Otteluraportti 1. puolivälierä 28.08. Kirittäret – Rauma 2-0 (4-2, 9-0)

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Pudotuspelit käyntiin tutuissa merkeissä – Siri Eskola ja Laura Toikkanen huippuvireessä, kun Kirittäret torppasivat Feran Hippoksella

Rauman Fera sinnitteli kaksi vuoroparia Kirittärien mukana, kunnes pykälää laitettiin vähän isommalle ja puolivälierien avausvoitto otettiin pienten virheittenkin sävyttämänä 2-0 (4-2, 9-0). Rauma rakenteli peliä varsinkin avausjakson alkupuolella hyvin, mutta Kirittäret ottivat palot oikeisiin paikkoihin – ja kun vieraiden ulkokenttä vuosi, kotijoukkue rokotti virheistä armottomasti. Kirittärien kärki ei saanut tänään vyörytettyä kärjestä aivan normi tilanteita, mutta ensimmäisen pudotuspelin ratkaisijat löytyivät viime vuoden finaaleista – Laura Toikkanen ja Siri Eskola.

Kirittäret aloittivat ulkona ja Ella Mäkelän komean kopin ja polton jälkeen kotijoukkue antoi harhaheitolla Feralle 0-1 johtojuoksun. Tasoittavalla kotijoukkue sitten näytti omaa osaamistaan parhaimmillaan. Kahden palon tilanteessa Siri Eskola löi ensin tasoitusjuoksun väliin ja heti perään Laura Toikkanen 2-jatkeelta 2-1. Fera tuli vielä tasoihin Julia Ruohon 2-puolen lyönnillä, mutta Kirittäret ratkaisi jaksovoiton lopulta Emma Körkön ja Eskolan kotiutuksilla.

Toiselle jaksolle Kirittäret tuli sisälle täysin hereillä ja aistit valppaina. Heti aloittavalla sisävuorolla Jutta Myllyniemi löi hienolla 3-rajan kääntönäpyllä Kirittäret 1-0 johtoon. Eskola lisäsi Feran tuskaa kahdella peräkkäisellä onnistumisella ja kun Muikku Toikkanen puhkaisi 2-rajan 1-3-tilanteessa kunnarin arvoisesti, niin peli oli käytännössä ohi. Juti, Muikku ja Sirpa herkuttelivat vielä jatkossa jakson loppulukemiksi 9-0.

Voitosta huolimatta Kirittärien peliesitys oli avaavan pudotuspelin mukaisesti hieman hapuilevaa. Ykköskärjestä ei saatu tilanteita ja räpylä toisinaan hieman haukkasi. Mutta – se kaikkein tärkein eli puhdas voitto kairattiin aina vaikeasta pudotuspeliavauksesta. Jännitys on nyt saatu purettua ja parempaa on varmasti tulossa.

Mitään kovin suurta draamaa tästä pelistä ei pidä nostaa, joskin mielenkiintoiseksi pelin teki illan Seppänä palkitun Toikkasen ja Eskolan nousu jälleen ratkaisijan rooliin – viime syksyn finaalien tapaan. Ella Mäkelä pelasi huippupelin ulkokentällä Emma Körkön tapaan. Molemmat ottivat tärkeitä koppeja ja paloja. Mari Mantsinen pelasi kovalla tunteella muutamasta vapaataipaleesta huolimatta ja palkittiin Lumme-Energian Energisimpänä ulkopelaajana sekä Ruutu-tähtenä kentän parhaana ulkopelaajana. Siri Eskola 5 kotiutuksellaan palkittiin LähiTapiolan illan Vakuuttavimpana sisäpelaajana. Venla Karttunen kunnostautui etenemispuuhissa ja oli illan II-palkittu sekä YIT Yritteliäin ja Innokkain Tekijä

Kunnarin lyönyt ja illan ykköspalkittu, ottelun Seppä, Laura Toikkanen oli totta kai mielissään voitosta ja omasta henkilökohtaisesta onnistumisestaan.

