Vaasan veri ei vapise – Kirittärille yllättävä avaustappio Hippoksella

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kausi 2022 lähti Jyväskylässä liikkeelle su 15.05. jymypaukulla, kun sarjanousija Vaasan Mailattaret niisti kaksi sarjapistettä mestarikandidaatilta.

Kirittärien sisäpeli ja etenkin kotiutukset yskähteli pahasti, kun taas ennakkoluulottomasti iskenyt Vaasa onnistui mainiosti.

Onhan tätä taas odotettu kuin pieni lapsi joulupukkia. Aluksi laskettiin viikkoja, sitten päiviä ja lopuksi vielä tunteja, mutta täällä se nyt taas on: Hippos on herätetty henkiin kaudelle 2022. Kauden avaustappiota on silti pitänyt odottaa kauan. Moni Hippoksella istunut katsoja jäikin lähinnä hämmenrtyneenä paikalleen istumaan ja miettimään, jotta miten tässä nyt näin kävi. Mutta ei tästä nyt sentään kenenkään tarviotse pelihousujaan repiä. Tänään ei vaan oltu riittävän hyviä. Eihän se Elvikselläkään aina helppoa ollut.

Onhan meillä näitä pelaajia hirmuisine ominaisuuksineen. Mutta kun Mäkki vetää kunnarin 3-luukusta muutenkin virheettömän pelinsä lisäksi, niin Hippos villiintyy ja kotikatsomoissakin noustaan seisomaan.

Ei todellakaan nähty vielä kauden parasta.

200. Superpesiksen runkosarjaottelunsa pelannut Ottelun Sohwittareksi äänestetty Eeva Mäki-Maukola:

-No kyllä oli hienoa pelata, oma onnistuminen totta kai lämmittää. Joukkueella tietysti harmitus päällä, mutta isossa kuvassa kuitenkin positiivinen fiilis. Matka on vasta alkanut.

Kirittärien nimeksi ei varmaankaan aikoinaan tullut Jyväskylän Maila pelkästään siitä syystä, että joukkueen tavaramerkki on aina ollut tiukassa ulkopelissä.
Vaasassa kaupungin kovan pesisperinteen jatkajina ovat nyt naiset. Ainakin avauspelien perusteella seuran lippu on taas salkoonnostokunnossa.

Kauden avauksessa ei ole kohtuullista antaa arvosanoja sen kummemmin joukkueelle kuin yksittäisille pelaajillekaan.

Vaasa lähti eilisen kauden avausvoiton jälkeen hyvällä napakalla asenteella avausvuoropariin. Yhdellä palolla tehtiin ajolähtö, josta Ada Karlsson kotiutti hienolla 1-rajanäpyllä vieraille 0-1. Tasoittavallaan Kirittäret rakensi kärjestä palottoman ajon, mutta kotiutusyritykset sakkasivat. Toisen aloittavalla Vaasa teki jälleen ajolähdön kahdella palolla, mutta Kirittärien ulkokenttä kesti. Tasoittavalla Vaasa otti oranssipaidoista 2 ykköspaloa ja peli kuihtui heti alkuunsa.

Vaasa oli terävämpi mailassa myös 3. vuoroparissa. Kakkosjatkeen pari läpäriä toivat joukkueelle 0-2 johdon. Tasoittavalla sisävuorolla Emma Körkkö teki ajolähdön kahdella palolla, ja Venla Karttunen löi kotijoukkueen avausjuoksun ja kavensi tilanteeksi 1-2. Ajo jatkui, mutta mainion lukkaripelin pelannut Venla Katinsisko Tanhua otti taas kolmoselta kärpäsen.

Neljännessä Vaasan vyörytys jatkui. Joukkue rakenteli taas hyvillä lyönneillä pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä Henna Suominen löi komeasti 2-jatkeelta 1-3 ja pesät pysyivät täynnä. Julia Karlsson lisäsi Kirittärien tuskaa upealla 1-rajanäpyllä ja tilanne oli jo 1-4. Viimeisellä tasoittavalla sisävuorollaan Kirittäret ei kuitenkaan saanut Kirivaihdetta päälle, kavennusjuoksu 2-4 tuli vapaataipaleella.

Toinen jakso oli Kirittärien selvää hallintaa ja paatti näytti jo kääntyneen oikeaan suuntaan. Toisessa vuoroparissa Jutta Myllyniemi vei Kirittäret 1-0 johtoon hienolla 2-rajanäpyllä. Heti perään Emma Körkkö upotti pallon koppareiden väliin ja tilanne oli jo 2-0. Päivän komein laaki nähtiin 3. vuoroparissa, kun 200. runkosarjaottelunsa pelannut Eeva MäkiMaukola herätti yli 900-päisen katsomon villiin huutoon. Mäkki jytkäytti 3-luukiusta pallon maisemaan ja sai juosta tyhjään kenttään uransa 10. kunnarin.

Supervuorossa Emma Körkkö vei kotijoukkueen 1-0 johtoon, mutta se ei riittänyt. Vaasa onnistui nollaamaan tilanteen hyvin ja mailapelissä tuli taas onnistumisia.

Kirittärien selva ykköstähti oli tänään juhlakalu Eeva Mäki-Maukola. Kunnarin lisäksi vaihtolyönnit upposivat hienosti ruutuun ja ulkokentällä nähtiin upeita hakuja. Onnistuneen avauksen pelasi myös Venla Karttunen. Varsinkin avausjakson tuppinäpyllä otettu kavennusjuoksu oli huikea. Myös Ella Korpela pelasi vakuuttavasti vaikean ykköstilanteen purkajana.

Kotijoukkueen kompastuskivenä oli tänään takkuillut sisäpeli. Nollatilanne oli vaikea ja kotiutuksissa ei ollut tuttua tehokkuutta. Kirittäret onnistui koko pelissä viidesti 17 yrityksestä, kun vaasalaiset kotiuttivat kuudesti 10 yrityksestä.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42608

Palkitut

Ottelun SohwitarEeva Mäki-Maukola
IEeva Mäki-Maukola
IIElla Korpela

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös