Ronja Salmelalla voitokas debyytti pääsarjalukkarina

 – Otteluraportit, Superpesis

Roihuttaret jäi pahasti alakynteen, kun Kirittäret sai isomman vaihteen silmään. 0-2 (1-4, 0-6) voitossa oli hienoa se, että monet ns. kakkosketjun pelaajat venyivät ykkosluokan suorituksiin.

Kotijoukkue Roihu aloitti ottelun pirteästi ja meni heti kärkeen 1-0 johtoon, kun Porista Helsingissä oleva lainapelaaja Emilia Mattila iski pallon 3-pussiin. Pientä apua tähän toki tuli myös Kirittärien ulkokentältä.

Jyväskyläläiset rakentelivat kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa viisi 3-tilannetta, mutta tulosta ei tullut. Oma ulkopeli toimi kuitenkin varsin mallikkaasti eikä kotijoukkuetta päästetty avausvuoroparin jälkeen enää 3-pesälle asti.

Avausjakso ratkesi Kirittärien 3. sisävuoron rynnistykseen. Sarjan ehdoton eliittipelaaja Eeva Mäki-Maukola löi 1-tilanteessa pallon takaa keskeltä läpi kunnarin arvoisesti ja vieraat siirtyivät 1-2 johtoon. Heti perään Venla Karttunen löi takapesät täyteen ja kotiutti Mäkin komealla 2-jatkeen lyönnillä. Viimeisen niitin 1-4 jaksovoittoon iski Tinja Töyrylä nimikkolyönnikseen muodostuneella tappikumuralla.

Toisen jakson Kirittäret ratkaisi jo 2. sisävuorollaan, kun se pyöritti omaa sisäpeliään täydet 2 kierrosta ja karkasi 0-5 johtoon. Alkutahdit löi Sara Kujanen kotiuttamalla omalla lyöntivuorollaan kahdesti peräkkäin onnistuneilla välilyönneillä. Ilotulitusta jatkoi tänään jokeripaidassa pelannut Oona Kinnunen lyömällä väliin. Oona oli jo onnistua avausjaksolla, mutta hieno välilyönti päättyi niukkaan paloon kotipesään. Mutta nyt upposi ja Kirittäret johti 0-3.

Venla Karttunen jatkoi juoksutehtailua lyöden 2-rajasta läpi ja taululle numeroiksi 0-4. Kirittärien raikas sisävuoro päättyi Ronja Salmelan läpäriin 3-jatkeelta. Lisää saatiin vielä seuraavassa vuoroparissa, kun Aino Vapaavuori löi loistavan läpärin 2-rajasta ja Aino sai juosta kunniaa kauden neljännessä pelissään.

Voitosta huolimatta Kirittäriltä nähtiin edelleen paljon laittomia vaihtolyöntejä ja viimeisen lyönnin paloja. Toisaalta sisällä tuli onnistumisia nyt laajalla rintamalla, mikä luo varmasti uskoa vieläkin parempaan. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä ns. varanaisten nousu isoon rooliin. Mari Mantsista tuuraava Ronja Salmela lukkaroi pääsarjadebyytissään virheettömästi ja viileästi kuin vanha konkari. Tolppa nousi korkealle ja vahva heittokäsi tuotti pelin aikana useita kärpäsiä. On kyllä upea juttu, että meillä on tämän tason lukkari reservissä.

Aino Vapaavuori tuurasi Eveliina Rantosta. Kopparipeli sujui virheittä ja Aino kruunasi päivänsä komealla kunnarilla. Kolmas onnistunut ’varanainen’ oli Oona Kinnunen, joka löi nyt kuudennessa pääsarjapelissään uransa ensimmäisen juoksun.

Kirittärien parhaana palkittiin jälleen kerran Eeva Mäki-Maukola, joka kirjautti mahtitehot 1+1 lyötyä, 2 tuotua ja 9 kärkilyöntiä. Etenijätilaston nelonen kiihdytti nyt kärkilyöntitilaston jaetulle ykköspaikalle. 

Tilastot 30.07.2023: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58918

Palkitut

Oomin Energisin pelaajaAino Vapaavuori
I, L&T Kierrätyksen KirittäjäEeva Mäki-Maukola
IIViivi Partanen

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #itälänsi2024 #tunteenpaloja #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös