Pesäkarhuille vihdoin 19 vuoden odotuksen täyttymys – Kirittäret taipui Supervuorossa SM-hopealle

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Porissa juhlittiin eilen Pori-päivää. Ikimuistoisen siitä teki paikalliselle pesäpalloväelle se, että vihdoin myös kotijoukkue Pesäkarhut pääsi juhlimaan seurahistoriansa toista SM-kultaa.

Tämän vuoden naisten Superin Suomenmestaruus sai arvoisensa päätöksen lauantaina aurinkoisella Erku-Areenalla. 4. finaali oli jälleen kahden loistavan ulkopelijoukkueen näytöstä ja juoksuilla ei päästy juhlimaan. Avausjakso mentiin ilman juoksuja ja Kirittäret vei ottelun Supervuoroon vasta 2. jakson viimeisen vuoroparin tasoituksella. Supervuorossa peli näytti jo menevän Kirittärille, kun se johti ottelua oman sisävuoronsa jälkeen 0-2. Pori teki kuitenkin kärjestä palottoman ajon ja nousi käsittämättömästi takaa rinnalle ja ohi. Pinja Arbeliuksen voittolyönnin painuttua väliin yli 1800-päinen stadion jyrähti infernaaliseen huutomyrskyyn ja vuosien patoumat paikallisen pesäpalloväen keskuudessa pääsivät valloilleen.

Kirittärillä oli ottelussa omat mahdollisuutensa naulata voitto kotiin, varsinkin ottelun alussa, kun kotijoukkue selvästi jännitti eikä peli meinannut aueta lainkaan. Kotiutukset eivät kuitenkaan onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun pelataan ottelusarjaa ja se kääntyy toiselle 3-1, selittelyt ja jossittelut kannattaa jättää vähemmälle. Ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Kirittäret ei ollut finaalisarjassa niin tasainen suorituksissaan, että olisi pystynyt mestaruuden viemään. Urheilun suola ja pippuri nähtiin jälleen kerran samassa purkissa, kun ennen kauden alkua ylivoimaiseksi povattu joukkue jäikin niukasti hopealle. Urheilullisesti ajatellen tämä oli voitto ennen kaikkea lähes 20 vuotta mestaruutta jahdanneelle Pesäkarhuille – vaikka se monille faneille tietty vähän katkera pala onkin. 3 edellistä mestaruutta voittanut Kirittäret sai kovasta yrityksestä huolimatta pienen näpäytyksen kuolevaisuudestaan ja joutuu varmasti hieman keräilemään itseään ennen kuin alkaa valmistautuminen kohti seuraavaa kautta.

Kausi on kuitenkin sisältänyt lukuisia upeita hetkiä, joista olemme saaneet nauttia pitkän kauden aikana. Käteen jäivät nyt 6 vuoden tauon jälkeen hopeiset mitalit. Tässä ja nyt on turha lähteä arvuuttelemaan mihin asioihin mestaruus lopulta karkasi – kausiyhteenvedon aika on myöhemmin.

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen oli vain muutama minuutti ottelun jälkeen rauhallinen, vaikka harmittelikin sitä, että voittoakin tarjottiin.

– Pesäkarhut ansaitsi voiton ja mestaruutensa. Meillä oli oma etsikkoaikamme avausjaksolla, mutta emme osanneet käyttää tilaisuutta riittävän tylysti hyväksi. Supervuorossa 2 juoksua näin vähän juoksuja sisältäneessä ottelussa näytti jo meidän kannalta hyvältä. Ehkä meillä ulkokentällä sitten pelaaminen vähän unohtui ja Pori pääsi hurmokseen. Aika karvas on maku silti mitalissa, lähdimme kyllä koko ajan siitä, että mestaruus ratkeaa vasta sunnuntaina Hippoksella.

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42321

Ottelun huippuhetket Ruutu-palvelussa (ilmainen): https://www.ruutu.fi/video/3942510

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäTinja Töyrylä
Lumme Energia paras sisäpelaajaEmma Körkkö
II, 360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös