Otteluraportti Seinäjoki – Kirittäret 0-2 (4-5, 1-5)

 – Otteluraportit, Yleinen

Maila-Jussit ahdisti avausjaksolla, mutta Kirittärien voittoputki jatkui normaalia tahmeammallakin sisäpelillä Ei nyt kyllä mitään kauden parasta peliä, mutta tärkeät 3 pistettä kuitenkin. Vaikka avausjakso meni tiukoille Kirittärien menetettyä selvän johtoasemansa, niin kotimatkalle päästiin lopulta 2-jakson lopun päättäväisemmän pelin ansiosta voittonumeroin 0-2 (4-5, 1-5). Paikkoja luotiin, mutta kotiutukset jäivät tänään hieman piippuun. Ulkopelikään ei ollut ihan […]

Maila-Jussit ahdisti avausjaksolla, mutta Kirittärien voittoputki jatkui normaalia tahmeammallakin sisäpelillä

Ei nyt kyllä mitään kauden parasta peliä, mutta tärkeät 3 pistettä kuitenkin. Vaikka avausjakso meni tiukoille Kirittärien menetettyä selvän johtoasemansa, niin kotimatkalle päästiin lopulta 2-jakson lopun päättäväisemmän pelin ansiosta voittonumeroin 0-2 (4-5, 1-5). Paikkoja luotiin, mutta kotiutukset jäivät tänään hieman piippuun. Ulkopelikään ei ollut ihan parhaalla mallilla ja toisaalta kotijoukkue Seinäjokikin pelasi hyvin. Parasta pelissä oli Kirittärien piristyminen taas voiton kannalta tärkeillä hetkillä.

Olipa erikoinen eka jakso, kun tavoistaan poiketen Kirittäret ei tullut nylkemään saalistaan heti avausjaksolla. Tilanteita kyllä tehtiin enemmän, mutta Mailajussit oli hurmaavan tehokas kotiutuksissaan onnistuen kaikista 4 yrityksestään. Kirittärien synkkä hetki ajoittui 3. vuoropariin, jolloin peli oli vielä täysin omassa hallussa tilanteessa 1-4. Ensin Seinäjoki sai harhaheiton turvin takapesät täyteen. Tämän jälkeen Anu Kiviharjun kopinnostotilanteessa sattui ulkokentällä pahannäköinen yhteentörmäys, kun Camilla Kirsilä ja Eeva Mäki-Maukola tavoittelivat samaa palloa. Tämän seurauksena kavennus 2-4 ja kotijoukkue sai hengen päälle, kun yleisökin heräsi innokkaasti kannustamaan omiaan. Vielä yksi kiinniottovirhe ja tilanne oli jo 3-4. Hienon pelin mailan varressa pelannut Aino-Kaisa Mantere löi vielä lisää löylyä komealla välilyönnillä ja tilanne oli yhtäkkiä tasan 4-4. Siri Eskola näytti jälleen hermottoman luonteensa pukkaamalla 3. tasoittavalla väkisin 4-5. Viimeisellä ulkovuorollaan Kirittäret ei enää päästänyt Maila-Jussien etenijöitä 3-pesälle, joten niukka jaksovoitto meni Kirittärille.

Toinen jakso alkoi sisäpelin osalta molemmilta jähmeästi. Kirittäret teki jaksosta itselleen suhteettoman vaikean, koska tilanteita saatiin luotua aivan riittävästi pelin ratkaisemiseksi. Kolmen ensimmäisen vuoroparin jälkeen nuhjailtiin silti edelleen tilanteessa 1-2, vaikka Kirittärillä oli ollut jo 9 kotiutusyritystä. Viimeisellä sisävuorollaan Kirittäret rakensi 2-kärjestä pesät täyteen. Ensimmäinen ajolähtö ei tuonut tulosta, mutta toisella yrityksellä Ella Mäkelä sivalsi viimeisellään väliin tilanteeksi 1-3. Sitten tarjottiin yksi ajolähtö vielä Mari Mantsiselle, joka löi takaa läpi kahden juoksun arvoisesti ja peli oli ratkennut. Kolmen pisteen voitto tiesi samalla sitä, että Kirittäret siirtyi äärimmäisen niukasti sarjakärkeen samalla pistemäärällä Porin Pesäkarhujen kanssa.

Kirittärien rosterissa erikoiseksi nousi se, että yleensä kopittajana sisällä pelaava lukkari Mari Mantsinen löi 2 juoksua, joista takaa läpi mennyt oli lähes kunnarin arvoinen. Kaiken kaikkiaan Kirittärien 2-kärki pelasi tilaisuuden saatuaan hienon pelin. Siri Eskola löi molempien jaksojen voittojuoksut, vaikkei lyönti vielä ihan viime syksyn tasolla olekaan. Venla Karttunen ja Emma Körkkö rakenteli hyvillä prosenteilla pesät täyteen. Jos Ella Korpelan kentälle meno nyt hieman takkuileekin, niin Eeva  MacMaukolan kovat sivallukset 1-tilanteen purussa jaksavat innostaa pelistä toiseen. Jutta Myllyniemi jatkaa kovaa kotiutustahtiaan ja palkittiin tänään joukkueensa ykkösenä. Cami Kirsilä toi 2 juoksua ja pelasi pienestä roolistaan huolimatta 100 %:n sisäpelin. Tappioitta kautensa tähän mennessä pelannut Kirittäret siirtyi samalla sasjan kärkeen, tosin samalla pistemäärällä Porin Pesäkarhujen kanssa.

Seinäjoen pesispyhättö ei siis ollut tänään mikään pisteautomaatti Kirittärille, kuten muutamina edellisvuosina on totuttu. Kotiyleisö syttyi hyvin oman joukkueen pelaamiseen ja hyvin ulkona pelannut Maila-Jussit laittoi vierailijat ahtaalle. Maila-Jussien alkukauteen verrattuna nämä kaksi otatusta Kirittäriä vastaan olivat lupauksia antavia, tosin sarjasijoituksen nostaminen on haasteellista. Joukkueessa oli tänään silti useita onnistujia, vaikka ykköskärki pelattiinkin monesti pois. Johanna Karjanlahti piti Kirittärien lyöjät kurissa, kakkoskärki Roosa HussaSusanna Ojala oli varsinkin avausjaksolla erinomainen ja pohjusti kotijoukkueen yllätysmahdollisuudet jopa jaksovoittoon. Aino-Kaisa Mantereen tähtäin alkaa olla kohdallaan.

Viuhkamies Nalle Viljanen oli tyytyväinen kahdessa pelissä saavutettuun kuuteen pisteeseen. Pelinjohtaja antaa armahduksen pelaajilleen silloin, kun vastustajakin pelaa hyvin.

– No ei ehkä kauden parasta meiltä, mutta paljon hyviä suorituksia kuitenkin ja tärkeät 6 pistettä näistä kahdesta Mailajussien pelistä oli ne tärkeimmät. Ella Mäkelän huippukoppi toisen jakson avausvuoroparissa oli todella komea. Virheitä välillä tulee niin sisällä kuin ulkona, mutta tänään epäonnistuimme nimenomaan kotiutuksissa. Huomenna joukkue saa vapaata ja lähden itse analysoimaan tarkemmin Hyvinkään pelaamista. Perjantaina meidän pitäisi olla valmiina Pihkalassa.

Kirittärien ykköspalkinnon saanut Juti Myllyniemi oli viileän analyyttinen pelikommenteissaan.

– Meillä oli hyvä valmistautuminen peliin. Emme ehkä olleet tänään ihan parhaimmillaan, mutta täytyy antaa myös vastustajalle kunniaa hyvistä suorituksista. Meidän lyöntien laatu ei ollut tänään aivan parasta, ulkopelistä en muista olisiko siellä tullut jotain häröilyä. Etenemme joka tapauksessa runkosarjassa vain peli kerrallaan. Huomenna annamme pääkopalle hieman huilia ja torstaina alkaa keskittyminen Hyvinkää-peliin.

Kirittärien tiukka ottelutahti jatkuu. Loppuviikosta edessä on kauden toistaiseksi kovimmat haasteet, kun se kohtaa ensin perjantaina Pihkalassa loistokauden pelanneen Hyvinkään. Sunnuntaina 9.8 Manse saapuu Hippokselle ja tuosta koitoksesta ei varmasti tule tunnetta puuttumaan. Sillä pelillä ratkotaan jo asemia loppukuusta alkaviin pudotuspeleihin.

I ja ottelun SeppäJutta Myllyniemi
IIEeva Mäki-Maukola
Lumme-Energian Energisin ulkopelaajaEmma Körkkö
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäElla Mäkelä

Ottelun tilastot
Ylen uutinen pelistä

Otteluraportin tarjoaa JVmedia
#yhdessähuipulla2020 #otteluraportti

Lue myös