Otteluraportti pe 07.08. Hyvinkää – Kirittäret 0-1 (2-2, 1-2)

 – Otteluraportit, Yleinen

Kirittärien kotiutukset hyytyivät Hyvinkäällä – tapahtumarikkaasta pelistä silti 14. voitto Odotusten mukaisesti ei tullut illan pelistä samanlaista paraatimarssia Kirittärille kuin alkukesän harjoituspeleissä Hyvinkäätä vastaan. Tahko laittoi pari päivää sitten Mansa PP:n ahtaalle ja nyt oli hallitsevan mestarin vuoro. Pelissä nähtiin paljon virheitä, mutta lopputuloksena oli äärimmäisen jännittävä ja molemmin puolin tunteita herättänyt mittelö. Kirittäret loi […]

Kirittärien kotiutukset hyytyivät Hyvinkäällä – tapahtumarikkaasta pelistä silti 14. voitto

Odotusten mukaisesti ei tullut illan pelistä samanlaista paraatimarssia Kirittärille kuin alkukesän harjoituspeleissä Hyvinkäätä vastaan. Tahko laittoi pari päivää sitten Mansa PP:n ahtaalle ja nyt oli hallitsevan mestarin vuoro. Pelissä nähtiin paljon virheitä, mutta lopputuloksena oli äärimmäisen jännittävä ja molemmin puolin tunteita herättänyt mittelö. Kirittäret loi paremmin tilanteita, mutta kotiutuksissa ei oltu tänään aivan parhaimmillaan. Tasaisen pelin tauottua tulostaululla jäivät niukkaakin niukemmat numerot 0-1 (2-2, 1-2).

Pelin alku näytti jo jännitysnäytelmän juonen: tänään tulee tasainen vääntö. Kirittäret meni heti avausjaksolla 1-0 johtoon, kun 2-kärki rakensi kahdella palolla ajon Siri Eskolalle. Kokoonpanoon palannut Elsa Nyman oli juoksun tuojana. Tahkon tarkoittavalla nähtiin sitten illan puhutuin tilanne, kun lukkari Mari Mantsinen nappasi kopin Ira Jokivallin näpystä. Polttoheìtto 2-perällä karkasi kuitenkin kauas pesävahdin ulottumattomiin ja Kirittäret lopetti palamisen olettaen kopin johtavan ilman muuta haavaan. Haavavihellystä ei kuitenkaan koskaan kuulunut ja tilanteesta aluksi myös hämmästynyt Ira Jokivalli sai juosta kotipesään asti. Kirittäriä kalabaliikki oli ehtinyt syttyä jo ennen tätä. Vastaväitteitä huolimatta tuomarit näkivät tilanteen niin, että kyseessä oli ns. kotipesäkoppi, jolloin Mantsinen olisi ollut kopin aikana kotipesässä. Tällöin 1-pesältä lähteneellä etenemällä olisi ollut mahdollisuus edetä normaalisti. Videolta nähtynä Kirittärien tuohtuminen asiasta oli täysin oikeutettua.

Kirittäret rakensi loppujaksolla vielä 3 ajolähtöä, joista tänään hienossa iskussa olleen Siri Eskolan kupperi upposi taas väliin viimeisellä sisävuorolla ja vieraat menivät 1-2 johtoon. Tasoittavalla sisävuorollaan kotijoukkue äityi kovaan taisteluun sarjapisteistä. Kahden palon tilanteessa Oona Vahvelainen tasoitti pelin komealla välilyönnillä. Tahkon viimeisenä lyöjänä oli Essi Ritola. 1-tilanteessa lyömään tullut Tahkon kapteeni vei hienoilla vaihdoilla etenijän kolmospesälle ja viimeisellä lyönnillä jaksovoitto oli todella lähellä. Kirittärien polttoheitto kotipesään näytti riittävän, mutta harmillisesti pallo putosi hetkellisesti Mantsisen räpylästä. Meidän onneksi tuomarit näkivät tilanteen paremmin ja vihelsivät Tahkolle 3. palon. Avausjakso siis tasan 2-2.

Toisen jakson Kirittäret aloitti vakuuttavasti, kun vieraiden parhaana palkittu Emma Körkkö löi ajotilanteessa väliin ja Kati Tanhua toi 0-1, Kolmannen aloittavalla Hyvinkään Essi Ritola toi kotijoukkueen tasoihin Kirittärien räpylävirheestä. Kirittäret pääsi näistä lukemista 4. tarkoittavalle sisävuorolle. Joukkueen sankariksi nousi Siri Eskola, joka otti Ella Korpelan kotiin. Jaksovoitto siis 1-2 Kirittärille. Kaksi sarjapistettä tyydytti lopulta ja kauden alusta alkanut voittoputki sai jatkoa jo 14. kerran.

Kirittärien pelaamisessa näkyi selviä väsymyksen merkkejä monien pelaajien otteissa. Kolmas peli viidessä vuorokaudessa vaatii veronsa. Sisällä tuli paljon toissijaisia virheitä – varsinkin viimeisen lyönnin paloja – ja vaikka tilanteita saatiinkin, niin kotiutuslyönneistä ei päästy lehtipisteissä totutulle Kirittärien tasolle. On kuitenkin hienoa nähdä, että ulkopeli tiivistyy koko ajan ja se antaa hyvät lähtökohdat loppukaudelle.

Kirittärien parhaana palkittu Emma Körkkö purki tunteitaan ukulelea auton takapenkillä soitellen pimenevässä loppukesän illassa matkalla kohti Turkua.
– Ollaan tyytyväisiä voittoon. Ulkopelimme oli tosi hyvää emmekä antaneet kaverille kovinkaan paljoa tilanteita. Sisällä emme silti saaneet riittävästi laatusuorituksia.

Hyvinkää oli hyvä ja näyttää lopullisesti tunkeutumaan sarjan viiden kovimman koplan joukkoon. Vaikka Kirittäret jättikin Tahkon vahvasti kohti kauden lyöjäkuningattaren titteliä kulkevan Pauliina Harisen ensimmäistä kertaa kaudella nollille, niin poikkeamia löytyi. Hyvinkää pystyy pelaamaan aidosti kahdella kärjellä, ja tänään vahvan pelin pelasivat kapteeni Ritiolan ohella varsinkin lukkari Anni Heikkilä. Myös kärjen vaihtajat Laura Kerola ja Lotta Vahvelainen voivat olla tyytyväisiä iltapuhteeseensa tappiosta huolimatta.

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen eli tapansa mukaan suurella tunteella itse pelitapahtumat, mutta oli tutun rauhallinen ja analyyttinen pelikommenteissaan.
– Tämä oli tiukka vääntö ja hyvää harjoitusta pudotuspeleihin. Olen ylpeä joukkueen peli-ilmeestä. Hieman väsyneenäkin pelasimme hyvää ulkopeliä emmekä antaneet tänään vähän ontuneen sisäpeliin vaikuttavan siihen. Huomenna pelaajilla on omatoiminen harjoitus ja käymme yhdessä läpi Mansen joukkuetta sunnuntain peliä varten.

Kirittärien härkäviikko 4 peliä 7 vuorokaudessa päättyy sunnuntaina Hippoksella, kun vastaan tulee toinen mestarisuosikki Mansa PP. Tuosta pelistä ei varmasti tunnetta puutu, sillä siinä ratkotaan jo asetelmia runkosarjan kärkisijoista. Ottelu starttaa Hippoksella klo 17.

Ottelun palkitut

I ja ottelun SeppäEmma Körkkö
II ja Lumme-Energian Energisin ulkopelaajaEeva Mäki-Maukola
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäSiri Eskola

Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa JVmedia

Lue myös