Pesä Ysit vailla mahdollisuuksia, kun Kirittäret vyörytti voittoon laajalla rintamalla

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kotijoukkue iski laajalla arsenaalilla ja hyvällä asenteella kolmen kunnarin iltapuhteen Hippoksella. Kaikki pelaajat merkkauttivat itselleen joko lyötyjä tai tuotuja juoksuja.

Kirittäret valmistautuu jo nyt kahteen kovaan ensi viikon kohtaamiseen Lapuan Virkiän kanssa, sillä niin rohkeilla kokoonpanomuutoksilla ainakin tämäniltaiseen otteluun lähdettiin. Ella Korpela ja Susanne Kohonen viettivät tänään siestaa ja Laura Toikkanenkin oli istutettu jokeripaitaan. Nuorten Superpesiksessä kesän aikana loistaneet ja alkuviikosta ikäluokkansa Itä-Länteen valitut Elsa Nyman sekä Viivi Partanen saivat taas näyttöpaikkoja. Venla Karttunen pelasi virheettömästi 2-kopparin tontilla, vaikka kehuikin jännittäneensä uutta työtehtävää ihan huolella.

Ottelusta odotettiin läpihuutojuttua, mutta eihän näistä pallopeleistä koskaan tiedä. Tänään joukkueen kokonaistekeminen ehkä jopa kesän helteisimmässä ottelussa oli kuitenkin erittäin ammattimaista läpi ottelun ja PesäYsit jätettiin vaille mahdollisuuksia. Ei näkynyt asennevammaa, ei puolinaisia suorituksia, tekeminen oli päättäväistä ja nähtiin paljon rohkeita ratkaisuja. Lähes 500-päistä yleisöä hemmoteltiin upeilla lyönneillä ja näyttävillä ulkopelisuorituksilla taas ihan kiitettävästi. Fokus säilyi hämmästyttävän hyvin itse pelaamisessa, vaikka aika kypsää kauraahan tämä homma oli jo molempien jaksojen alkuminuuteilta lähtien.

Kauden hienosti aloittanut ja lyöjätilastossa jo jaetulle 3. sijalle noussut Siri Eskola (4 lyötyä, 1 tuotu) on tällä hetkellä kovassa tikissä.

– Omaan alkukauteen olen ollut ihan tyytyväinen. Suorittaminen on ollut paljon tasapainoisempaa kuin esimerkiksi viime vuonna. Juoksuja on tullut tasaisella tahdilla. Olen halunnut enemmän monipuolisuutta lyöntiratkaisuihin ja siinä olen mielestäni onnistunut. Kotiin on otettu pienillä ja saumoista – ei ole aina ollut se iänikuinen tappi välissä!

– Tämän iltaisesta suorittamisesta annan kiitettävän arvosanan omalle joukkueelle. Nuoret tuli paikkaamaan tähän pelliin ja saatiin lepuutettua muutamaa avainpelaajaa. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten Elsa Nyman ja Viivi Partanen tänään pelasivat. Ja Venlan kopparipeli oli ihan superia. Saimme kokonaisuutena pinnoja ja vaihtoja erittäin hyvillä lyönneillä, kyse ei monestikaan ollut vastustajan huonoudesta. Läpilyönnit on aina hienoja, mutta kun ne tulee vielä hyvillä lyönneillä, niin siitä jää hyvä mieli. Sitten sen tietää, että ne riittää mitä joukkuetta vastaan tahansa. Nalle nosti kehityskeskusteluissa esiin paremman 1-3 -tilanteen purkamisen, joten ehkä komppaan häntä tässä. Tähän pitää saada jatkumoa.

Kirittärillä oli toki paljon onnistujia tänään. Joukkueen illan tehopisterohmu oli Jutta Myllyniemi (1+5 lyötyä, 4 tuotua ja 9 kärkkäriä). Tulipa Jutille siinä sivussa uran komein ottelukohtainen saldo lyödyissä juoksuissa. Kapteeni Eeva Mäki-Maukola (1+1/5, 11) oli vaihtolyönneissään vakuuttava ja hänen iltansa kruunasi harvinainen kunnari Hippoksen 3-rajasta. Kunniajuoksun teki myös hienossa lyöntivireessä ollut Tinja Töyrylä (1+4/2, 9). Myös Viivi Partanen viiletti näyttävästi ykköskärjessä.

Vierasjoukkueen ykkönen oli hirmu isolla tontilla PesäYsien takalinjoilla pelaava Eveliina Rantonen. Hienoja hakuja ja kovia polttoheittoja oli odotettavissa, kun pallo kohdalle sattui. PesäYsit jäi koko ottelussa vain 6 3-tilanteeseen ja nämäkin Kirittärien ulkokenttä hoiti yhtä lukuun ottamatta pois. 16-vuotias lukkari Hertta Härkönen oli kylmäpäinen lautasen äärellä ja esitti rohkeita ratkaisuja.

Pelinjohtaja Nalle Viljasen tavoitteena oli saada alle kaksi tasapainoista peliä ennen ensi viikon kohtaamisia Lapuan kanssa. Ja ainakin tänään tuossa tavoitteessa onnistuttiin.

– Meillä oli paljon hyviä lyöntejä, joilla tehtiin juoksuja. Toki tuohon määrään mahtuu myös muutama räpylästä. Vastustajan lukkarilta oli eka peli ja pelasi tosi hienosti. Aluksi taisi tulla muutama vapaataival, mutta takatilanteessa tolppa piti hyvin ja ilman sitä loppunumerot olisivat olleet vieläkin rumemmat.

– Tänään lepuutettiin mm. Ella Korpelaa. Kärkipelaajan rooli on näillä keleillä niin raastava paikka. Nyt kaksi peliä putkeen ja ensi viikolla kolme peliä, joista kaksi Lapuaa vastaan, niin aika kovillehan tässä fyysisesti joudutaan. Sussella oli pieni vaiva, joten emme halunneet häntä tänään rasittaa. Laura Toikkasta haluttiin säästää myös, koska paluun jälkeen tuli 3 peliä aika tiukalla aikataululla. Tämä asenne on pidettävä myös huomenna. Meillä on parin vuoden takaa huonojakin kokemuksia. Kun ensin tuli rökälevoitto, niin sitten oltiinkin jo isoissa vaikeuksissa seuraavana päivänä Lappeenrannassa.

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41110

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäEeva Mäki-Maukola
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaViivi Partanen
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaJutta Myllyniemi
Ruutu-TähtiJutta Myllyniemi

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös