Kirittäret jäi pisteittä Lapuan kauden parhaan suoritukseen edessä

– Superpesis

9.6.2018 Lapuan Virkiä – Kirittäret 1–0 (3–3, 2–1) Kirittärien voittoputki katkesi reilun viikon mittaisen ottelutauon jälkeen, kun Lapua pelasi kauden parhaan ottelunsa. Kirittäret jäi juoksun verran huonommaksi taipuessaan tasaisessa väännössä yli 500-päisen kotiyleisön riemuksi 1-0 (3-3, 2-1). Heti ensimmäinen Kirittärien sisävuoro alkoi nihkeästi, kun etenijää ei saatu kakkospesälle. Lapua oli terävänä  sisällä läpi jakson ja rakenteli […]

9.6.2018

Lapuan Virkiä – Kirittäret 1–0 (3–3, 2–1)

Kirittärien voittoputki katkesi reilun viikon mittaisen ottelutauon jälkeen, kun Lapua pelasi kauden parhaan ottelunsa. Kirittäret jäi juoksun verran huonommaksi taipuessaan tasaisessa väännössä yli 500-päisen kotiyleisön riemuksi 1-0 (3-3, 2-1).

Heti ensimmäinen Kirittärien sisävuoro alkoi nihkeästi, kun etenijää ei saatu kakkospesälle. Lapua oli terävänä  sisällä läpi jakson ja rakenteli useita palottomia ajolähtötilanteita. Kirittärien räpylä poltti ja kotijoukkue sai kaksi ensimmäistä juoksua halvalla Janette Lepistön hieman epäonnistuneillakin lyönneillä. Jakson loppua kohti Kirittäret sai paremmin kiinni omasta sisäpelistään ja kiristi tasoihin Ella Korpelan tyhjään kenttään lyömällä kunnarilla. Emma Sallinen löi heti perään vastustamattomasti kakkosjatkeelta Kirittäret 2-3 johtoon ennen Lapuan viimeistä sisävuoroa. Jaksovoitto kääntyi lopussa tasapeliksi, kun Iina Lehtinen onnistui välilyönnillään tuomaan lukemikisi 3-3. Virkiä vei jakson 3-tilanteet 10-5. Lapuan sisäpeli pyöri juoksun verran Kirittäriä paremmin, vaikka senkin sisäpeli hyytyi toisessa vuoroparissa syntyneen 2-1 voittojuoksun jälkeen.

Laadukkaiden vaihtolyöntien puuttuminen ja räpylävirheet takatilanteessa koituivat Kirittärien kohtaloksi. Joukkueen valopilkku ja ylivoimaisesti vakuuttavin pelaaja niin sisällä kuin ulkona oli 18-vuotias ykköskärki Ella Korpela. Kärkilyönneissä Ella oli kentän ylivoimainen ykkönen (9/11) ja hänet valittiin Kirittärien parhaaksi sekä EriKeeper liimanäpiksi. Emma Sallinen löi tärkeän juoksun avausjaksolla ja palkittiin kakkospalkinnolla. Myös Mari Mantsinen irroitti muutamaan otteeseen maukkaasti Lapuan etenijän pesältään palon arvoisesti.

Tänään nähtiin tunnetasoltaan parasta pesistä koko kaudella. Lapualaiset pitkän linjan pelaajat Emmi Viitala ja Jenna Kammi-Rahnasto olivat hyvässä pelivireessä ja he olivat esimerkillään myös vetämässä nuorempaa lapualaiskaartia eteenpäin. Parin nihkeämmän vuoden jälkeen jälleen valtakunnan ykköslukkarin viittaa havittelevan Kammi-Rahnaston tolpat olivat vakuuttavalla tasolla. Kirittäret on tällä hetkellä  kärkijoukkueiden osalta tasaisessa sarjassa neljäntenä, mutta vain kolme pistettä jäljessä sarjajohtaja Poria.

Joukkueen nihkeä sisäpeli ei pelinjohtaja Nalle Viljasen mielenrauhaa vienyt. Usko omaan joukkueeseen ei tästä horjunut, vaikka kauden kaksi tappiota ovatkin toistaiseksi tulleet juuri sarjan päävastustajien kohtaamisessa.

– Tilanteiden rakentelu ei tänään ollut aivan parasta. Meidän piti olla hyvin valmistautunut otteluun, mutta ehkä pitkä pelaamattomuus näkyi tekemisessä. Perussuorituksissa emme olleet tänään riittävän huolellisia. En ole silti huolestunut – kautta on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä. Meillä alkoi nyt kova viiden pelin otteluputki ja tiivis pelaaminen kyllä auttaa oikean pelivireen löytämistä.

Ensimmäisen jakson kolmannessa vuoroparissa tapahtui valitettava loukkaantuminen, kun kohti kolmospesää kiitänyt Lapuan Niina Keppo törmäsi polttoheittoa kiinni ottaneeseen Iina Valkeejärveen. Hän jäi pitkäksi aikaa makaamaan tekonurmelle ja poistui lopulta hetkeksi ambulanssin kyytiin ensihoitajien paikattavaksi. Keppo ei enää tämän jälkeen peliin osallistunut ja Lapua pelasi koko toisen jakson 11 pelaajalla. Toivotaan, että Niina Keppo toipuu pelikuntoon pikaisesti.

Kirittärien seuraava kotiottelu pelataan jo huomenna sunnuntaina 10.6. klo 16:00, kun aurinkoiselle Hippokelle saapuu vieraaksi sarjanousija Hyvinkään Tahko.