Susanne Ojaniemi mukaan Kirittärien valmennukseen loppukaudeksi

 – Pelaajasopimukset, Superpesis

Viime kauden SM-kultamitalisti, yli 10 SM-mitalin nainen ja vuoden 2017 vuoden pesäpalloilija Susanne Ojaniemi palaa Hippokselle. Ei kuitenkaan enää pelaajana, vaan valmentajana.

Moni keskiviikkoista Kirittärien ja SMJ:n välistä peliä seurannut katsoja saattoi hieraista muutaman kerran silmiään, kun kamera siirtyi Kirittärien vaihtoaitioon. Hetkinen – tuohan näyttää ihan… Eeei voi olla, hänhän lopetti viime syksynä. Mutta kyllä vain – vaalea poninhäntä siellä singahteli tutun iloisesti, kun Susanne Ojaniemi antoi aina jollekin pelaajalle neuvoja ennen sisä- tai ulkovuoroa.

Komean uransa viime syksynä Suomenmestaruuteen päättänyt Susse on siis palannut joukkueeseen, mutta ei pelaajana, vaan valmentajana. Hän on tästä lähtien mukana jokaisessa joukkueen lajitreenissä ja pelissä aina kauden loppuun asti. Voisi kuvitella, että jo pelkästään Sussen persoona tuo lisää henkistä selkärankaa joukkueelle, on siinä sen verran kokemusta ja näkemystä tulossa mukaan pelaaja-aitioon..

Mitenkäs tässä nyt näin pääsi käymään, Susse?

– No hei pitkästä aikaa! Mattias Kitola tosiaan heitti jo muutama viikko sitten minulle ajatuksen, että joukkueella olisi tarvetta penkin puolella lisäsilmille ja käsille. Pohdin sitä jonkin aikaa ja huomasin, että minulla on vielä paljon tunteita pelissä. Olen katsonut Kirittärien jokaisen ottelun kesän aikana, tunnen kaikki pelaajat ja olen kyllä elänyt vahvasti tunteella mukana, vaikken joukkueen kanssa olekaan ollut. Alkuviikosta tein sitten päätöksen, että haluan olla mukana loppukauden Kirittärien valmennuksessa ja auttaa pelaajia ja pelinjohtoa siinä määrin kuin vain pystyn.

Miten määrittelet oman roolisi valmennuksessa – mitä teet itse pelitilanteissa?

– Tarkoitukseni on seurata sekä vastustajan että oman joukkueen tekemistä ja reagoida näkemääni: miten asiat voidaan toteuttaa vielä paremmin ja miten kaveri esimerkiksi reagoi jonkun pelaajan lyönteihin. Olen siis yksi silmäpari lisää näkemässä mitä kentällä tapahtuu ja miten siihen tulisi suhtautua. Tarkoitus on pystyä reagoimaan nopeasti, heti seuraavassa tilanteessa.

Missä määrin olet seurannut Naisten Superin pelejä tällä kaudella?

– No en juuri muita kuin Kirittärien pelejä. Ne olen katsonut kaikki, muiden pelejä vain silloin tällöin vilkuillut. Olen kaivannut lajiin etäisyyttä, enkä ole itse asiassa edes halunnut katsella pelejä. Kirittärien pelejäkin on ollut loppujen lopuksi aika raskaskin katsoa, kun sitä elää itse vielä niin tunteella mukana. Mitään haluja ei ole ollut palata pelikentille, mutta varmaan juuri Kirittäret on kiinnostanut siksi, että tunnen kaikki pelaajat erittäin hyvin jo parin viime vuoden ajalta.

Minkälaisella kriittisellä silmällä olet Kirittärien pelejä seurannut?

– Joukkueessa on hirmuisesti potentiaalia, vielä kun saisimme tuon sisäpelin aukeamaan kunnolla. Uskon kuitenkin, että pystymme parantamaan edelleen. Seinäjoella saimme jo tehtyä hyvin tilanteita, mutta se ei näkynyt vielä taululla. Uskon vakaasti, että löydämme sen oman huippumme vielä tänä syksynä.

Susannen voi tavata Kirittärien valmennusjoukoissa jälleen tänään perjantaina 28.07.2023, kun Kirittäret kohtaa Vaasan Mailattaret Hippoksella klo 18.

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #kirittäret #itälänsi

Lue myös