Otteluraportti 2. puolivälierä 30.08. Rauma – Kirittäret 1-2k (3-1, 1-5, 0-0, 0-2)

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Fera väänsi Kirittäret siltaan, mutta mestarijoukkue nousi ahdingosta voittoon ja pelasi itsensä välieriin.

Jos joku odotti tänään Kirittäriltä paraatimarssia välieriin, niin pettyä sai. Rauman Fera intoutui kauden viimeisessä pelissään kovaan taisteluun ja pakotti kauden parhaalla pelillään Kirittäret aina kotiutuslyöntikisaan asti ottelun voitosta. Hyvin latautunut kotijoukkue oli terävä mailassa ja hyvä ulkona, mutta joutui lopulta taipumaan 1.2k (3-1, 1-5, 0-0, 0-1). Otanlahden koleassa syyssäässä ja ajoittaisessa tihkusateessa pelattua ottelua seurasi 352 katsojaa.

Ottelu alkoi samalla tavalla kuin perjantain kohtaaminen Jyväskylässä: Rauma pääsi aloittavalla sisävuorollaan 1-0 johtoon Eveliina Kestin lyönnillä, kun Kirittärien ulkokenttä hieman häpläsi pallon kanssa. Tasoittavalla vuorollaan Kirittäret rakensi viisi 3-tilannetta, joista kuitenkin vain Siri Eskola onnistui aivan takarajalle painuneella kauniilla sivalluksella. Rauman ulkokenttä pelasi jatkossa erittäin hyvin ja Kirittärille annettiin enää kolmessa viimeisessä sisävuorossa vain 3 kotiutustilannetta. Ei tulosta. Rauma oli loppujakson tehokkaampi sisällä ja ansaitsi jaksovoittonsa numeroin 3-1. Rauman voittojuoksuista vastasivat ensin Fanny Lahtinen, joka löi komeasti 3-jatkeelta 2-1 ja viimeisessä vuoroparissa Karoliina Koski ottamattomalla välilyönnillään 3-1.

Avausjaksolla Kirittärien lyöntipeli jäi kesyksi. Kärjestä saatiin kyllä tilanteita aikaiseksi, mutta kotiutukset menivät lähes järjestään koppareille. Rauman lupaavalla 16-vuotiaalla lukkarisensaatiolla Ilona Hakomäellä oli toki osansa Kirittärien lyöntipelin vaisuuteen, mutta helpoiksi jäivät varsinkin kotiutusyritykset.

Toisella jaksolla Kirittäret tiivisti entisestään ulkopeliään ja vieraiden tilanteiden rakentelu tyrehtyi. Myös omaan lyöntipeliin saatiin lisää tehoja. Jutta Myllyniemi ja Emma Körkkö veivät aluksi Kirittäret 0-2 johtoon. Rauman kovakätinen Tinja Töyrylä kavensi vielä 1-2, mutta Kirittärien hyvä ulkopeli tyrehdytti raumalaisten loput pyristelyt. Numerollisesti peli pysyi tasaisena aina viimeiseen vuoropariin, jossa Siri Eskola iski lopulta vapauttavat kaksi juoksua ja jakso meni Kirittärille 1-5.

Supervuorossa Kirittäret ei antanut Feralle ainuttakaan 3-tilannetta, mutta Rauma pelasi myös hyvin ulkona Kirittärien sisävuoron. Töyrylä heitti 3-kopparin paikalta Emma Körkön varmalta näyttäneen juoksun suoraan kotipesään paloksi. Siri Eskolakin pääsi vielä yrittämään, mutta Rauma taisteli pelin kotareihin. Kirittärien kova tahtotaso nousi sitten äärimmilleen ja raumalaiset jätettiin kotareissa nollille. Mari Mantsinen otti viimeisestä etenijästä maukkaan kärpäsen taktisella väärällä. Emma Körkkö ratkaisi Kirittärien ensimmäisenä lyöjänä pelin 3-jatkeen unelmavedolla ja iloloikat jatkuivat kunnarin arvoisesti aina 3-pesälle asti..

