Rauman Fera taisteli pisteen Hippokselta

 – Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret pelasi ajoittain erinomaista ulkopeliä ja hallitsi pelitapahtumia, kunnes Fera sai juonesta kiinni ja vei pelin lopulta Supervuoroon.

Nyt täytyy olla pelikommenteissaan maltillinen, koska vuoden pesis road tripin vuoksi peliä ei ehditty katsoa enää Ruudusta toistamiseen. Ajelu upeassa kesäillassa pelin jälkeen Jyväskylästä Lapualle selvitti kuitenkin muutamia isoja linjauksia molempien joukkueiden tämänhetkisestä pelistä.

Ensinnäkin ennakko-odotukset kovavireisestä Ferasta osoittautuivat todeksi. Pelinjohtaja Erno Tuomainen on saanut raumalaisten sisäpeliin täysin uudenlaista puhtia muutamaan heikompaan viime vuoteen verrattuna. Nuori joukkue on energinen, vauhtiin päästessään ennakkoluuloton ja jopa kylmäpäinen. Puolipystärit ja pienet uppoavat nätisti kenttään ja ulkopeliin on saatu myös lisää varmuutta.

Kuva Arska Kekki

Kirittäret pelasi varsinkin jaksojen alut erinomaisesti niin sisällä kuin ulkona. Tekemisestä puuttuu silti vielä tasaisuus, ennen kaikkea sisäpelissä joukkueen potentiaalia ei olla vielä pystytty ulosmittaamaan lähellekään materiaalin tarjoamiin odotuksiin nähden. Kone on kuitenkin käynnissä, mutta tänä vuonna edetään näköjään dieselvaihteella. Viime vuonna peli loksahti kohdilleen heti kauden alusta, mutta vaikeudet alkoivat loppukaudesta. Usko pelinjohtoon ja pelaajiin on kova ja homma loksahtaa varmasti vielä oikeille urilleen jossain vaiheessa.

Pelin alku oli tosiaan pitkään Kirittärien hallintaa. Vaikka Ferakin sai hyvin 3-tilanteita, niin juoksuista vastasi ensisijaisesti Kirittäret. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, kun myös 2-kärjelle annettiin aikaisempaa enemmän tilaa. Ulkopeli oli tylyn varmaa ja avausjakson viimeiseen vuoroon Fera tulikin 5-1 tappioasemassa. Vieraat saivat itseluottamuksensa uudelle tasolle ja kavensivat lopussa jaksolukemiksi 5-3.

Mari Mantsinen valittiin ottelun Ruutu-tähdeksi
Kuva Arska Kekki

Toisen jakson loppu oli henkisesti tärkeä koko vierasjoukkueelle ja vaikka toisella jaksolla Kirittäret pääsikin Sara Kujasen lyönneillä jo 3-1 johtoon, niin vieraat eivät luovuttaneet. Sinnikkäästi Eveliina Kesti – joka muuten löi avausjaksolla uransa 200. juoksun runkosarjassa – ja Lotta Lindroos tasoittivat pelin. Viimeisessä vuorossa Kirittäret rakensi mallikkaasti kärjestä palottoman ajon Emma Körkölle – ja ratkaisu jäi viimeiseen lyöntiin. Sitten seurasi katsomon täysin hölmistyttänyt tilanne. Kaari huusi viimeisellä väärän ja Körkkö jätti lyömättä, mutta tuomaripa tuomitsikin syötön oikeaksi. Koska lyöjä menetti kotipesän turvan, niin kaikilla oli etenemispakko ja tuloksena samanaikaisesti kolme paloa.

Tästä riemastuneena Fera sai hurmoksen päälle ja joukkueen kokenut lyöjä/vaihtajajokeri Meea Lehtinen täräytti 2-puolelta kunnarin, mikä merkitsi raumalaisten jaksovoittoa 3-6. Supervuorossa

Sara Kujanen on hirmutikissä, mutta nuori pelaaja kaipaa jatkossa enemmän taustatukea myös muilta. Körköltä, Ella Mäkelältä ja Tinja Töyrylältä – joka muuten sai tässä pelissä sen kuuluisan ketsuppipullon korkin ainakin hieman raolleen lyömällä kauden avausjuoksunsa – on lupa odottaa kovempia tehoja kauden vanhetessa.

Jo viime pelissä kovaa nousukuntoa esittänyt etenijäjokeri Kati Tanhua pelasi 500-päisen kotiyleisön riemuksi kauden parhaan pelinsä. 100% kentälle meno on sitä, mitä joukkue on kaivannut. Iso palanen sisäpeliä on loksahtanut kohdilleen. Tinja Töyrylä pelasi myös kauden parhaan ulkopelin juosten kiinni useita tärkeitä koppeja. Koko joukkueen ulkopelissä oli pientä haparointia, joskin myös raumalaiset antoivat räpylästä muutaman lahjan.

Kati Tanhua palkittiin II-palkinnolla
Kuva Arka Kekki

Kaikkiaan Hippoksen hienossa kesäillassa nähtiin erinomaisen jännittävä ja viihdyttävä peli, jossa hallinta vaihteli. Yleisöä viihdytti myös se, että molemmat joukkueet tehtailivat yli 20 kotiutustilannetta.

Lyöjäjokeri Sara Kujanen (I palkinto) oli jälleen ratkaisevassa roolissa 5 juoksullaan.
Kuva Arska Kekki

Miltä ottelu näytti pelaajan näkökulmasta, kauden ensimmäisen juoksunsa lyönyt Tinja Töyrylä?

– No vähän outo olo. Tuntui pitkään, että olemme pelissä niskan päällä. Saimme luotua hyvin tilanteita hyvin, mutta sitten aina tapahtui jotakin. Vaikea on vielä sanoa mitä. Mutta vaikka Fera saikin 2. jakson lopulla otteen pelistä, niin olen tyytyväinen siihen, miten saimme käännettyä pelin meille Supervuorossa. Oma ulkopeli oli ihan hyvää, alan saamaan siihen sitä oikeaa tatsia. Toivotaan, että tuo sisäpelikin tästä lähtee, kun nyt sai pään auki.

Vatsavaivaista Nalle Viljasta tuurannut Mattias Kitola oli hieman mietteliäs pelin jälkeen-

– Fiilikset ovat vähän kaksijakoiset. Toisaalta hyvää on se, että voitettiin, vaikka ote kääntyi jo 2-jaksolla vieraille. Täytyy nyt vielä nauhalta katsoa miten peli pyöri, mutta 213-tilannetta kaverille on kyllä vähän paljon. Heillä oli hyviä lyöntejä ja osaan meidän piti olla valmistautunut, mutta silti ei saatu kiinni. Mutta ei oteta kaverilta mitään pois, joukkueessa on paljon potentiaalia. Kolmea meille tarjottiin, mutta voitto on voitto, kahden pisteenkin. Tuo paloton ajo meidän viimeisessä sisävuorossa – ehkä siinä tehtiin jotain väärin, mutta näistä otetaan oppia ja ollaan taas parempia seuraavassa.

Kirittärien pelit jatkuvat heti sunnuntaina vieraspelillä Vaasan Hietalahdessa, jossa niin ikään hyvävireinen sarjanousija Mailattaret haastaa Kirittäret. Jyväskyläläisillä on hieman kalavelkoja maksettavana, sillä kauden avauspelissä tuli tappio juuri vaasalaisia vastaan.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42654

Palkitut

Ottelun SohwitarTinja Töyrylä
ISara Kujanen
IIKati Tanhua
Ruutu-tähtiMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös