B-tyttöjen lento jatkuu korkealla – Ylivieskasta täysi pistepotti

 – KirittäretTalent otteluraportit

Kirittärien B-tyttöjen sarja jatkui tänään lähes kahden viikon tauon jälkeen vieraspelillä Ylivieskassa. 3 pisteen voitossa toki kotijoukkue antoi paljon taustatukea, kun 3 juoksua saatiin vapaalla ja 2 harhaheitolla.

Kotijoukkue Kuula aloitti pelin Vahvasti tekemällä palottoman ajolähdön, mutta se purkautui haavoihin. Samoin kävi Kirittärien tasoittavalla. Sitten nähtiin yksi koko ottelun hienoimpia suorituksia, kun Iiris Rautio täräytti tyhjään kenttään kunnarin. Heti perään vieraat pääsivät 0-2 johtoon vapaataipaleella.

Ylivieska onnistui kaventamaan 2. vuoroparissa, mutta Sara Kujanen lisäsi tasoittavalla johdoksi 1-3. Jakson ratkaisi lopullisesti 3. vuoroparissa Ronja Salmela, joka iski 2 juoksua ja vieraat johtivat jo 1-5. Nea Tuikan kavennus 2-5 viimeisessä vuoroparissa jäi kosmeettiseksi.

Toinen jakso alkoi Kirittärien kannalta onnekkaasti, sillä avausjuoksu tuli harhaheitolla ja toinen vapaataipaleella. Kun Ella Jääskeläinen ja Liinu Havukainen vielä onnistuivat kotiutuksissaan, niin Kirittäret johti jo ratkaisevan oloisesti 0-4. Kuula kaivoi taisteluilmeen päälle toisessa vuoroparissa, jolloin se löi peräti 3 juoksua ja kotijoukkueen toiveet heräsivät.

Kylmää vettä ropisi niskaan kuitenkin välittömästi, kun Elsa Nyman karkasi harhaheitolla ja Kirittärien johto kasvoi 3-5:een. Voiton kannalta oli tärkeää pysäyttää Kuulan takaa-ajo heti alkuunsa, ja sitä tehtiin mitä käskettiin. Kuulalta ehti käydä lyömässä vain 4 pelaajaa, kun taululla oli 3 paloa.

Viimeisellä sisävuorollaan kotijoukkue sitten varmisti itse Kirittärien voiton, sillä 3-6 juoksu tuli jälleen vapaataipaleella. Varmemmaksi vakuudeksi Oona Kinnunen ja Liinu Havukainen iskivät vielä johdon numeroihin 3-8. Hyvää ulkopeliä läpi ottelun pelannut Kirittäret ei ollut tämän jälkeen enää vaikeuksissa, vaikka kavennus 4-8 vielä lopussa tulikin.

B-tytöt pelasi pitkästä aikaa lähes parhaalla kokoonpanolla, poissa oli vain kuumesairaana oleva Viivi Partanen. Tappioiton peliputki sai siis jatkoa. Joukkueen parhaana palkittiin paluun kokoonpanoon tehnyt ykköskärki Iida Pajunen, joka toi 3 juoksua ja vaihtoi 100 % tehoilla. Kakkospalkittu Iiris Rautio löi avausjaksolla komeasti kunnarin ja toi pelissä myös 3 juoksua. Lukkari Ronja Salmela jatkaa edelleen hämmästyttävää 100 % kärkilyöntitilastoa: 32 yritystä ja 32 onnistumista.

Sisäpelissä 3-tilanteet menivät Kirittärille 21-11 ja vaihtopelaaminen sujui muutenkin kotijoukkuetta paremmin. Kärkiloyönti% Kirittäret 58 – Ylivieska 45. Molemmat joukkueet kotiuttivat hyvillä tehoilla – 50 % yrityksistä onnistui.

Kirittärillä tuli silti välillä myös oikosulkuja tai pikku häslinkejä omassa sisäpelissään. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että suorittamisen perustaso ja fyysinen toteutus ovat tällä hetkellä sen verran korkealla tasolla, että pikku virheilläkin se voitto kairataan. Samoilla linjoilla oli myös pelinjohtaja Juha Mäkelä.

– Saimme tänään vastustajalta kieltämättä apuja, mikä siirsi pelin hallinnan meille. Oma sisäpeli oli välillä vähän tukkoista, vaikka totta kai hienoja suorituksiakin nähtiin. Ryhmän perustaso on varmaan kuitenkin niin hyvä, että aavistuksen huonompanakin päivänä se riittää voittoon. Fysiikan osalta olimme selvästi edellä. Heitto-, etenemis- ja lyöntivoima riittää jo nyt aika pitkälle. Meillä on ollut hyvä startti kauteen ja isoista peleistä on otettu vierasvoittoja.

B-tyttöjen pelit jatkuvat tiistaina 31.05.2022, kun Kirittäret B-tytöt matkaa Haapajärven Pesä-Kiilojen vieraaksi.

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/43354

Palkitut

IIida Pajunen
IIIiris Rautio

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös