B-tyttöjen ykköskärki jatkaa häikäisevillä tehoilla – Siilinjärveltä kauden ensimmäinen 3 pisteen voitto

 – KirittäretTalent otteluraportit

Ajoittain loisteliasta pesäpalloa pelannut B-tyttöjoukkueemme hiipui hieman 2-jaksolla, mutta puristi lopulta ensimmäisen 3 pisteen voiton Siilinjärvellä. Kirittäret pelasi erinomaisen ulkopelin ja joukkueen ykköskärki on tällä hetkellä täysin pitelemätön.

Huhhuh – menipä taas jännäksi, mutta pelistä jäi monta huutomerkkiä joukkueen nimen perään makusteltavaksi. Ensinnäkin otettiin kolmas voitto putkeen, vaikkei peli vielä valmista olekaan. Toiseksi, ratkaisu väännettiin taas viimeisessä vuoroparissa, mikä osoittaa joukkueen kovaa selkärankaa. Ja kolmanneksi: Kirittärien ykköskärki Viivi Partanen, Elsa Nyman, Ronja Salmela ja Sara Kujanen tekee tällä hetkellä mailan kanssa lähes mitä haluaa.Ja vielä: joukkueen ulkopeli tuntuu olevan erinomaisessa formissa heti kauden alusta. Toisaalta, joukkueella on ollut välillä isojakin ongelmia, kun lyöntivuoro on jäänyt keskipalkkiin – turhat palot ovat sitten syöneet sisäpeliltä siivet. Kyllä silti hyvältä näyttää.

Moni muukin joukkue voisi ottaa esimerkkiä tavasta, millä B-tyttömme ovat alkukauden peleihin tulleet. Pistetään heti töpinäksi eikä jäädä sen kummemmin haaveilemaan: kärjestä paloton ajotilanne päälle ja eikä kun lyödään naista kotiin. Tomerasta alusta huolimatta Kirittärien sisäpeli hieman yskähteli avausjakson kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa. Pesiä täytettiin ja ajolähtöä rakennettiin toinen toisensa jälkeen, mutta kotiutuksiin ei saatu aivan niitä parhaita tehoja. Kolmannessa vuoroparissa avattiin sitten pellit ja oikein kunnolla. Viisi juoksua ja avausjakso oli käytännössä ohi tilanteessa 1-7. Vaikka SiiPe sai ainokaisensa harhaheitolla, niin 3-tilanteita sekin pystyi järjestämään peräti 8 kappaletta.

Toinen jakso aloitettiin numerollisesti vieläkin rivakammin, kun Kirittäret namutteli kaksi juoksua. SiiPe kavensi tasoittavallaan tilanteeksi 1-2 Siiri Väistölän lyönnillä. Toisessa vuoroparissa saatiin vielä ajolähtö, kun oli kaksi paloa alla, mutta sitten lyönnit jäivätkin numeroon 4 ja seuraava vuoro oli vaikea. Kolmannen tasoittavalla SiiPe tuli rinnalle Sara Koivikon lyönnillä. Ratkaisu jäi siten viimeiseen vuoropariin, jossa 2-kärki kopitti onnistuneesti ja 1-kärki teki palottoman ajon. Siitä SiiPe otti ensin kärpäsen 3-pesältä, mutta Venla Vapaavuoren linjasta lyömään 2-3 johtojuoksuun ei kotijoukkue enää pystynyt vastaamaan.

Jännitystä piisasi silti aivan loppuun asti. SiiPe järjesti tasoittavallaan kahden palon tilanteessa vielä ajolähdön, mutta siitä otettiin palo kotipesään. Kauden ensimmäinen 3 pisteen voitto siis kotiin. Peli oli kaikkiaan vauhdikasta ja viihdyttävää menoa, jossa tilanteita tekivät molemmat joukkueet. Ero oli kotiutusten tehokkuudessa ja myös Kirittärien lähes ohittamattomassa ulkokentässä.

Kirittärien Ronja Salmela on hioutunut kauden alkupeleissä lähes 100 %:ksi vaihtajaksi. Tänään, kuten edellisessäkin pelissä vaihdot (lähinnä 2-3-välillä) 9/9 ovat kyllä huikeita lukuja. Ronja pelasi tänään jokerina, mutta asetettiin lyömään numerolle 3. Lukkarina vastuuvuorossa oli C-tyttöjen ’virallinen’ lukkari Liinu Havukainen, josta on kasvamassa jo nuorella iällä melkoinen tykki B-tyttöihinkin – tänään tuloksena 3 lyötyä. Koko 1-kärki pelaa tällä hetkellä lähes hurmosmaista pesäpalloa. 2-kärjen rooli jäi tänään vähän pienemmälle, mutta aikaahan tässä on näillekin tytöille. Jokeri Vera Vertanen toi hienosti 2 juoksua.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli tämän jutun kirjoittajaa huomattavasti kriittisempi arvioissaan illan pelistä.

– No enpä tiedä oliko tuo nyt niin loisteliasta edes avausjaksolla. Olihan siinä hyviäkin lyöntejä, mutta lahjaksikin kyllä saatiin. Emme olleet avausjaksolla noin paljoa parempia mitä numerot näyttivät Pistemäärä tietysti miellyttää. Meillä tulee sisäpelissä edelleen liikaa virheitä, erityisesti vapaalyöntien laatu ei tänään miellyttänyt. Toisella jaksolla tuli sitten kova sade ja meidän sisäpeli ei ole tällä hetkellä vielä semmoisessa kuosissa, että se ei kyllä edesauttanut meitä. Sisäpelissä meitä varjelee tällä hetkellä se, että olemme fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa: juoksu kulkee ja suorittamisen perustaso on riittävän korkea.

– Kyllähän tässä pelinjohtajalla silti on pohdittavaa, kun meillä on tuossa kärjessä nuo kaksi kovaa vasuria Saku (Kujanen) ja Ronja, niin ainahan siinä pitää, ihan ansaitustikin, olla merkki päällä. Tämä tuo toisaalta haasteita 2-kärjen roolitukseen, siellä on kuitenkin myös erittäin hyviä pelaajia. Kyllä meillä hyviä pelaajia riittää, kunhan vaan pelinjohtaja osaa peluuttaa heitä oikein.. Sisäpelin laatu ei vielä miellytä, mutta kolmessa pelissä olemme lyöneet 28 juoksua, joten ei se ihan huonokaan ole. Ronjan peluutuksessa jokerina ei sisältynyt mitään dramatiikkaa. Meillä on kaksi hyvää lukkaria ja he antavat vuoroin toisilleen heittokäden osalta hieman vapaata.

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/43296

Palkitut

IRonja Salmela
IISara Kujanen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös