Kirittäret voitokkaana viikonlopun harjoitusotteluissa

 – Otteluraportit, Superpesis

Vaasan Mailattaret kaatui kahdesti, ensin la Vaasassa 0-1 (2-3,3-3) ja su Hippoksella 2-0 (4-0,8-0). Aurinkoisessa kelissä pelattu lauantain peli olikin numeroiden valossa tasainen, mutta Kirittäret siitäkin voiton väänsi.

Vaasan ottelusta ei ollut valitettavasti ollut Pesistulosten tilastointia. Sunnuntaina aurinko helli myös Hipposta, mutta hieman viileästä tuulesta huolimatta mukava joukko faneja oli tullut kannustamaan uudistunutta Kirittärien joukkuetta.

Kuten harjoitusotteluille – ja usein myös runkosarjan alun otteluille – tyypillistä alku oli hieman hakevaa, mutta Kirittärien ulkokenttä piti mainiosti Vaasan kurissa. Hieman nihkeän sisäpelin alun jälkeen tilanne rakennettiin tällä kertaa jokeriroolissa esiintyneelle Emmi Särkiojalle, jonka kova kakkospuolen ilmasaumalyönti löysi tarkkaakin tarkemman paikan ja jokerietenijä Saana Kamppinen toi vapauttavan avausjuoksun jo ensimmäisen aloittavalla vuorolla. Uudet Kirittärien pelaajat esiintyivät hienosti kotiyleisön faneille, kun toisen vuoroparin aloittavalla Selina Similä kumautti tyhjään kenttään upeasti kolmoskopparin yli takaa läpi, mutta pallo pysähtyi taustan aitaan ja tuloksena oli kuitenkin niukka palo kolmoselle kunnarin kynnykselle. Sitkeästi Kirittäret väänsi tilannetta ja kolmannen aloittavalla Tinja Töyrylän hidastettu oli liikaa Vaasan ulkokentälle ja Venla Karttunen toi lukemiksi 2-0. Viimeisessä vuoroparissa Töyrylän välilyönnillä taululle päivittyi 3-0 ja perään jokerina Sara Kujanen löi loppulukemiksi 4-0, kun paremmin lyöntipuolen sisäpelaajana toi juoksun.

Toisella jaksolla Kirittärien Vaasa hieman avitti Kirittäriä heittämällä avausjuoksun harhalla. Näitä joskus erityisesti kauden alussa sattuu – pari ottelussa Kirittäriltäkin, mutta niistä ei Vaasa juoksuja onnistunut tekemään. Usein kesän edetessä ja kaikkien joukkueiden rutiinitason noustessa harhaheitotkin alkavat käydä vähiin, kokonaisuudessa molemmat pelasivat varsin mukavaa ulkopeliä ajankohta huomioon ottaen.

Toisen jakson toisen tasoittavalla sitten Kirittärien lyöntihanat aukesivat. Viivi Partanen muistutti huimasta lyöntipotentiaalista lyömällä kolmosluukusta kunnarin tyhjään kenttään. Tilannetta saatiin siitä mukavasti jatkettua ykköskärjellä ja lopulta Sara Kujanen löi kakkosluukusta ajotilanteessa läpi kahden juoksun arvoisesti. Kirittärien tulitusta jatkoi Oona Kinnunen lyömällä ottamattoman kakkosjatkeelle ja Emmi Särkioja sai tuuletella jo toista tuotua juoksuaan. 5-0 taululla vapautti varmasti kaikkia ja kolmannen tasoittavalla Viivi Partanen tykitti tyhjään kenttään jälleen läpi kolmosluukusta ja tällä kertaa pallo kiersi vielä kolmospuolen aidan portista läpikin, jolloin Viivi sai rauhassa juosta päivän toisen kunnarinsa. Partanen toi myös tuplajuoksun, kun Venla Karttunen löi keskelle väliin lukemiksi jo 7-0. Loppulukemat 8-0 tulivat pienellä Vaasan avustuksella, kun Vaasan kakkoskoppari hieman häpläsi palloa Kujasen kakkosrajan lähelle tulleessa koppilyönnissä ja Elsa Nyman käytti tilanteen nopeasti Kirittärien hyväksi.

Kaikkiaan kauden viimeinen harjoitusottelu oli Kirittäriltä mallikasta peliä, Ronja Salmela lautasen ääressä piti Vaasan hyvin kurissa ja uutena linjapelaajana Tilda Palola esitti mainioita ulkopeliotteita. Elsa Nyman oli tällä kertaa ulkopelissä kakkoskopparin tontilla ja Laura Toikkanen totutun vahva niin etukentällä kuin vaihtajana kakkoskärjessä.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli tyytyväinen viikon tuloksesta.

– Oli kova viikko. Meillä oli 8 harjoitusta ja 2 peliä, tiukka rypistys. Tuntuu että pelataan fiksusti ja oikein, ollaan koko ajan oikeissa palloissa. Valmista peli ei vielä ole, mutta hyvin ja luottavaisin mielin voidaan lähteä torstaina sarja-avaukseen Roihua vastaan. Sisäpelissä meillä oli nousujohteinen käyrä, Vaasassa ei vielä sisäpeli ihan auennut, mutta sununtaina Hippoksella pienestä vastatuulesta huolimatta oli jo kovia ja ottamattomia lyöntejä mukana.

– Ulkopeliä pelattiin viikonloppuna 11 pelaajalla ja Mari Mantsinen on meillä vielä reservissä, hän lähestyy pelikuntoa päivä päivältä. Meillä on leveyttä rosterissa ja kesän aikana tämä on meille vahvuus, voidaan hieman välillä lepuuttaa pelaajia ja myös harjoitellakin tiukemmin. Ulkopelissä on vanhoja merkkejä, että se alkaisi toimia mainiosti ja sillä sitten voisi jotain syksyllä voittaakin. Ulkopelissä kannattaa meidän uusista pelaajista kiinnittää huomiota erityisesti Tilda Palolaan, joka pelasi viikonloppuna erittäin hyvää peliä. Vaasa oli viikonloppuna hieman siipirikkoinen, pari avainpelaajaa puuttui, mutta hyvällä kelillä se on lyöntivoimainen porukka.

– Kaikkiaan oltiin kärsivällisiä ja pelattiin nousujohteista peliä. Tästä on hyvä jatkaa torstain sarja-avaukseen.

Kirittäret kerää välillä myös katsomokommentteja peleistä. Kausikorttilainen (ja seuran jäsenkin) Kai Voutilainen oli pelinjohtajan kanssa samoilla linjoilla.

– Hyvin laajalla rintamalla onnistuttiin sekä ulkona että sisällä. Iloista peliä, vaikka oli aika kylmä keli. Koko ajan peli on parantunut kevään mittaan, kyllä tällä porukalla ja tuolla pelillä päästään hyvin sarjaan kiinni.

Sunnintain pelin tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/98880

#kirittaret #allinoranssi #kausi2024 #pesis

Lue myös
Uutinen