Kirittäriltä komea paluu parrasvaloihin – Hippos oli Kempeleelle kuin lentohiekkaa

– Superpesis

11.7.2018 Kirittäret – Kempeleen Kiri 2-0 (2-0, 8-0)Ei ollut viime syksyn puolivälierämeiningistä tietoakaan, kun Kirittäret jyräsi vahvalla ulkopelillä Kempeleen. Kotijoukkue vei tasaisen ensimmäisen jakson hieman nihkeämmälläkin pelillä, mutta jyväskyläläisten toisen jakson räväkkä sisäpeli ja moitteeton ulkopeli tyrmäsivät Kempeleen lopullisesti. 700-päinen kotiyleisö sai todistaa Kirittärille henkisesti tärkeää paluuta voittokantaan, kun tulostaulu näytti taiston tauottua numeroita 2-0 […]

11.7.2018

Kirittäret – Kempeleen Kiri 2-0 (2-0, 8-0)Ei ollut viime syksyn puolivälierämeiningistä tietoakaan, kun Kirittäret jyräsi vahvalla ulkopelillä Kempeleen. Kotijoukkue vei tasaisen ensimmäisen jakson hieman nihkeämmälläkin pelillä, mutta jyväskyläläisten toisen jakson räväkkä sisäpeli ja moitteeton ulkopeli tyrmäsivät Kempeleen lopullisesti. 700-päinen kotiyleisö sai todistaa Kirittärille henkisesti tärkeää paluuta voittokantaan, kun tulostaulu näytti taiston tauottua numeroita 2-0 (2-0, 8-0).Ensimmäinen jakso alkoi Kirittärien ulkokentän näytöksellä, kun Kempeleen kärjestä otettiin kakkoselta heti kaksi paloa. Vieraat saivat vielä pesät täyteen, mutta Eeva Mäki-Maukola otti viimeisen palon kotiin. Tasoittavallaan Kirittärien kärki oli myös hieman hermostunut eikä juoksuja saatu aikaiseksi.Toisessa vuoroparissa Kempele sai ainoastaan yhden kakkostilanteen, mikä sementoi lopulta koko loppupelin jatkuneen kotijoukkueen vahvan ulkopelin. Virpi Hukka sai ikävästi tuntemuksia jalkaansa toisen tasoittavalla ja hänet siirrettiin jokeriksi. Kotijoukkueen pelästyttäneellä tilanteella oli lopulta jopa käänteentekevä vaikutus illan peliin: Camilla Kirislä nostettiin koppariksi ja hän kiitti luottamuksesta virheettömällä suorituksellaan. Toisen tasoittavalla viimeisenä lyöjänä ollut Laura Toikkanen vapautti Kirittäret piinasta ja välilyönnillä tuli vapauttava 1-0 juoksu. Kempele rakensi vielä kolmannessa vuoroparissa 3-tilanteen, jonka hienossa vireessä ollut Toikkanen poltti kotiin.Kolmannen tasoittavalla Kirittäret rakensi Emma Niemiselle palottoman ajolähdön, josta tämä tälläsi välilyönnillä 2-0. Paine pysyi kuitenkin loppuun asti – Kempeleen selkäranka taittui vasta 4. vuoroparin tasoittavalla, kun joukkue sai vielä kaksi tasoitusmahdollisuutta, mutta Kirittärien ulkokenttä torppasi molemmat yritykset. Kirittäret vei ensimmäisen jakson 3-tilanteet 6-5.Toiselle jaksolle Mäki-Maukola palasi numerolle 2 ja Marjukka Urpelainen nostettiin kakkoskärjestä ykköskärjen vaihtajaksi. Ratkaisu meni täysin nappiin. Peli ratkesi Kirittärien raivokkaaseen rykäisyyn heti toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa. Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittu Eeva Mäki-Maukola löi 1-tilanteessa kolmosjatkeelta läpi kunnarin arvoisesti ja tilanne oli Ella Korpelan kirmatessa kotiin 2-0. Lisää lunta tupaan vierasjoukkueelle löi Emma Nieminen kahdella peräkkäisellä kotiutuksella. Kun jokerina loppupelin pelannut Virpi Hukka löi viimein kauden avausjuoksunsa, niin taululla olivat jo 5-0 lukemat kotijoukkueelle.Jatkossa pelattiin enää nollapeliä, Kempeleen sisäpeli lamautui ja Ella Korpela löi vielä vakuudeksi kunnarin kovana ulkopelijoukkueena tunnetun Kirin tyhjään ulkokenttään. Virpi Hukka ja Marjukka Urpelainen namuttelivat vielä loppunumeroiksi hulppeat 8-0.Kirittäret onnistui ennen kaikkea ulkopelissään ottamalla kiinni kaikki Kempeleen kahdeksan kotiutustilannetta. Sisäpelissä vaihdot onnistuivat hyvin ja kotiutuksetkin kohtalaisilla prosenteilla. Kotijoukkue vei kolmostilanteet lopulta 21-8.LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja oli oikeutetusti 1+1 lyönyt ja 4 tuonut Eeva Mäki-Maukola. EriKeeper -liimanäpin palkinnon pokkasi tiukkaan paikkaan yllättäen koppariksi joutunut Camilla Kirsilä, joka hoiti tonttinsa täysin virheettömästi ja toi yhden juoksun. Muita onnistujia olivat Ella Korpela (kunnari + 3 tuotua), Emma Nieminen (3 lyötyä) sekä lukkari Mari Mantsinen Kempeleen tähdet sekoittaneella syöttöpelillä ja pari kärpästä tuoneella työskentelyllä. Virpi Hukan uhka sekä vaihtaja- että lyöjäjokerina on jatkossakin vaarallinen vastustajille ja antaa pelinjohdolle lisää vaihtoehtoja peluuttamiseen. Myös Hukan jatkaessa jokerina Kirittäret ei halpene ulkopelissään yhtään. Marjukka Urpelaisen paluu ykköskärkeen oli tehokas.Voitto oli iso juttu kotijoukkueelle. Edellisen pelin karvaan tappion jälkeen pelinjohtaja Nalle Viljanen oli odotetusti tyytyväinen näkemäänsä.- Kävimme Lappeenrannan tappion jälkeen tiukasti läpi minkälainen ilme pitää olla peliin lähdettäessä. Tänään onnistuimme siinä kiitettävästi. Voitto oli tietenkin tärkeä: olimme ulkopelissä loistavia ja sisäpelissäkin olemme menossa parempaan suuntaan, vaikka suoritusten taso toki hieman vielä vaihtelee. Virpi Hukka ei pysty nyt aivan täysillä juoksemaan, joten vaihdoimme Camilla Kirsilän koppariksi. Hän selviytyi haasteesta erinomaisesti. Uusi lyöntijärjestys toimi myös loistavasti. Tulevaa vastustajaa Hyvinkäätä vastaan osaamme jo varmasti asennoitua oikein ja lähdemme ilman muuta hakemaan kolmea pistettä.Kiivas pelitahti jatkuu tosiaankin tulevana perjantaina Hyvinkäällä. Nyt ei enää anneta siimaa. Seuraava kotiottelu tulee olemaan 15.7. sunnuntaina, kun vastaan asettuu Pori. Sunnuntain kotiottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13:00.