Kauden 2020 finaalit alkavat pe 18.09.2020 klo 16.00!

 – Otteluennakko, Superpesis, Yleinen

Tasaisessa otteluparissa kiivaassa pelitahdissa kokemus, kunto ja palautumiskyky ovat avaimia mestaruuteen. Tule kannustamaan Kirittäret voittoon!

OTTELU SIIRRETTY TORSTAILTA PERJANTAILLE!

Viime syksynä pesäpallomarkkinoilla kohistiin, kun Kirittärien kaksikko Hukka – Sallinen vaihtoivatkin seuraa. Manse PP nousi kertaheitolla (Porin ohella) kauden ykkössuosikiksi Kirittärien muutenkin hieman uudistaessaan kokoonpanoaan. Tämä ei Kiittäriä hetkauttanut, vaan joukkue aloitti armottoman työnteon kohti uutta unelmaa. Keväällä kuultiin kummia, kun Emma Körkkö teki kaikkia faneja suuresti ilahduttaneen paluupäätöksen ja Emma onkin pelannut aivan loisteliaan kauden. Vuoden pelaajan tittelistä kamppailevat käytännössä vain Virpi Hukka ja Emma Körkkö.

Finaaleissa taistelupari pelaa hieman erilaisissa rooleissa niin sisällä kuin erityisesti ulkona. Hukan heittokäsi kopparina tunnetaan, mutta niin vain runkosarjapeleissä Kirittäret oppivat sieltäkin tontilta juoksuja ottamaan. Körkkö linjapelaajana on itse varmuus ja todennäköisesti Manse kohdistaa paineen jonnekin muualle. Sisäpelissä molemmat hallitsevat niin vaihtolyönnit kuin etenemisenkin, Emmalla on monipuolisempi kotiutuslyöntiarsenaali. Ratkaisevaan rooliin näiden molempien kohdalla nousevatkin edellä lyövät pelaajat sen suhteen kumpi joukkue saa siirrettyä kärkeä pidemmälle kentällä Körkön tai Hukan tullessa lyömään. Kirittärien ”keskipalkki” Körkkö – Myllyniemi on ollut sekä kauden että pudotuspelit varmassa kunnossa, Mansella peli on perustunut enemmän Hukan ja Peltokankaan kovaan etenemiskykyyn.

Ella Korpelan jalat pelaavat jälleen loistavasti ja vertailussa Mansen Henna Peltokankaaseen nopeus riittää sekä heittokäsi on kovassa tikissä. Kapteeni Mäki-Maukola taitaa myös kovat saumalyönnit, mitkä saattavat olla vaihtotilanteessa Kirittärien ase Mansen heittovoimaista etukenttää Sallinen – Lähde vastaan. Mailataituri Venla Karttuselta tarvitaan jälleen myös kylmäpäisiä ratkaisuja Mansen sumputtaessa voimakkaasti. Mansen huippunopea kärki tehnee tilannetta, mutta vastaavasti Kirittärien takatilannepelaaminen on ollut kauden mittaan erinomaista. Linjasta on vaikea löytää aukkoja ja Mansen ehkä hieman kapeampi kotiuttajaosasto joutuukin keksimään uusia lääkkeitä piinkovaa ulkokenttää vastaan. Kirittärien kakkoskärki on saanut kauden aikana toki vähemmän vastuuta, mutta huippunopea jokeri Viivi Partanen sekä niin vaihtolyönnit kuin etenemisenkin taitava Eveliina Rantonen tuo kakkoskärkeen leveyttä ja monipuolisia peluutusmahdollisuuksia. ”Salainen” ase on ollut kovana ulkopelaajana profiloitunut Laura ”Muikku” Toikkanen, joka tarvittaessa pelaa kotiuttajan roolia pitkässä kärjessä tai vastaavasti päävaihtajaa kakkoskärjestä etenijäjokereilla pelattaessa.

Lyöjäjokerit ovat molemmille joukkueille kullanarvoisia. Siri Eskola on noussut ryminällä Superpesiksen vaarallisimpien lyöjien joukkoon ja ”Sirpa” johtaakin pudutuspelien lyötujen tilastoa yhdessä Lepistön kanssa. Viimeisenä lukkona on erinomaista kautta pelaava Mari Mantsinen, joka on ollut viime aikoina hieman epävarmasti esiintynyttä Mansen Senni Sallista edellä.

Molemmat joukkueet ovat osoittaneet pudutuspeleissä sitkeyttä ja tappiotilanteidenki sietokykyä, joten edessä on varmasti tiukat finaalipelit. Ottelutahti on erittäin kiivas ja palautumiskyky saattaakin nousta finaalien tärkeimmäksi kysymykseksi.

Ensimmäinen ottelu jouduttiin sääolojen vuoksi siirtämään hetki ennen ottelun suunniteltua alkamisajankohtaa. Ensimmäinen finaalisarjan ottelu pelataan siis perjantaina 18.09. klo 16.00. Ottelusarjan kolme ensimmäistä peliä pelataan siis peräkkäisinä päivinä, perjantaina Hippoksella, lauantaina Tampereella ja heti perään sunnuntaina taas Hippoksella.

Tule kannustamaan Kirittäret voitttoon!

#yhdessähuipulla2020 #finaalit2020

Lue myös