Kirittärien ulkopeli myrkkyä Mailattarille

 – Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret pelasi viimeisen kerran ennen juhannustaukoa ja palkitsi katsojat ehkäpä koko kauden ehjimmällä esityksellä.

Vaasa Mailattaret jätettiin puolestaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella juoksuitta.

Paljon nähtiin parempaa peliä Kirittäriltä Vaasan Mailattaria vastaan kuin kauden avauksessa, joka päättyi vaasalaisten 2-1 voittoon Hippoksella. Kirittäret oli kuskin paikalla käytännössä koko ottelun, sillä se kehitteli kotiutustilanteita vaivattoman näköisesti yhtä vuoroparia lukuun ottamatta läpi ottelun. 0-3 päättyneen avausjakson jälkeen toisen jakson kaksi ensimmäistä vuoroparia olivat hieman nihkeämpää sisällä, mutta juoksuhanat aukaisi lopulta Kati Tanhua lyöden takaa tyhjään kenttään kunnarin. Tämä vapautti lopulta Kirittärien sisäpelin ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Varsinkin 2-kärki oli kovassa iskussa: kapteeni Laura Toikkanen iski 3 juoksua ja Tinja Töyrylä yhden. Sara Kujasen keskipallo-osumat jäivät tänään vähemmälle, mutta hän löi silti 3 juoksua ja vahvisti asemaansa lyöjätilaston kolmosena.

Ennen kaikkea Kirittäret pelasi erinomaisen vahvan ulkopelin – jo toisen kerran kauden aikana vastustaja jätettiin juoksuitta. Kuten Kempele kuukautta aikaisemmin, Mailattaret ei löytänyt ainuttakaan reikää vieraiden ulkokentästä kotiutuksilleen. Kotijoukkueelle kotiutustilanteita annettiin ainoastaan 6, kun vieraat vyöryttivät niitä 20. Nuorella Mailattarien joukkueella oli myös pienoisia ongelmia räpylässä, osa vieraiden juoksuista olisi ollut otettavissa. Kirittärien peli oli joka tapauksessa monelle katsojalle niin säväyttävää seurattavaa, ettei pyrstö meinannut pysyä penkillä ja peliä piti katsoa etukenossa kuin mäkihyppääjät konsanaan.

Kirittärien ykkösenä palkittiin 100 %:sti sisäpelissä onnistunut ja yhden juoksun tuonut Ella Korpela. Kakkosena palkittiin niin ikään hienon pelin pelannut Mari Mantsinen, jonka 80cm korkeita syöttöjä Vaasan kaari ei saanut huudettua pois.

Kirittärien ulkokentän maestrona hääri vaasalaislyöjät mykistänyt Venla Karttunen, joka valittiin vastikään ensimmäisen kerran naisten Itä-länteen. Tänään hänet valittiin oikeutetusti Ruutu-tähtipelaajaksi eli pelin arvokkaimmaksi ulkopelaajaksi.

– Meiltä oli tasapainoinen peli, aika hyvinhän sitä on pelattu, jos vastustaja jätetään nollille. Olimme kyllä kuskin paikalla koko ajan. Joukkueen peli ei ole aivan niin valmista kuin mitä viime vuonna tähän aikaan. Toisaalta on ihan hyväkin, että kehitettävää vielä löytyy – syksyyn on onneksi vielä matkaa. Omassa pelissäni olen tyytyväinen etenkin ulkopeliin. Myös sisällä olen saanut uutta roolia, ja olen yhä paremmin päässyt siihen, mitä milloinkin haetaan. Välillä tulee ykköstilannetta, nollaa, 2-tilannetta ja kotiutuksiakin välillä. Se on ihan mielenkiintoista, kun ei ole aina vaan se yksi ja sama rooli sisällä.

– Itä-länsivalinnoissa on nuo joukkuekiintiöt, meidän joukkueestahan olisi periaatteessa voinut valita oikeastaan kenet vain. Eli kaikki pelaajat sen valinnan yhtä lailla ansaitsisivat. Onhan se hienoa päästä sinne, mutta ei se minulle maailman suurin asia olisi ollut vaikken olisi valituksi tullutkaan. Nyt on omatoimiviikko ja pääsee treenaamaan fysiikkaa oikein kunnolla, ei tarvitse lajia miettiä.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen jäi tyytyväisin mielin juhannustauolle.

– Totta kai täytyy olla tyytyväinen ulkopeliin, kun Vaasa jätettiin kotona nollille. Tilanteiden teko oli myös sisällä tehokasta. Kakkoskärki on saanut onnistumisten kautta enemmän roolia sisäpelissä, aivan alkukaudesta niitä ei tullut ja lyöntijärjestyskin jäi monesti semmoiseen paikkaan, että jouduttiin jättämään pelaajia välistä. Ensi viikko on pelaajille vapaa yhteisharjoituksista eli meillä on omatoimiviikko. Mailan kanssa tullaan seuraavan kerran harjoituksiin juhannuksen jälkeen maanantaina ja aletaan valmistautua kahteen tärkeään Pori-peliin.

Kirittäret jää nyt tosiaan juhannustauolle, mutta sitten alkaa raju runkosarjan loppurutistus – ja millä tavalla: heti tauon jälkeen kohdataan viime syksyn finaalivastus Porin Pesäkarhut kahdesti, ensin keskiviikkona 29.06. klo 18 Porissa ja heti perään perjantaina 01.07. klo 18 kotona Hippoksella.

Harvian Jälkilöylyt

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42660

Palkitut

Ruutu-tähtiVenla Karttunen
IElla Korpela
IIMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös