fbpx

Otteluraportti 02.08.2020 Kirittäret – Seinäjoki 2-0 (10-0, 3-2)

Kirittäret meinasi haukata jaksopelin karvasta kalkkia – Nalle Viljasen taktiset vedot toisen jakson loppuhetkillä toivat lopulta tärkeät 3 sarjapistettä

Seinäjoen Mailajussit toi kaivattua jännitystä Kirittärien peliohjelmaan. Keskikastin joukkue nöyrtyi avausjaksolla, mutta laittoi toisella jaksolla mestarit todella kovaan mankeliin. Ilman juoksuja toisen jakson neljänteen sisävuoroon jäänyt kotijoukkue sai vihdoin rivinsä ojennukseen, kun Nalle Viljanen osoitti jälleen taktisen taitonsa. 0-2 tappiotilanteesta 3-2 jaksovoittoon toi täydet sarjapisteet numeroin 2-0 (10-0, 3-2).

Jaksopelin ihanuus ja kurjuus oli koitua Kirittärien kohtaloksi tänään Hippoksella. Avausjakso vietiin 10-0 pienten virheidenkin säestämänä. Mailajusseille nollatilnteen purku oli mtyölästä ja etenijöitä ei meinattu saada pesille. Myös ulkopeloivirheet avittivat Kirittäret selvään jaksovoittoon, vaikka suurin osa kotioutuksista tuli hienoilla lyönneillä. Esimerkiksi Siri Eskolan 2-jatkeelta pamauttama kunnari viimeisen vuoroparin viimeisenä lyöjänä oli komeaa katseltavaa.

Seinäjoki paransi toiselle jaksolle varsinkin ulkopeliään, ja jostain syystä Kirittärien sisäpeli hyytyi jotensakin kokonaan. Peräkkäisiä onnistumisia ei saatu ja toisinaan turhat välipalot heikensivät tilanteiden rakentelua. Toisella jaksolla kumpikin joukkue tuskailikin sisäpelinsä kanssa aina viimeiseen vuoropariin. Mailajussit sai selvästi lisää virtaa, kun homma alkoi natsata ja pesät vihdoinkin täyttyä. Joukkue onnistui lopulta viimeisessä sisävuorossaan kahdesti, kun Aino-Kaisa Mantereen ja Maria Sveholmin lyönnit upposivat vastustamattomasti Kirittärien ulkokenttään.

Kirittäret lähti siis 0-2 tappiotilanteesta viimeiseen sisävuoroonsa. Ensimmäinen pelinjohdon yllätys oli nostaa Laura Toikkanen jokeriksi ja kotiuttamaan Emma Körkön jälkeen ennen Jutta Myllyniemeä. Kun Körkkö oli lyönyt takapesät täyteen, Muikun odotettiin viimeisellä vain täyttävän pesät, mutta lyöntivalikoimasta lähtikin puolihidastettu merkattu lyönti lyönti 3-puolelle, josta Eeva Mäki-Maukola kavensi tilanteeksi 1-2. Juti löi heti perään niin ikään keskeltä viimeisellään, kahden laittoman jälkeen Kirittäret tasoihin. Tämän jälkeen parissa viime pelissä lyöntinsä kanssa hieman nihkeillyt Ella Mäkelä nousi ottelun ratkaisijaksi tinttaamalla keskelle väliin vastustamattoman pommin, josta illan ykkössankari Laura Toikkanen toi voittojuoksun ja tärkeät 3 pistettä kotiin. Muikku oli todella tyytyväinen pelin lopulta käännyttyä voitoksi.

– Pitää olla tyytyväinen. Teimme helppoja virheitä varsinkin toisella jaksolla, mikä söi sisäpeliämme. Myös räpylävirheitä tuli tänään liikaa. Mailajussit paransi huomattavasti toiselle jaksolle ja otti meiltä mm. paljon paloja välipesiltä. Ai että miten tuo kavennusjuoksu (1-2) syntyi? Olen onnistunut viime peleissä hyvin 3-puolelta ja kun Nalle näytti merkkiä, tiesin mihin pitää lyödä.

Peli oli kuitenkin oppitunti Kirittärille. Jostain pitää löytyä keinot säilyttää hyvin alkanut flow niin ettei homma repsahda täysin käsistä toisella jaksolla, kuten kävi tänään ja aiemmin Lapua- ja Joensuu-peleissä. Tällä viikolla pelataan isoja pelejä: tiistaina Seinäjoella, perjantaina Hyvinkäällä ja sunnuntaina kotona Mansea vastaan. Jos runkosarjan voittoon tähdätään, häviöitä ei paranisi tässä vaiheessa ottaa.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli huojentunut toisen jakson nihkeilyn jälkeen saaduista täysistä sarjapisteistä.

– Helpoin ekan jakson jälkeen tulikin vähän vaikeampi toinen jakso. Ulkona pelattiin toisellakin jaksolla hyvin, mutta sisällä ei tullut peräkkäisiä onnistumisia, mikä söi meidän peliä. Tauolla toki puhuttiin, että homman pitää pysyä kasassa, varsinkin kun meillekin tuli virheitä myös ekalla jaksolla 10-0 jaksovoitosta huolimatta. Tiistaina ollaan satavarmasti parempia. Tärkeintä oli tietysti 3 pistettä. Pelit kovenevat, mutta menemme eteenpäin peli kerrallaan.