– Olin muutaman kerran lyönyt kauden aikana 2-rajaan ja kun Nalle sanoi toisen jakson alussa, että siihen koitat, niin hyvinhän se onnistui. Ensin luulin, että ottavat sen kiinni jatkeelta, mutta siellä olikin vain Rauman jokereita, niin sitten piti lähteä juoksemaan oikein tosissaan. Meillä oli hieman nihkeä eka jakso, oli varmaan vähän mailan puristusta ja kun kaveri pääsi johtoon, niin se oli meille ehkä se momentum. Jouduttiin sietämään painetta ja kaivamaan se oma osaaminen sieltä esiin. Lopputulos on kuitenkin tärkeä – voitto tuli ja nyt on helpompi lähteä seuraavaan peliin sunnuntaina.

Fera lähti omilla aseillaan – hyvällä vaihtopelillä – haastamaan Kirittärieä heti ottelun alusta. Ja painostus toi Kirittärien ulkopelivirheen avustuksella jopa johtojuoksun. Kovempaan haastoon raumalaiset eivät kuitenkaan pystyneet, kun kotijoukkue sai oman pelinsä toimimaan. Vieraiden ulkopeliä sävyttivät useat epäonnistumiset räpylässä ja se arvattavasti söi myös joukkueen sisäpeliä. Nuori ja kova tolppalukkari Ilona Hakoniemi oli nostettu ehkä vähän yllättäenkin Rauman lukkariksi ja hän pelasi loistavan pelin tylsyttämällä varsinkin avausjaksolla Kirittärien ykköskärjen peliä tehokkaasti. Kokenut pudotuspelipelaaja Meea Lehtinen pelasi vaihtajana niin ikään upean pelin rakentelemalla tilanteita aina omalla lyöntivuorollaan.  Myös joukkueen kapteeni Tinja Töyrylä selvitti vaihtotilanteet hienosti.

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen oli helpottunut pudotuspelien avausvoitosta.

– Erittäin hyvä peli meiltä. Eka jakso oli vähän tiukempaa, mutta pää kesti ja se on aina kova juttu pudotuspelien avauksessa. Teimme jonkin verran virheitä, jotka käymme huomenna aamupalaverissa läpi. Lähdemme ilman muuta parantamaan sunnuntaille ja silloin Rauman täytyy olla todella kova meidät voittaakseen. Camilla Kirsilä oli tänään poissa kokoonpanosta varmuussyistä. Ilona Hakoniemen nostaminen Rauman lukkariksi ei tullut meille ihan täysin puskista, vaikka hyvin nuori lukkari kyllä pelasi.

Pudotuspelit alkoivat yllättävän tasaisissa merkeissä kaikilla paikkakunnilla. Illan ilman muuta kovin jytky tuli Porista, jossa vieraana ollut Mailajussit kyykytti kotijoukkueen Aino-Kaisa Mantereen kunnarilla toisen jakson viimeisessä sisävuorossa kahden palon tilanteessa. Hippoksella taisivat molemmat joukkueet hurrata tälle suoritukselle.

Kirittärien pelit jatkuvat sunnuntaina Raumalla. Varapeli kolmanteen puolivälierään on tiistaina, mutta todennäköisesti näemme Tainaa jälleen kerran metsästävät pelaajamme seuraavan kerran Hippoksella ensi perjantaina, kun välierät alkavat.

I ja Ottelun SeppäLaura Toikkanen
Lumme-Energian Energisin ulkopelaaja ja Ruutu-tähtiMari Mantsinen
LähiTapiolan Vakuuttavin sisäpelaajaSiri Eskola
II ja YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäVenla Karttunen

Ottelun tilastot
Harvian Jälkilöylyt
Ottelun lehdistötilaisuus Kirittärien Youtube-kanavalla
Otteluraportin tarjoaa JVmedia

#yhdessähuipulla2020 #harvia #jälkilöylyt #pesis #otteluraportti

Lue myös