Totuuden nimessä Kirittäret ei ollut tänään aivan parhaimmillaan. Heikompiakin pelejä aina välillä tulee, se pitää vain hyväksyä. Joukkueen oma mutta äänekäs kannustusjoukko jaksoi kuitenkin kannustaa omiaan loppuun asti ja käteen ottelusta jäi se, että joukkue on henkisesti äärimmäisen kova. Kahta peräkkäistä heikkoa jaksoa ei pelata ja tänäänkin joukkue nousi sillasta lopulta voittoon. Ja vain voitot ovat ne, jotka ratkaisevat näissä peleissä.

Joukkueesta nousivat muita päätä pidemmiksi tänään kapteeni Eeva Mäki-Maukola hyvällä vaihtopelillään, varsinkin ulkokentällä hienoja suorituksia esittänyt Venla Karttunen sekä jälleen kolmesti kotiuttanut Siri Eskola.

Mäkki palkittiin Kirittärien ykkösenä ja hän oli myös tyytyväinen ilmeeseen, jolla voitto lopulta kairattiin.

– Tyylipisteitähän pelijareissa ei yleensä tarvitse jakaa, koska voitot vain merkitsevät. Olen erityisen tyytyväinen joukkueen sisukkuuteen ja kovaan uskoon itseensä. Se miten nousimme heikon avausjakson jälkeen ottelun voittoon, kertoo paljon joukkueen henkisen kantin pitävyydestä. Avausjaksolla meille tuli liikaa ykkös- ja takapaloja, samoin kotiutukset jäivät vaisuiksi. Nyt kaivataan henkisestikin lepoa, jotta olemme sitten perjantaina valmiita välieriin. Sama sitten mikä joukkue sieltä vastaan tulee.

Rauma päätti kautensa vuoden parhaaseensa, näin arvioivat ainakin monet paikalliset Otanlahden lehtereillä. Vastaavilla suorituksilla läpi kauden joukkueen sijoitus olisi ollut sarjataulukossa selvästi korkeammalla. Joukkueessa on kokemusta ja nuoria superlupauksia. Ennakkoluulottomasti mailassa pelanneet raumalaiset löivät läpi Kirittärien kentästä tavalla, mihin ei kauden aikana ole totuttu. Miia Tervonen oli erittäin vaarallinen mailassa kenties uransa viimeisessä pääsarjaottelussa lyöden mm. kahdesti läpi 2-puolelta. Toinen kokenut vaihtaja Meea Lehtinen syttyi ilmeisesti kauden parhaimpaansa juuri pudotuspeleissä. Ilona Hakoniemessä Raumalla on hiomaton timantti, jolle on helppo povata hulppeaa tulevaisuutta Superissa. Raumalla on nuorissa hirmuinen potentiaali – nyt on valmennuksen ja pelinjohdon haaste jalostaa heistä joukkue, joka palauttaa joukkueen taas mitalipeleihin.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen piti puolivälierien ratkaisuottelua tärkeänä henkisenä koetinkivenä jatkopelejä ajatellen.

– Tärkeintä ei ole miten se voitto tuli, vaan että se kuitenkin tuli. Rauma teki välillä asioita vaikeaksi. Sisäpelissä tuli hyviä tilanteita, mutta ei saatu vain naista kotiin. Varsinkin lukkari (Ilona Hakoniemi) onnistui 3-kopparin (Tinja Töyrylä) ohella erittäin hyvin. Heillä on hyviä nuoria nälkäisiä pelaajia. Saimme henkiselle puolelle hyvää pääomaa. Pelillisellä puolella pitää vain olla parempia.

I ja Ottelun SeppäEeva Mäki-Maukola
Lumme-Energian Energisin ulkopelaajaEmma Körkkö
II ja YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäVenla Karttunen

Ottelun tilastot
Harvian Jälkilöylyt
Ottelun lehdistötilaisuus Kirittärien Youtube-kanavalla
Otteluraportin tarjoaa JVmedia

#yhdessähuipulla2020 #otteluraportti #puolivälierät

Lue myös