fbpx

Pesä Ysit sinnitteli avausjakson kintereillä – Kirittäret lisäsi kaasua toisella jaksolla ja katosi horisonttiin

Lappeenranta oli avausjaksolla ajoittain hyvä, mutta Kirittäret meni toisella jaksolla menojaan. Sarjan puolivälissä jyväskyläläiset johtavat sarjaa ilman ainuttakaan jaksotappiota.

Odotettavissa oli, että Lappeenrannassa ei nähdä Kirittärien edellispäivän kaltaisia peijaisia. Eikä avausjaksolla nähtykään. Pesä Ysit meni ennakkoluulottomasti heti avausvuoroparissa 2-0 johtoon Linda Kemppaisen upealla 3-rajalyönnillä. Kirittäret tasoitti heti omalla sisävuorollaan, mutta kotijoukkue sai vielä luotua painetta hyvillä lyönneillä Jyväskylän ulkokenttään. Pesä Ysien haasteet alkoivat tänään lautasen ääreltä ja jakso ratkesi ikävästi Kirittärien saamalla vapaataipaleella. Ulkopelivirheitä tulee myös edelleen liikaa. Kotijoukkue taisteli sinnikkäästi, mutta se ei tänään aivan riittänyt sarjapisteeseen.

Toinen jakso lähti liikkeelle Kirittärien sisävuorolla ja kun paloja oli taululla 3, niin saman verran oli myös kotijoukkueella takamatkaa. Tästä se ero sitten repesikin, kotijoukkueen henkisen laman aisti katsomon yläpenkille asti. Tulihan sieltä taas juoksuja räpylästäkin – 2 harhaheitoilla ja 4 vapaalla – mutta täytyy silti nostaa hattua joukkueen tämän hetken sisäpelin vireelle. Pallot upposivat monesti täysin ottamattomina ympäri kenttää, myös eilisen tapaan pienet lyönnit alkavat luonnistua yhä paremmin.

Lappeenrannassa ennenkin viihtynyt Emma Körkkö teki jälleen huipputehot 2+4 lyötyä, 6 tuotua ja 13 kärkilyöntiä. Ennen kaikkea karkaaminen kotipesään 3-pesältä kopparin pallon pudotuksesta ottelun viimeisessä vuoroparissa oli sykähdyttävä suoritus. Myös tuodut 6 juoksua oli ottelukohtaisesti uran toiseksi kovin suoritus. Tämä merkitsi myös sitä, että TJ johtaa nyt kaikkia keskeisiä tilastoja naisten Superissa. Mutta tekivät ne muutkin kovia tehopisteitä. Kati Tanhuan 5 tuotua yhteen otteluun oli hänen superpesisuransa komein veto. Siri Eskola jatkoi jäätävää toteutustaan 4 kotiutuksella ja nousi jo lyöjätilaston jaetulle 2. sijalle. Laura Toikkanen löi 2 ja toi saman verran. Eeva Mäki-Maukola toi 3 juoksua.

Kotijoukkueen alakulon aisti jotenkin katsomossa asti. Paikalle oli vaivautunut vain hieman yli 200 katsojaa ja aina ennen niin iloinen eteläkarjalainen puheensorina ja sutkauttelu puuttuivat. Lappeenranta kaipaa ehdottomasti Essi Rytterin ja Elina Väreen paluuta kokoonpanoon. Itseluottamus kaipaa kahta ehdotonta profiilipelaajaa. Odotusarvo on, että tämä joukkue nousee täältä vielä.

Sarja on Kirittärien olsalta nyt tasan puolivälissä. Annetaan pieni yhteenvedon paikka kapteeni Eeva Mäki-Maukolalle.

– Tämän päivän ensimmäinen jakso meni ehkä osittain sen piikkiin, että pelattiin 5. peli 9 päivään. Ekalla jaksolla oli ehkä pientä herpaantumista, mutta ihan hyvin me sieltä sitten lopuksi se voitto kairattiin. Pelkkiä voittoja on tullut tähän asti, mutta esim. kärkijoukkueista ei olla Lapuaa ja Poria kohdattu vielä kertaakaan. Omaa peliä voidaan aina parantaa, ennen kaikkea pitää lähteä siitä, että vastustaja tekee meistä palot emmekä me itse. Isossa mittakaavassa meidän ei varmaankaan tarvitse sen kummemmin lähteä asioita muuttamaan.

Viuhkamestari Nalle Viljanen antoi joukkueelleen synninpäästön hieman nihkeästä avausjaksosta.

– Olen ylpeä siitä, että nousimme 0-2 tappiotilanteesta ekan jakson voittoon. Ehkä tässä myös alkuun näkyi se, että pelasimme jo viidennen pelin yhdeksän päivän sisällä. Toisella jaksolla ulkopeli toimi hyvin ja saimme rakenneltua tilannetta myös sisällä enemmän.

Kirittärien tahti jatkuu edelleen kiivaana. Ensi viikolla vastus kovenee useammallakin pykälällä, kun keskiviikkona ja perjantaina kohdataan Lapua – yksi ehdottomista päävastustajistamme. Sunnuntaina Hippokselle saapuu tällä hetkellä pirteästi pelaava Rauman Fera.