Kirittäret 2024 Superpesiksen kausiennakko

 – Superpesis, Uutiset

Kohta se alkaa – nimittäin Kirittärien Superpesiksen sarjakausi! Pelinjohtaja Kitola ja kapteeni Karttunen ennakoivat Superpesiskautta 2024.

Kaudella 2023 Kirittärien joukkueen runkoon tuli jo muutoksia ja vaiherikkaan kauden jälkeen pelit päättyivät syksyn korvalle vähän turhankin nopeasti. Tälle kaudelle joukkue on muuttunut lisää – fanit helposti ripustautuvat menneeseen ja muutos koetaan uhkana, mutta se voi olla myös mahdollisuus johonkin uuteen ja suureen.

Uudessa Superpesiksen hallipelisarjassa Talvisuperissa Kirittäret selvitti tiensä neljän joukkoon ja oli erittäin lähellä kaataa välierissä Mansen. Vielä ei ollut sen aika, mutta uudistunut joukkue väläytteli jo potentiaaliaan.

Pelinjohtaja Mattias Kitola ennakoi kaudesta tasaista ja Kirittärien potentiaali lupailee hienoa kasvutarinaa kesälle.

– Sarja on tasainen, muiden joukkueiden tavoitteita en ole katsonut, Pori mestarina on varmasti kova, Mansella on uutta pelinjohtoa, Seinäjoki ja Rauma haluavat ottaa myös askelia ylöspäin. Juuri tällä hetkellä Lapua on varmaan pikkaisen muita edellä. Kahdeksen pudotuspelijoukkueen joukkoon tuskin on suuria yllätyksiä tulossa.

Joukkue uudistui kaudelle 2024 jonkin verran. Millainen uusi Kirittäret on viime vuoteen nähden?

– Viime vuoteen nähden hyvinkin erilainen joukkue, paljon uusia pelaajia ja sähköä. Historian mittapuulla katsottuna ei ehkä niinkään erilainen joukkue, ulkopeli on se missä Kirittäret on aina ollut hyvä ja mihin halutaan profiloitua. Me halutaan olla Suomen kovin ulkopelijoukkue.

– Joukkueessa alkaa olla semmoinen fiilis, että joka rooliin on löytynyt vahvoja pelaajia. Joukkueessa on aivan valtava potentiaali niin ulkona kuin sisällä, nuoria on noussut uuteen rooliin ja uudet pelaajat täyttäneet odotuksia hienosti.

– Uudet pelaajat ovat loksahdelleet paikolleen mainiosti. Saana Kamppinen ja Selina Similä tuonut jalkoja, Tilda Palola spesiaaliosaamista fantastisena ulkopelaajana ja Emmi Särkioja tuo kotiutusvoimaa.

– Joukkueen terveystilanne on hyvä. Mari Mantsinen vielä huilaa, mutta Mari lähestyy päivä päivältä pelikuntoa.

Kauden tavoite?

– Joukkueen tavoite on Suomen mestaruus. Hallipelit osoitti, että pikkaisen ollaan vielä perässä, mutta kaikki ovat voitettavissa, kun saadaan vietyä potentiaali maksimitasolle. Vielä ei siinä olla, mutta ryhmässä on pirun kova potentiaali. Kauden aikana varmasti kehitytään peli peliltä, paljon ratkeaa myös terveystilanteeseen ja kunnon ajoitukseen syksyllä.

Kirittärien kapteeni Venla Karttunen lähtee kauteen odottavin mielin.

Miten talviharjoittelukausi on mennyt? Talvisuperissa 4 joukkoon, harjoituspeleissä Vaasa kaatui kahdesti.

– Tosi nopeasti meni talvi! Talvella tavoitteena oli, että opitaan kaikki mitä opittavissa on, ei ollut erikseen tulostavoitetta. Sen suhteen talvikausi oli onnistunut, ja joukkueen terveystilannekin on ihan hyvä.

Kausi on alkamassa, millä odotuksilla runkosarjaan?

– Odottavaiset tunnelmat, että päästään mittaamaan kärkijoukkueita! Kaikki pelit pelataan sata lasissa, joka peliä lähdetään voittamaa. Joensuun Maila on meillä “tuplavastustajana” ja ensimmäinen kerran Joma tulee vastaan heti jo ensimmäisessä kotipelissä äitienpäivänä su 12.05.2024 klo 17.

Millaista peliä on luvassa 2024 kirittäriltä?

– Meillä on uudistunut joukkue, jota kuvailisin sanoilla ennakkoluuloton, nöyrä ja kaikkensa antava.

– Ulkopeli on se, mikä meillä yleensä antaa mahdollisuuden voittaa pelejä. Viimeisessä harjoitusottelussa Vaasa jäi nollille, joten oikealla tiellä ollaan. Paljon pieniä juttuja pitää vielä hioa, mutta sitä varten me treenataan! Kesän aikana vielä kokeillaan ja tarkoitus on, että syksyllä ollaan iskussa, kaikkiaan tiivis ja hyvä paketti.Joukkueessa on valtava potentiaali.

– Sisäpelissä uudet pelaajat ovat tuoneen niin juoksu- kuin lyöntivoimaa. Saana Kamppinen ja Selina Similä ovat nopeita, Emmi Särkioja on täsmähankinta mailan varteen ja Tilda Palola on hyvin lajitehokas kovan heittokäden omaava ulkopelaaja.

– Kokeneilla pelaajilla ei näy ikä, vaan sama fiilis on kuin ennekin eli intohimo ja motivaatio ennallaan aivan tapissaan!

Joukkue on jälleen hieman uudistunut, miten uudet pelaajat ovat päässeet joukkueeseen sisään?

– Tosi hyvin uudet pelaajat ovat päässeet sisään, Kreikan leiri teki hyvää. Meillä on tosi hyvä tekemisen meininki ja todella hyvä yhteishenki.

Kirittärillä on aika laaja pelaajarinki, uhka vai mahdollisuus?

– Pelaajarinki on meille vahvuus. Kesällä voidaan hieman lepuuttaa, jos jotain vaivaa tulee ja sitä kautta kierrättää pelaajia hieman enemmän. Toki pelipaikoista on kova kisa, mutta kilpailu kuuluu urheiluun ja erityisesti huippu-urheiluun, se antaa extraboostia tekemiseen!

Mitkä ovat omat tavoitteesi kaudelle?

– Joukkueen tavoite tärkein, ja oma tavoite on se, että annetaan omalla tekemisellä mahdollisuus joukkueelle pärjätä.Vastuu kapteenina kasvaa, tavoitteena on hoitaa oma rooli niin hyvin, että joukkueena pärjätään!

Kauden 2024 tavoitteen suhteen Venla Karttunen on samoilla linjoilla kuin pelinjohtaja Mattias Kitola.

– Joukkueen tavoite on mestaruus, aina kun kilpailuun lähdetään!

Kirittärien seurajohtaja Laura Nuutinen odottaa malttamattomasti jo kauden alkua.

– Innolla ja jännityksellä odotan uutta kautta. Valmennus ja pelaajat ovat tehneet koko pitkän talven töitä tavoitteellisesti ja uutterasti ja vaikka meitä ei ennakoissa suosikiksi povata, niin näen joukkueessa huiman potentiaalin. Uusia tähtiä tulee varmasti nousemaan pesiskansan tietoisuuteen. 

– Itseä tietysti kiinnostaa myös se miten fanit ja katsojat löytävät katsomoon. Viime kaudella tunnelma Hippoksen uudella pesisstadionilla keräsi kiitosta niin pitkän linjan fanien kuin ensi kertaa katsomoon löytäneiden keskuudessa ja tästä osoituksena yli 40% kasvanut katsojakeskiarvo. Yli tuhannen katsojan ottelutapahtumia odotamme tälläkin kaudella.

Videohaastattelu Kirittärien Facebook-sivuilla:
https://www.facebook.com/kirittaret/videos/kohti-sarja-avausta-treenikauden-viimeisten-harjoitusten-j%C3%A4lkeen-tulevaa-ottelua/1104217354219476

Kirittärien Superpesiskausi alkaa helatorstaina 09.05.2024 Helsingissä Roihun vieraana. Ensimmäinen kotipeli on vuorossa sunnuntaina 12.05.2024 klo 17, kun Hippokselle vastustajaksi saapuu Joensuun Maila. Kirittärien kotipeleihin liput saa ostettua kätevästi etukäteen Nettilipusta https://www.nettilippu.fi/fi/event/kirittaret-2024

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi

Lue myös
UutinenTiedote