Mailajussit jo toisen kerran Kirittäriä parempi

 – Otteluraportit, Superpesis

Seinäjoen Mailajussit otti vahvan otteen pudotuspelien kotiedusta kukistettuaan kotikentällään Kirittäret 1-0 (4-4). SMJ:stä tuli samalla ainoa kärkipään joukkue, jota Kirittäret ei kyennyt tämän kauden runkosarjassa kaatamaan.

Mailajussit on jo vuosikausia ollut se ns. viides joukkue runkosarjan päätyttyä. Edellä ovat olleet Kirittärien lisäksi Pori, Lapua ja Manse. Tänä vuonna näyttää vihdoin siltä, että Upi Antikaisen suojatit ovat vihdoin kypsyneet murtautumaan neljän kärkeen. Runkosarjaa on toki vielä jäljellä, mutta näyttää vahvasti siltä, että joukkue, jonka seinäjokiset kampeavat pois runkosarjan TOP4:sta, on nimenomaan Kirittäret.

Kirittäret lähti otteluun selvästi hyvin latautuneena ja oli avausjaksolla kuskin paikalla pitkään. Sisäpeli rullasi ja ajolähtöjä tarjoiltiin kotiuttajille, jotka kohtuu hyvällä prosentilla onnistuivatkin. Jyväskyläläiset karkasivat toisessa vuoroparissa 3-1 johtoon ja seuraavassa vuorossa Sara Kujasen lyömä 4-2 johtojuoksu tuntui helpottavalta. Avausvuoroparin jälkeen Kirittäret pitikin loistavasti Jussittarien sisäpelin kurissa – aina kotijoukkueen viimeiseen tasoittavaan sisävuoroon asti.

Mailajussit äityikin taistelemaan jaksovoitosta terrierin lailla, kun taululta oli jo kaksi paloa ja taululla lukemat 2-4. Kirittärien takatilannepelaamista on kehuttu, mutta SMJ:stä on puolestaan kasvanut sarjan tehokkaimpia 3-tilanteen purkajia. Pallot alkoivat kimpoilla Kirittärien räpylästä ja niin vain pohjalaiset nousivat tukalasta tilanteesta tasoihin Anna Honkalan ja Tiia Valtasen lyönneillä.

Kirittäret aloitti mös toisen jakson mainiosti. Venla Karttunen löi pesät täyteen ja Tinja Töyrylä löi jälleen ottamattoman välilyönnin vieden vieraat 0-1 johtoon. Saumoja oli lisätä johtoa vielä suuremmaksikin, mutta Mailajussit pelasi 3-tilanteet hyvin. Kotijoukkue järjesteli tasoittavalla sisävuorollaan ajolähdön Aino-Kaisa Mantereelle, jonka välilyönti oli jälleen huikea ja peli oli tasan 1-1.

Ottelun käännekohta nähtiin kolmannessa vuoroparissa. Kirittäret pelasi kaksi kertaa peräkkäin täysin ohi-vuoron, mutta Mailajussit vain yhden. Kolmannen tasoittavalla Sanni Syrjälä löi läpi 2-pesän päältä kunnarin arvoisesti ja tämä sytytti kotijoukkueen. Heti perään Anni Laakso löi väliin ja pieni punninta ennen polttoheittoa riitti – tilanne oli 3-1. Onnistumiset seurasivat toisiaan ja pian olivat taas pesät täynnä. Lopullisen niitin iski nuori Minea Mäkiviita – pallo kylmästi väliin ja taululle tylyt 4-1 numerot.

Viimeisellä sisävuorolla Kirittäret piti vielä toivon kipinää yllä, kun kärjestä tehtiin Jutta Myllyniemelle paloton ajolähtö. Seurauksena oli kuitenkin kaksi paloa ja kenttä tyhjäksi. Tästä ei Kirittäret enää noussut.

Peli oli erittäin viihdyttävä, sillä pelin hallinta vaihteli monestikin ottelun aikana. Ottelu kääntyi lopulta kotijoukkueelle, koska se oli selvästi Kirittäriä tehokkaampi kotiutustilanteissa. Kun Kirittäret pääsi tyydyttävään 30 %:iin, niin seinäjokiset löivät naista kotiin lähes 60 % tehoilla.

Kirittärien peli toimii ajoittain loistavasti, mutta joukkueen kannalta on harmillista se, että ote ei vain kestä läpi ottelun. Huippusuorituksia tehdään pelistä toiseen, mutta synkkiä hetkiä tulee vielä liikaa – varsinkin sisäpelissä. Joukkuetta koetellaan nyt tosissaan, on mielenkiintoista nähdä minkä sortin timantti siitä tässä puristuksessa hioutuu.

Kirittärien ykkönen oli jälleen kerran Eeva Mäki-Maukola, joka toi 3 juoksua. Kakkosena palkittiin Tinja Töyrylä, jonka tappikumura on nyt niin timmissä tikissä, että sillä voisi ottaa merkistä kotiin melkein koska vaan. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Sanni Syrjälä, mutta eniten kotikentällään säkenöi Ruutu-tähtipelaajaksi valittu Ria Ojala.

Ottelutahti jatkuu tiiviinä, sillä jo huomenna perjantaina 28.07.2023 klo 18 Kirittäret kohtaa kotonaan Vaasan Mailattaret.

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58910

Palkitut

I, L&T Kierrätyksen KirittäjäEeva Möki-Maukola
IITinja Töyrylä

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #itälänsi2024 #tunteenpaloja #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös