Otteluennakko su 15.05.2022 klo 16 Kirittäret – Vaasan Mailattaret

 – Otteluennakko, Superpesis

Kirittäret avaa Superpesiksen runkosarjan kotiottelulla sarjanousija Vaasan Mailattaria vastaan. Otteluisäntä Keskimaa tarjoaa S-etukortilla ilmaisen sisäänpääsyn otteluun.

Vaasan Mailattaret aloittaa seurahistoriansa ensimmäisen kauden naisten pääsarjatasolla. Pesäpalloperinteet ovat rannikkokaupungissa kuitenkin vahvat, sillä 1980- ja 90-luvulla seuran miehet olivat pitkään yksi pääsarjatason huippuryhmistä. Naisten puolella seurassa on tehty jo pitkään nousujohteista työtä, mikä huipentui viime syksynä sarjanousuun.

Vaasalaisilla ei varmastikaan ole tarkoituksena tulla vain käymään, vaan enemmänkin pysymään pääsarjassa. Tästä kertovat muutamat huippuhankinnat viime syksynä. Ennakkoveikkauksissa monen papereissa joukkuetta on povattu jopa yhdeksi pudotuspelijoukkueeksi – saavutus, jota sarjanousijalta ei olla nähty vuosikausiin.

Vaasa osoitti jo talven hallipeleissä, että täältä tullaan – kovaa ja tosissaan. Hallissa kaatuivat vuorollaan niin Maila-Jussit kuin Kirittäretkin. Kevään harjoituspeleissä Mailattaret kärsi kaksi erittäin niukkaa tappiota Lapuan Virkiää ja Maila-Jusseja vastaan. Sarjakauden avauksessa ilmaisia pisteitä ei siis ole jaossa.

Seuraa heitä

Kirittärien paidassa nähdään sunnuntaina 200. juhlaottelunsa naisten Superin runkosarjassa pelaava Eeva Mäki-Maukola. Talviharjoittelu on sujunut hyvin ja nyt nähdään Mäkin toimintaa uudella sisäpelipaikalla 2-tilanteen purkajana. Toinen mielenkiintoinen pelaaja on Kati Tanhua, joka viilettää edelleen viime vuosilta tutussa jokeripaidassa, mutta nyt joukkueen ykköskärkenä.

Vierasjoukkue Mailattarista kannattaa seurata lukkari Venla Tanhuaa sekä Mailattariin täksi kaudeksi saapunutta 2-polttaja Riikka Polsoa. Molemmat ovat tärkeitä palasia vaasalaisten ulkopelissä.

Pelinjohtajien kommentit

Pekka Mäntymaa, Mailattaret

– Joukkueemme vahvuudet ovat tasaisuus ja kova taistelutahto. Kirittäret on lyötävissä virheettömällä ulkopelillä ja rohkealla ja laadukkaalla sisäpelillä.

Nalle Viljanen, Kirittäret

– Sarjanousija Vaasan Maila on kovalyöntinen joukkue, mutta se ei ole niitä aivan nopeimpia joukkueita sarjassa. Huolellinen heitä vastaan pitää olla. Jos aletaan yksitellen lyömään juoksuja, niin siinä meidän pitäisi olla vahva. Heillä on varmasti kova näyttämisen halu ja nousijajoukkueilla on perinteisesti ollut aivan sarjakauden alussa omat yllätysmomenttinsa.

Katsojat (niin paikan päällä kuin Ruutu-palvelun äärellä) saavat äänestää Kirittäristä Ottelun Sohwittaren palkinnon saajan. Äänestysaika alkaa 15min ennen ottelun alkua ja päättyy ottelun lopussa. Äänestyslinkki löytyy sivulta https://www.kirittaret.fi/kotiottelu/

Harvian oteluennakko:

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös