijakoinen peli. Eka jaksolla tehtiin ulkopelissä meille vähän epätyypillisiä virheitä. Sisällä emme myöskään saaneet laadukkaita lyöntejä. Kokonaisuuden kannalta oli kuitenkin tärkeää, että pystyimme kasaamaan itsemme eka jakson jälkeen ja paransimme omaa peliä. Sitä kautta sitten Superiin ja kotarissa kairattiin voitto. Tauolla ei ollut sen kummempaa puhetta, kuin että tehdään palot niistä paikoista kuin pitää, niin peli alkaa kääntyä meille. Se antaa aina happea myös sisäpeliin.

Pesäkarhujen ykköspyssyinä häärivät tänään Linnan ja Puiston lisäksi ykköskärjessä viilettäneet Henna Juka . Emilia Itävalo – Tiia Peltonen. Tämän trion kiinni saaminen on jatkossakin kenen tahansa joukkueen voiton kannalta aivan ykkösasia.

Kakkospelinjohtaja Mattias Kitola – miltä peli näytti viuhkan takaa?

– Ekalla jaksolla kaveri oli aika paljon parempi. Saimme tokajaksolle parannettua peliä ja taisteluilmettä. Tiukkaa oli Superi ja kotari ja nyt kääntyoi näin päin. Eka jaksolla löimme laittomia, tuli huonoja osumia ja varmasti kaverikin oli skoutannut oikeat ulkopelipaikat ja petrasi sitä kautta omaa peliään. Kaikesta huolimatta hyvä signaali joukkueelle, että pystytään nkaatamaan Pori kahdesti kahden päivän sisällä. Oikealla tuiellä ollaan, mutta kyllä meillä vielä paljon työmaata piisaa. Lukkarihan meillä onneksi pelasi erittäin hienosti.

Tauko on tuonut Kirittärien peliin uutta uskallusta sisäpeliin ja lisää varmuutta ulkopeliin. Seuraava mittatikku on Joensuun Maila ensi tiistaina 5.7. Ovatko palikat edelleen kohdallaan?

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42669

Palkitut

Ottelun SohwitarEmma Körkkö
IJutta Myllyniemi
IIVenla Karttunen
Ruutu-tähtipelaajaMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös