Kirittäret ratkaisupaikoissa Kempelettä vahvempi

– Superpesis

24.5.2018 Kempeleen Kiri – Kirittäret 0–2 (1–2, 2–4)Kirittäret otti kauden ensimmäisen vieraspelivoittonsa Kempeleen Sinisellä Laguunilla puhtaasti 0-2 (1-2, 2-4). Kahden tarkan ulkopelijoukkueen taisto kulminoitui Kirittärien tehokkaaseen sisävuoroon molempien jaksojen viimeisessä vuoroparissa.Ensimmäinen jakso edettiin harvinaisesti jalkapallolukemissa 0-0 aina neljänteen vuoropariin asti.  Loistava ulkopeli molemmilta joukkueilta ei tuottanut aiemmin kuin yhden tuloksettoman kotiutustilanteen kummallekin joukkueelle. Sisällä viimeisen […]

24.5.2018

Kempeleen Kiri – Kirittäret 0–2 (1–2, 2–4)Kirittäret otti kauden ensimmäisen vieraspelivoittonsa Kempeleen Sinisellä Laguunilla puhtaasti 0-2 (1-2, 2-4). Kahden tarkan ulkopelijoukkueen taisto kulminoitui Kirittärien tehokkaaseen sisävuoroon molempien jaksojen viimeisessä vuoroparissa.Ensimmäinen jakso edettiin harvinaisesti jalkapallolukemissa 0-0 aina neljänteen vuoropariin asti.  Loistava ulkopeli molemmilta joukkueilta ei tuottanut aiemmin kuin yhden tuloksettoman kotiutustilanteen kummallekin joukkueelle. Sisällä viimeisen vuoroparin aloittanut Kempele sai johtojuoksun, kun ensimmäistä naisten Superpesispeliään pelannut Ria Ojala löi uransa ensimmäisellä lyönnillä kotijoukkueen 1-0 johtoon. Eeva Mäki-Maukola pohjusti ottelun parhaan pelaajan palkinnon uskomattomalla kopilla 2-puolelta ja pohjusti Kirittärien jaksovoiton. Omalla sisävuorollaan Kirittäret teki kärjestä palottoman ajon ja Emma Nieminen löi kolmosjatkeelta vieraat tasoihin. Yhden epäonnistuneen kotiutuslyönnin jälkeen Saana Sumén nousi jakson lopulliseksi sankariksi ja niittasi Kirittärille jaksovoiton numeroin 1-2.Kirittäret aloitti toisen jakson sisällä ja teki heti kärjestä palottoman ajolähdön. Emma Sallisen upea ykkösrajanäpy riitti, kun viime vuoden tehoihin nouseva Virpi Hukka toi 0-1. Kempeleen Ikinuori Sarita Heikkinen veti tasoittavalla vuoroparilla todellisen pelinaisen täysin odottamattoman pitkän näpyn, joka riitti tasoitukseen. Kempele löi lisää painetta toisessa vuoriparissa, kun Julia Valtanen vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. Kirittäret vastasi Saana Suménin välilyönnillä 2-2.  Kempele järjesteli vielä kolmannessa vuoroiparissa palottoman ajolähdön, jonka puhti kuitenkin taittui Mari Mantsisen upeaan toimintaan Kempeleen viimeisellä sisävuorolla: ajolähdöstä kolme paloa, kun etenijät jähmettyivät pesille.Tasatilanteesta siis viimeiseen vuoropariin. Sieppari Emma Sallinen otti jälleen ihanalla ykkösrajanäpyllä Hukan kotiin ja Kirittäret siirtyi 2-3 johtoon. Saana Sumén järjesti vielä yhden ajon, josta Kirittärien alkukauden lyöjäkuningattareksi noussut ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman jokeripaitaa pelannut Iina Valkeejärvi kuritti Kempeleen ulkokenttää keskeltä. Kempele tuli viimeisen kerran sisälle tilanteessa 2-4. Emma Nieminen hoiti tyylikkäästi pari paloa ja Kempeleen kiri hyytyi.Ottelun kulmakiveksi muodostui Kirittärien henkinen vahvuus molempien jaksojen viimeisissä sisävuorossa. Ensimmäisellä jaksolla juoksun tappioasemasta yhden juoksun voittoon, toisella tasatilanteesta kahden juoksun voittoon. Ulkopeli oli tiivistä ja Kirittäret himmensi Kempeleen kuumimmat pelaajat – lyöjätilaston kakkonen Iiris Puskala jätettiin nollille, etenijä- ja kärkilyöntitilaston kakkosen Essi Kyllin tehot hyytyivät myös. Vain ex-Kiritär Jutta Myllyniemi onnistui vaihtolyöjänä mallikkaasti.Vierasjoukkueelta löytyi useita sankareita: ansaitusti EriKeeper liimanäpillä palkittu, täydellisen sisäpelin (kärkilyönnit 5/5) pelannut Eeva Mäki-Maukola (I) ja kärkilyöntitilastossa sarjan nykypelaajista neljäntenä tonnikerhoon kiilannut Emma Nieminen (II). Saana Sumén ja Emma Sallinen löivät molemmat ratkaisevia juoksuja. Poikkeuksellisesti jokeripaidassa pelannut Jessi Vatanen osoitti, että hänestä on muuhunkin kuin kopittajaksi. Virpi Hukan kolme juoksua oli silti illan tilastollisesti komein suoritus. Mari Mantsinen pelasi yhden parhaista peleistään Kirittärien paidassa.Viuhkamies Nalle Viljanen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta pientä parannettavaa löytyy edelleen.– Ulkopeli oli tänään tasaisen varmaa, Mäki-Maukolan koppi ensimmäisen jakson ratkaisuhetkillä on pakko nostaa silti muiden suoritusten edelle. Pieniä asioita pitää silti edelleen parantaa. Sisäpelissä teimme taas turhia paloja kopinnostoissa. Tilanteen rakentaminen hieman tökkii – pienet jää hieman laittomiksi emmekä saa riittävästi palottomia ajolähtötilanteita. Kaaripeliin olen silti tyytyväinen – saimme sillä horjutettua Kempeleen hyvän lukkarin Linda Kukkohovin työskentelyä. Jatkossa meidän on pakko saada lisää tehoja mailassa. Virpi Hukan kolme juoksua lämmittää tosi paljon.Eeva Mäki-Maukola saa tulevana sunnuntaina pelattavaan Lappeenranta-peliin ensimmäistä kertaa päähänsä kultakypärän Kirittärien paidassa.