Pori otti toisen kiinnityksen kultaan hurjassa 2. finaalin ulkopelinäytöksessä

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Porissa tarjoiltiin kahden loistavan ulkopelijoukkueen huikea taistelu 2. finaalin voitosta. Pori oli hitusen parempi sisällä ja vei mestaruuden katkolle sunnuntaiksi.

Tyynessä ja poutaisessa 11 asteen lämpötilassa olosuhteet olivat erinomaiset ajankohtaan nähden.  Kirittäret sai vihdoin Emma Körkön takaisin yhdeksikköön numerolle 4, Jutta Myllyniemi oli siirretty numerolle 3 ja Susanne Kohonen jokeripaitaan. Pesäkarhut jatkoi samalla kokoonpanolla kuin sarja-avauksessa.

Tulihan siinä juoksuille hintaa. Vain 3 juoksua pesäpallopelissä on melko poikkeuksellista, joten 1400-päinen katsomo sai pulittaa yli 7€ jokaisesta Porin Erku-Areenalla nähdystä juoksusta. Vähäisestä juoksumäärästä huolimatta yleisö näki silti finaalien arvoisesti aivan huikeaa, kauden parasta ulkopeliä.

Pori tuli ensin sisälle ja vaikka Kirittäret pelasi hienosti 1-kärjen ulos, niin Porille annettiin kopinnostolla ajolähtötilanne. Kuumassa pudotuspelivireessä oleva Susanna Puisto kiitti ja löi loistavan 3-jatkeen lyönnin ja Kirittärien ulkokentällä ei ollut tähän mitään sanomista. Kirittärien vastausta saatiin odottaa 3. vuoroparin tasoittavalle. Pudotuspeleissä Kirittärien ykköstykkinä tehoillut Siri Eskola veti 2-saumasta huikealla lyönnillä pelin tasoihin 1-1.  Enempää juoksuja ei jaksolla nähty.

Toisella jaksolla juoksua saatiin odottaa aina Porin viimeiselle tasoittavalle sisävuorolle. Susanna Puiston haastolyönti 3-puolelle 2 palon tilanteessa, pieni vastaanottovirhe, kun lyönti oli jäämässä kopiksi ja näin pieneen ottelu ratkesi. Tämän taakse ei toki pidä eikä saakaan mennä, sillä tilanteita juoksun tekoon tarjottiin myös Kirittärille.

Pelin luonne oli, että sisällä ei saatu mitään ilmaiseksi. Molemmilla joukkueilla oli ajoittaisia ongelmia 1-kärkensä kanssa, mutta lähes ylitsepääsemättömiä ongelmia molemmilla joukkueilla oli 2-tilanteen purussa. Hyvätkään vaihtolyönnit eivät aina riittäneet, kun ulkokenttä teki vielä kovempia suorituksia. Sarjan kahden parhaan joukkueen jääminen vaatimattomiin kärkilyöntiprosentteihin 45-39, kertoo myös osaltaan aivan huikeasta ulkopelin näytöksestä.

Kun kaksi näin kovaa ulkopelijoukkuetta kohtaavat, niin ratkaisun avaimia haetaan aina sisäpelistä. Pesäkarhut oli siinä tänään aavistuksen verran parempi, vaikka harvemmin otteluita voitetaan 6 kolmostilanteella. Kirittärien osalta nyt on lohdullista se, että ulkopeli on saatu kovaan iskuun. Hienosäätöjen tekeminen jää siis sisäpelin säätämiseen. Mielenkiintoista tästä sarjasta tekee se, että nyt nähdyt kaksi peliä olivat täsmälleen toisinto Manse-välieristä. Eka ohi-peli, toisessa päästiin jo peliin mukaan, mutta tuli niukka tappio. Onko tästä joukkueesta toistamaan tuo sama ihmetemppu? Pesäkarhut on kovuudeltaan aivan toista luokkaa kuin Manse, mutta usko ei näytä loppuvan Kirittäriltä.

Kirittärien pelatessa finaalipelejä, on aivan varmaa, että puhti ei lopu ainakaan yhdeltä pelipaikalta. Jutta Myllyniemi oli erinomainen vaihtajana ja Mari Mantsinen repi ja raastoi lautasen äärellä sen minkä jaksoi. Lukkarin peli-ilme on taas kohdallaan kauden tärkeimmissä peleissä.

– Molempien ulkokentät olivat tänään niin kovia, että sieltä ei aina hyvilläkään lyönneillä saatu tilannetta vietyä eteenpäin. Pienistä asioista jäi kiinni ja tänään ne kääntyivät Porille. Menneet viisi lepo- ja valmistautumispäivää tulivat meille tarpeeseen. Jos pystymme nostamaan sisäpelissä tasoamme, niin on selvää, että Porin tekeminen vaikeutuu. Jotta huomista kohti.

Mihin asioihin peli tänään ratkesi, pelinjohtaja Nalle Viljanen?

– Kyllä meidän pitää sisäpelissä lyöntiratkaisuja tarkentaa, molemmat pelasivat erittäin hyvää ulkopeliä. Vähän samanlaiset fiilingit on kuin Manse-välierien toisen pelin jälkeen eli sarja ei ole vielä ohi, vaan lähdemme siitä, että ensi viikonloppuna pelataan vielä kaksi peliä. Tämä oli meiltä iso tason nosto ensimmäiseen peliin verrattuna.

Porilaisyleisö eli hienosti kotijoukkueen mukana ja loi huikean tunnelman Porin pesispyhättöön. Jos mestaruus menee Poriin 19 vuoden tauon jälkeen, kaupunki juhlii kyllä seuraavat pari viikkoa. Ja voi sitä tuskan määrää, jos Kirittäret kääntää vielä tämän sarjan voitoksi. Kävi tässä lopulta sitten kuinka tahansa, niin kumpi sarjan lopulta viekin, on onnensa ansainnut.

3. finaali on jo huomenna sunnuntaina 19.09.2021 klo 14. Mestaruus on katkolla Porille ja jokaisen kannustus Hippoksella on tarpeen, jotta sarja jatkuu vielä ensi viikolla. Osta lippusi Nettilipusta jonottamatta: https://www.nettilippu.fi/fi/event/3-loppuottelu-kirittaret-pesakarhut-pori

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Ottelun tilastot https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42319

Ottelun huippuhetket Ruutu-palvelussa (ilmainen): https://www.ruutu.fi/video/3937021

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäMari Mantsinen
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaJutta Myllyniemi
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaElla Mäkelä

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös