Kirittäret ei päässyt omalle tasolleen Tampereella

 – Otteluraportit, Superpesis

Kirittäriltä nähtiin selkeä tason pudotus maanantain Pori-peliin verrattuna, kun toisessa perättäisessä kärkiottelussa Manse PP otti 1-0 (2-2, 3-1) voiton.

Ottelu ei noussut missään vaiheessa klassikkotasolle, vaikka se jännittävänä pysyikin aina viimeiseen vuoropariin asti. Kirittäret sortui yllättäviin ulkopelivirheisiin, Mansella puolestaan takkusivat kotiutukset.

Avausjaksolla Kirittäret pysyi tamperelaisten vauhdissa tullen takaa kahdesti tasoihin. Manse rakenteli selvästi enemmän kotiutustilanteita, mutta Kirittäret pystyi torjumaan hyvin kotijoukkueen hyökkäykset tehokkaalla takatilannepelaamisella. Manse onnistui vain 20 %:sti kotiutuksissaan (2/10).

Vaikka Kirittäret olikin tehokkaampi omissa kotiutuksissaan, se ei silti saanut missään vaiheessa peliä hallintaansa. Kärki saatiin hyvin kentälle, mutta useat merkkivirheet söivät terän tilanteiden rakentelulta. Joukkueella oli kuitenkin oma momentuminsa 3. vuoroparissa. Kärjestä tehtiin paloton ajolähtö, josta Jutta Myllyniemi sivalsi hidastetun lyönnin 2-pussiin ja tasoitti pelin. Tarjolla oli vielä kolme kotiutusyritystä, mutta kudit jäivät tuhnuiksi. Plussan puolelle menee myös Tinja Töyrylän tasoitus jakson viimeisessä vuoroparissa 2-rajan kierrenäpyllä, johon Mansen sieppari reagoi aivan liian myöhään.

Toinen jakso ratkesi Kirittärien omiin ulkopelivirheisiin. Maanantaisessa Pori-pelissä finaalitason ulkopeliä esittänyt joukkue liukasteli kentällä, heitti harhaan muutamissa selvissä palotilanteissa, ja oli vaikeuksissa myös Mansen pienten vaihtolyöntien kanssa. Niukkajuoksuisessa ottelussa on usein kohtalokasta ojentaa kaksi juoksua vastustajalle. Nyt Manselle annettiin yksi harhaheitolla ja toinen vapaataipaleella.

Manse oli toisella jaksolla selvästi painostavampi osapuoli vieden 3-tilanteet 9-4, joten kyllä tänään parempi joukkue voitti. Manse on erittäin hyvä sisäpelijoukkue, vaikka pääkotiuttajien onnistuminen (1/9) oli tänään heikko. Venla Tanhua otti korkeilla tolpillaan muutaman tärkeän palon. Ella Korpela on viimein nostettu kärkietenijän rooliin, ja homma näyttää toimivan kuin parhaimmillaan Kirittärissä.

Kirittärien onnistujiin voidaan lukea tänään loistavasti vaihtanut Eeva Mäki-Maukola, jälleen kahdesti kotiuttanut Tinja Töyrylä sekä hyvin pieniä hakenut ja pari maukasta kärpästä ottanut lukkari Mari Mantsinen. Sisäpelin osalta lyöntijärjestys on varmasti juuri se oikea, mutta tuloksen teon kannalta kehitettävää on vielä paljon. Mutta onhan tässä vielä aikaakin pari kuukautta. Kummelin poikien sanoin voisi ennustaa, että jossain vaiheessa vielä ”Kylä lähtee!”

Eeva Mäki-Maukola, onnittelut hienosta omasta pelistä! Joukkueena ei kuitenkaan tänään tullut vastaavanlaista täysosumaa kuin maanantaina Hippoksella?

– Pelattiin kyllä vähän huonosti. Teimme tänään aika paljon merkkivirheitä ja ulkona semmoisia virheitä mitä yleensä emme tee. Ei Mansekaan kyllä mikään maaginen tänään ollut. Takatilannepelaaminen oli meillä tänään hyvää eli Mansehan sai kolme juoksua ilman 3-tilannetta: kunnarilla, harhaheitolla ja vapaataipaleella. Eli liikaa annettiin helppoja juoksuja. Sisällä teimme tosiaan merkkivirheitä, ja vaikka saimme parikin palotonta ajolähtöä, niin emme saaneet tänään tarpeeksi laadukkaita kotiutuksia. Positiivista tässä oli kuitenkin se, että olimme näin huonolla pelillä noinkin lähellä Mansea.

Entäpä pelinjohtaja Mattias Kitola – ei saatu yhtä hyvää vaihdetta päälle tänään kuin maanantaisessa kotipelissä Poria vastaan. Miten itse kuvailet pelin kulkua?

– No joo, eivät ole pelit tosiaan siskoja keskenään. Runkosarja on pitkä ja tällaisiakin pelejä aina välillä mukaan mahtuu. Tänään emme pystyneet hirveää haastetta Tampereelle luomaan – ”ohi-pelihän” tämä meiltä oli. Oliko sitten taustalla tuo Pori-peli ja uudella stadionilla eka kertaa pelaaminen vai mikä, mutta emme saaneet tänään akkuja täyteen. Pohdimme tätä vielä myöhemmin joukkueen kanssa. Vaikka peli olisi ollut otettavissa, niin jossittelut sikseen – olimme vain tänään huonompia. Ei muuta kuin oppi mukaan ja tästä eteenpäin.

– Lopputuloksesta huolimatta tiettyä innostusta tuo toki se, että nyt kolmen päivän sisällä pelasimme kaksi kärkiottelua ja näimme, että olemme Porin ja Mansen mukana samassa kyydissä, tänään jopa huonolla pelillä. Kun pelaamme hyvin, pystymme olemaan sarjan paras joukkue. Sehän se on meidän tavoitteiden suuntainen juttu.

Kirittäret jatkaa sarjaa nelospaikalta sunnuntaina, kun tulevana sunnuntaina 09.07.2023 Hyvän Olon -otteluun Hippoksella vastaan asettuu kova Fera. Uuden Hippoksen katsojia hellitään myös ke 12.07.2023 klo 18, kun sarjakolmonen Seinäjoen Mailajussit haastaa Kirittäret.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58874

Palkitut

I, L&T Kierrätyksen KirittäjäEeva Mäki-Maukola
IIVenla Karttunen

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös