Kirittärien sisäpelissä täysjumi – Lapua haki helpot pisteet Hippokselta

 – Otteluraportit, Superpesis

Täpötäysi Hippos todisti keskiviikkona Kirittärien kauden heikointa sisäpeliä. Konetta ei saatu käyntiin missään vaiheessa, ja Lapua otti helpon 0-2 (0-1, 0-2) voiton itsekin varsin vaatimattomalla pelillä.

Etukäteisarvioissa Kirittärien sisäpeliltä odotettiin paljon, olihan joukkue päässyt vihdoin pienelle lepovaihteelle kovan peliputken päätteeksi. Jostain se kenkä (vai maila) nyt kuitenkin puristaa, kun sisäpelin taso ei nouse odotuksista ja treenaamisesta huolimatta. Olo on vähän kuin käynnistäisi polttomoottorilla toimivaa ruohonleikkuria. Kone yskähtää pari kertaa lupaavasti ikään kuin käynnistyäkseen, mutta ei sitten kuitenkaan starttaa. Olo on turhautunut – onko tulppa kastunut vai löpö lopussa?

Lapua oli avausjaksolla aktiivisempi rakentamaan tilanteita, mutta Kirittärien ulkokenttä pelasi hyvin ja torppasi muutamat vaaralliset tilanteet. 3. vuoroparissa Kirittärien ulkokentälle tuli sitten hetkittäinen nukahdus, kun jokeripelaaja Juulia Kuoppalan 2-jatkeelle lyömä harmittoman näköinen veto meni läpi ja Kuoppala kiersi kunnarin tyhjään kenttään.

Kirittärien avausjakson sisäpelistä kertoo jotain se, että ensimmäinen 3-tilanne saatiin vasta 3. vuoroparin tasoittavalla, kun Sara Kujanen vei viimeisenä lyöjänä Ronja Salmelaa kaksi pesänväliä peräkkäin. Lapua meinasi sössiä jaksovoiton aivan lopussa, kun Kati Tanhuasta lähdettiin ottamaan paloa 3-pesälle. Pallo karkasi pesävahdin ulottumattomiin ja Tanhua yritti tasoitusta harhaheiton turvin. Pallo löysi kuitenkin tiensä kotipesään ennen Kirittärien kapteenia ja jaksovoitto meni Lapualle.

Toisen jakson alku antoi odotuksia paremmasta, kun Kirittäret sai viimein ensimmäisen ajolähdön. Mutta ei. Tasoittavallaa sisävuorolla Iina Lehtinen löi hidastetun lyönnin 2-pussiin vieden vieraat 0-1 johtoon. Kirittärien momentum tuli heti perään, kun Eeva Mäki-Maukola löi 3-kulmasta pallon maisemaan. Tällä kentällä sitä ei kuitenkaan palkita kunnarilla.

Lehtinen lisäsi vielä kotijoukkueen tuskaa 3. vuorossa lyömällä 2-jatkeelta Lapuan 0-2 johtoon. Viimeisellä sisävuorolla Kirittäret rakensi vielä palottoman ajolähdön, mutta kotiutusyritykset jäivät kesyiksi.

Ottelun jälkeen jäi hieman hämmentynyt olo. Sisällä tehtiin Lapuan iltapuhde lopulta aika helpoksi. Kotijoukkueelle syntyi usein kaksi peräkkäistä paloa tilanteessa, kun olisi pitänyt päästä pesänvälejä eteenpäin. Useampi pelaaja teki myös tuplapaloja omalla lyöntivuorollaan. Jotenkin kuvaavaa Kirittärien iltapuhteelle oli se, että kaksi viimeistä sisävuoroa päättyi 3-tilanteessa lyöjän lyötyä viimeisellä pallon takalaittomaksi.

Lapua ei myöskään ihmeitä esittänyt, mutta oli erityisesti 2-jaksolla kotiutuksissaan riittävän terävä. Lukkari Anni Heikkilä pelaa elämänsä kautta ja on noussut myös Lapuan sisäpelissä yhdeksi ratkaisupelaajaksi. Myös Kirittärien paras pelaaja löytyi lautasen takaa. Mari Mantsinen parantaa koko ajan otteitaan, mikä tuo lisää levollisuutta jo muutenkin hyvin toimivaan ulkopeliin.

Kirittärien osalta jotain viime kesältä tuttuahan tässä on kehkeytymässä. Sisäpelin kokovartalojumi on nyt saatava purettua, viidellä 3-tilanteella ei pelejä voiteta. Jos kyseessä olisi jokin muu joukkue kuin Kirittäret, niin joku voisi jopa sanoa, että tilanne näyttää huolestuttavalta. 

Nyt päästään hetkeksi taas treenaamaan ja seuraavaksi Hippokselle saapuu tulevana sunnuntaina 23.07.2023 klo 16 sarjanousija Haminan Palloilijat.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58897

Palkitut

Oomin Energisin pelaajaRonja Salmela
I, L&T Kierrätyksen KirittäjäMari Mantsinen
IIViivi Partanen
Ruutu-tähtiMari Mantsinen
Ottelun SohwitarViivi Partanen

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #itälänsi2024 #tunteenpaloja #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös